...

MCB

Gepubliceerd op 4 augustus, 2014 door Marie-Cecile Beniers

0

Eerherstel voor de sleurhut

Zoals ik eerder al schreef ben ik he-le-maal om als het gaat om kamperen. Na het zien van te coole retrocaravans die in stijl zijn opgeknapt c.q. ingericht is het duidelijk: ik wil ook zo’n sleurhut. Grote inspiratiebron: het boek Caravanity.

Caravanity is een voortvloeisel van de succesvolle gelijknamige site. Een tikje aarzelend en vooral wat beschaamd neemt oprichtster Femke Creemers in 2012 de caravan van haar schoonouders over. Na wat likjes verf en bijpassende kleurrijke accessoires is het resultaat een caravan waar je je helemaal niet voor hoeft te schamen. Integendeel! Femke strijdt voor eerherstel voor de oude Kips en Dethleffs en laat met veel foto’s van gepimpte en opgeknapte caravans zien hoe het wél kan. Weg met de morsige interieurs. Hallo frisse retrostijl.

Caravanity-illustrator

En waarom je caravan exclusief gebruiken voor vakanties? Deze illustrator gebruikt het als werkruimte.

Caravanity-Rosy

Vakantie vieren met zo’n oud beestje is altijd een feestje.

Naast opknaptips (het interieur wit verven lijkt dé mantra van de retro-caravanbezitter) en handige doe-het-zelf pimptrucjes, worden er ook goede campings genoemd waar je helemaal in stijl met je nieuwe oude sleurhut kan pronken. Met een caravan op stap leek nog nooit zo aantrekkelijk! Mijn favoriet in het boek is een Citroënbus uit 1972, die door haar eigenaren liefdevol ‘kersengebakje’ wordt genoemd. En inderdaad, met die warmrode lak en vrolijke gekleurde binnenkant is die ook om op te vreten. Het water liep me ook in de mond bij het zien van een Biod Extase uit 1960 waar het prachtige houtfineer in ere is hersteld en het interieur verder rustig is gelaten met zwart en grijze accessoires.

Caravanity-kersengebakje

Na het zien van dit ‘kersengebakje’ wist ik het zeker: ik.wil.zo’n.camper.

Caravanity-Femke

Retrocaravan anno 2014: lekker fris, lekker anders.

Grote bonus is dat uit Caravanity duidelijk wordt dat een oude caravan helemaal niet zo duur hoeft te zijn. Onder de duizend euro tik je al een zeer aardige exemplaar op de kop. Uiteraard is een beetje handigheid wel eh… handig. Maar zo blijft er geld over om de zaak in te richten. Ook dat hoeft geen fortuin te kosten. Voor weinig geld shop je op de rommelmarkt en bij de kringloop een leuk (en bijpassend) vintage interieur bij elkaar. Ik droom al weg bij de seventies bloemenstofjes, servies of stoeltjes die ik kan kopen. Of misschien ga ik wel juist voor een wat strakkere fifties sfeer. Hoe dan ook: een heel nieuwe koopmissie doemt op! Nog meer argumenten om een caravan aan te schaffen lijken mij niet nodig.

Caravanity-Femke-buiten

Caravanity’s Femke’s pride & joy.

Caravanity-Femke-binnen

Ook van binnen is de caravan niets om je voor te schamen.

Caravanity
Femke Creemers
€ 17,50
ISBN 9021557010
Uitgeverij Kosmos

Caravanity-cover
 
Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

Tags: , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑