...

Tip! Vrijmarkt Delft Koningsdag

Gepubliceerd op 26 april, 2015 door Danny Post

4

Vamos a la vrijmarkt!

Wat zijn de beste vrijmarkten om op Koningsdag naartoe te gaan? Lezers delen hun gouden tips. Al bidden ze tegelijk vurig dat je morgen niet voor hen arriveert op deze hotspots.

Groningen, binnenstad
Marijn van der Zwaard: “De beste vrijmarkt? Die langs de singels in Groningen! Ik denk niet dat de vrijmarkt daar qua koopwaar heel anders is dan elders, maar fijn zijn de gemoedelijkheid en het ontbreken van shoarmakarren. Je treft er nog die ‘ouderwetsch’ gezellige sfeer. Tussen de kleding- en speelgoedverkopers zitten ook oudjes met best bijzondere spullen. Vorig jaar graaide onze zoon Oscar in een bak met oude reclamesleutelhangers. Uit de jaren vijftig/zestig, zei het opaatje dat ze verkocht. Hij mocht er zo drie gratis meenemen.”

Vrijmarkt kleine Barbies en grote Barbies

Aan tafel voor een vette Koningsdag-hap? Barbie piekert er niet over.

 

Rhenen, gazon voor landhuis Rhederhof
Agnes Hofman: “Een paar jaar geleden was ik in Rhenen, toen Queen B er was. Langs de route van de vrijmarkt staat een prachtig herenhuis. Je kon er naar binnen (alle kamers, etages en schuur) en de complete huisraad kopen; van servies en bestek tot kunst en antieke spelen. Veel glaswerk (met zilveren details), kleine kastjes. Jullie zouden doordraaien van opwinding!”

Vrijmarkt spelletjes

Voor één dag verdringen ouderwetse spelletjes de Wii en Xbox.

 

Nieuw-Vennep, binnenstad
Helma Geheniau: “Ach, doe mij maar Nieuw-Vennep, ‘gewoon’ midden in de Haarlemmermeer. Heel veel deelnemers, ringsteken op oude en huidige tractoren, schapen scheren, en veel en vanalles voor een prikkie te koop. En….al jaren zonnig weer. Wij hoeven niet ver van huis…”

Amsterdam, Amsterdamse Poort
Farida Keizerweerd: “Hier hoef ik niet lang over na te denken. Amsterdamse Poort natuurlijk! Vanwege de sfeer, het lekkere eten, en de vele Surinaamse oma’s die hun oude Suri spullen (oude glazen, borden, prentjes enz.) verkopen.”

Vrijmarkt schoenen

En Jezus zorgde dat er voor iedereen genoeg tweedehands schoenen waren.

 

Velp, o.a. Burgemeester Brandtplein en Rozendaalselaan 
Ilse Blokland: “Voor mij blijft Velp een heel diverse, verrassende markt. Geen zelf geknutselde zeepjes gehuld in handdoeken, maar echt mooie dingen. Zo scoorde ik ooit een 100% wollen mantelpakje van Pure voor slechts één euro en een deel van Villeroy & Boch servies met zilveren servetringen. De prijzen zijn scherp en onderhandelbaar en de stemming is uitgelaten. In het midden van de markt bevindt zich een groot grasveld waar kinderen op kleedjes hun speelgoed aan anderen kinderen verkopen. Met vijf euro zakgeld zijn ze een middag zoet.”

Vrijmarkt creepy

Koop of ik kill je. Voor sommige verkopers is klantvriendelijkheid best een lastig begrip.

 

Breda, Park Valkenberg
Mariska Falke: “Dit park in de binnenstad van Breda is ontzettend gezellig. Niet teveel troep maar een goede afwisseling van huisraad en kleding. Als je vroeg genoeg bent, vind je er ook kleine meubels. Ik kocht er voor vijftig euro een supermooie spiegel, ik ben er nog steeds zo happy mee! Overdag spelen er bandjes en de sfeer is er super. Klassieke spelletjes als eieren gooien en waterdragen zie je daar zeker.”

Blaricum, dorpshart
Aad Sanders: “Drie woorden: mensen met geld! Op de kindervrijmarkt ter hoogte van de Brinklaan kieperen Hein-Petertjes hun speelgoedkisten leeg en dan regent het verrassende vondsten. Sla ook de Blaricummerie niet over, daar is een KUNSTstraat plus een boeken- en rommelmarkt. Misschien staat Goor er wel met zijn oude loafers.”

Koningsdag kinderartiesten

Concert voor viool en harp. Oh, en bankrekening.

 

Amsterdam, Beethovenstraat en Apollolaan
Jill Waas: “Ik ga het liefst naar de Jordaan of de buurt rond de Beethovenstraat en Apollolaan in Amsterdam-Zuid. Hier wonen veel BN’ers en rijkelui, dus op vroeg op de ochtend wil je er nog wel eens mooie merkkleding, schoenen of tassen vinden. Mijn best buy? Een Viktor en Rolf-top, en dan niet de H&M variant.”

Deventer, binnenstad
Jacco Pol: “Deventer op Koningsdag móet je een keer gedaan hebben. Rond de Keizerstraat, Brink en Zandpoort vindt de grootste kindervrijmarkt van Oost-Nederland plaats. Het zijn niet zozeer hun eigen spulletjes die je hart sneller doen kloppen, maar alle afdankertjes die ouders en grootouders ze meegaven. Ik moet regelmatig even aan de beademing.”

Vrijmarkt Delft jongetje

Van vrijmarkt-jongen tot miljonair?

 

Delft, binnenstad
GWTV’s Danny Post: “Trouwe bezoekers van Go with the Vlo weten dat ik groot fan ben van de vrijmarkt in Schiedam-Kethel. Maar ik ben sinds een tijdje ook bezeten van de vrijmarkt in hartje Delft. Ja, hij is afgeladen, ja op sommige plekken is er filevorming, maar wat is het aanbod reusachtig. Er komt geen einde aan. Vroeg gaan loont, maar wachten ook. Hoe meer pilsjes de verkopers achter de kiezen hebben, hoe meer ze hun prijzen lallen. ‘Zei je nou twee euro in plaats van tien voor die originele Holland Amerika Lijn-brochure uit 1938? Ja toch? Deal!'”

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteur4 Responses to Vamos a la vrijmarkt!

 1. Wwzapper says:

  Voor volgend jaar onthouden: Goffertpark, Nijmegen, voor zover nog niet bekend. Iig was ik er gisteren voor het eerst (het was, tot de aanleg van Station Goffert eind vorig jaar, slecht bereikbaar met het ov). Het aanbod aan spullen bleek dermate groot dat ze er – naast het eigenlijke, toch al reusachtige park – nog wat straatjes bij hebben moeten nemen om iedereen een plekje te kunnen bieden. Verkopers: zowel piepjong als volwassen. Met bijpassend gevarieerd aanbod, goddank niet alleen speelgoed e.d.., en de hoeveelheid ‘handelaren’ blijft binnen de perken. Prettige relaxte sfeer ook, en een fraai gebied, al had ik wel spijt dat ik van tevoren geen plattegrond of luchtfoto uit had geprint (het is een doolhof, en als die ene blauwe zo-goed-als-wolkenkrabber niet in de buurt van het station had gestaan, had ik een probleem gehad qua teruglopen). Nabij de binnenstad was er nog een kleinere variant, in het nog fraaiere gebiedje rondom de Barbarossa-ruïne. Dat was wel een echte kindermarkt, trouwens. Al met al heb ik geen spijt dat ik eens een keertje níet naar Amsterdam ben gegaan.

  • Danny Post says:

   We hebben hem vorig jaar meegenomen in ons overzicht maar wil er graag zelf eens naartoe. Goed om te horen dat het zo tof was. Veel gescoord? Op onze Facebook pagina posten lezers hun best buys, dus je bent bij deze uitgenodigd.

   • Wwzapper says:

    De mógelijkheid was er, maar er zit een grens aan wat ik in m’n handen kan dragen (dat is wel vaker een probleem). Bovendien wilde ik nog door hartje Nijmegen heen struinen. Iig gingen er wel een cd en meerdere boeken mee naar huis. Maar goed, kijken is ook leuk. Bij het speelparadijs in het midden van het park voelde ik wel een steek van jaloezie; was ik pakweg zes-acht jaar oud geweest, dan had ik er nooit meer weg gewild. Deed me wat denken aan (vaste) speeltuin De Kievit in Nuenen, waar ik vroeger weleens kwam. Circus Renz erbij maakte het idyllische plaatje compleet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑