...

#tbt 9:11 aanslagen New York go with the vlo

Gepubliceerd op 8 september, 2016 door Danny Post

0

9/11: worden we al vijftien jaar voorgelogen?

Er zijn van die zwarte dagen uit de geschiedenis die blijven intrigeren. 9/11 is zo’n dag. Na vijftien jaar zijn nog steeds zoveel vragen niet beantwoord. Experts zeggen dat de officiële lezing van de Amerikaanse regering niet kán kloppen. Maar wat gebeurde er dan wel? 

Aanstaande zondag herdenken we dat de aanslagen van 9/11 alweer vijftien jaar geleden plaatsvonden. In die vijftien jaar is de wereld er bepaald niet gezelliger op geworden. Was een terroristische aanslag voor 2001 nog redelijk zeldzaam, tegenwoordig zijn we gewoon verbaasd wanneer er een week passeert zónder dat er ergens een idioot dood en verderf zaait. Wat zich op die elfde september in 2001 voltrok, was zo groot en heftig. Toen het tweede vliegtuig zich om 9.03 uur Amerikaanse tijd in de zuidelijke toren van het World Trade Center in New York boorde, hoorde ik mezelf zeggen: “Dit is het begin van de Derde Wereldoorlog.” Ik zat de rest van die dag aan de buis gekluisterd: ik zag de Twin Towers in elkaar storten, hoorde over een derde vliegtuig dat in Arlington in het Pentagon was gevlogen en luisterde met kippenvel op mijn armen naar de verhalen over een vierde gekaapt vliegtuig van United Airlines dat was neergestort in een veld in Shanksville, Pennsylvania. Later bleek dat de passagiers in dat laatste vliegtuig, met vluchtnummer 93, in opstand waren gekomen tegen de kapers. Ze zouden het geen van allen overleven, maar ze zorgden er wel voor dat de kapers nooit op hun plaats van bestemming, naar alle waarschijnlijkheid het Witte Huis, arriveerden.

9:11 kranten voorpagina go with the vlo 2

Op 11 september 2001 sloegen de vlammen niet alleen uit de Twin Towers. De hele wereld brandde.  

Die Derde Wereldoorlog brak niet uit, maar volgens sommigen was 9/11 in ieder geval onderdeel van een lange aanloop tót. Die oorlog zal er volgens hen zeker komen en dan zal 9/11 als we terugkijken een van die bepalende gebeurtenissen blijken in dat hele bloederige verhaal. Precies zoals Pearl Harbor dat was ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hoe dan ook, ik ben altijd gefascineerd gebleven door 9/11. Wanneer ik in New York ben, sla ik een bezoek aan Ground Zero nooit over en eens in de zoveel tijd kijk ik verschillende films en documentaires terug die over de aanslagen zijn gemaakt. De film United 93, over de gecrashte vlucht in Shanksville, grijpt me nog altijd bij de strot. Je kent de afloop en toch hoop je telkens dat die dappere passagiers het er levend vanaf zullen brengen.   

Al even beklemmend is 9/11 van de Franse broers Jules en Gédéon Naudet. Het duo volgde op die dag een brandweerteam uit New York voor een documentaire toen ze plotseling in een inferno van angst en onbeschrijflijke ellende belandden. Ze aarzelden geen seconde en begonnen alles vast te leggen. Je bent als kijker echt ter plekke, zelfs wanneer de Twin Towers beginnen in te storten. Een andere documentaire die me raakte, was Voices from Inside the Towers. Daarin staan de emotionele laatste gesprekken centraal van de mensen die gevangen zaten op de bovenste verdiepingen van de torens. Hun familieleden vertellen over hoe ze telefonisch afscheid namen en de schrijnende voicemailberichten die werden achtergelaten. De moeder die na het laatste gesprek met haar zoon in haar tuin gaat zitten in de wetenschap dat hij op datzelfde moment aan het sterven is… je hoopt dat zoiets jou nooit zal overkomen.

De zieke waarheid?
In het rijtje mag ook de verontrustende documentaire Loose Change niet ontbreken (als je op de naam klikt, vind je een YouTube-versie, maar dit is de officiële site: loosechange911.com). De makers waren de eersten die uitvoerig spraken over de mogelijkheid dat 9/11 niet is gegaan zoals wij denken en zoals de Amerikaanse regering zegt dat het gegaan is. Loose Change werd in de afgelopen vijftien jaar steeds geactualiseerd zodra er nieuwe zaken aan het licht kwamen. De docu oppert de vraag of Osama bin Laden wel de kwade genius achter de aanslagen was. De baardmans heeft nooit hardop gezegd dat ze op zijn bevel waren uitgevoerd, alleen dat hij ze goedkeurde. Het geld waarmee de terroristen hun acties betaalden (hotels, vervoer, wapens enzovoorts), was ook niet van hem afkomstig. En hoe zit het toch met het mysterieuze Building 7 van het World Trade Center? Het werd nooit geraakt door een vliegtuig en zakte tegen de avond van de elfde september als een kaartenhuis in elkaar, zogenaamd na een felle brand. Met de Twin Towers is het de enige wolkenkrabber die instortte door brand. Andere torens op de wereld die in de hens vlogen, brandden uit, maar bleven kaarsrecht overeind staan. Dat Building 7 en de Twin Towers zo snel en zo keurig omlaag kwamen (ze klapten bijvoorbeeld niet voorover) zou op controlled demolition wijzen. Getuigen verklaarden later ook dat ze overal in de gebouwen explosies hoorden, zelfs beneden in de lobby’s. 

911-osama-bin-laden-go-with-the-vlo

Was 9/11 Osama’s (Usama op het opsporingsbevel) explosieve feestje?

911-complot-world-trade-center-7-go-with-the-vlo

Zij geloven er helemaal niets van. (Wikipedia/Damon D’Amato)

En wat zagen we eigenlijk het Pentagon in vliegen? Was dat wel een vliegtuig? Het is op zijn minst vreemd dat er van die aanslag geen duidelijke beelden bestaan. Onmiddellijk erna werden alle beelden van bewakingscamera’s in de omgeving in beslag genomen. Wat vrij werd gegeven, waren enkele vage shots waarop een grote vuurbal zichtbaar is. Geen vliegtuig. En de lijst gaat zo nog even door. De makers van Loose Change zijn belachelijk gemaakt, ze zouden spoken zien, maar ze staan niet alleen. De 9/11 Truth Movement is omvangrijk. De stelling is steeds: bepaalde mensen in de Bush-regering hadden er stiekem de hand in om zo een conflict in het Midden-Oosten te forceren en allerlei oliebelangen veilig te stellen. Men wilde oorlog.

911-krantenkop-go-with-the-vlo

Kwam het ‘Kwaad’ van Amerikaanse bodem? Sommigen denken van wel.

Pentagon aanslagen 9:11 go with the vlo

Bij het Pentagon zagen we alleen een vuurzee, maar hoe die ontstond?

pentagon-vliegtuig-911-go-with-the-vlo

Het ‘vliegtuig’.

Geraaskal van een stel idioten die ook geloven dat Elvis nog leeft? Kan, maar onder de complotdenkers bevinden zich niet de minste namen. Talloze experts vinden dat het officiële 9/11 onderzoeksrapport aan alle kanten rammelt. Vorig jaar bracht de organisatie AE911Truth met veel bombarie het boek Beyond Misinformation uit dat de lezing van de Amerikaanse overheid aan de kaak stelde. Zulke boeken waren al vaker gepubliceerd, maar nieuw was dat ruim tweeduizend architecten en ingenieurs zich achter de inhoud van het boek schaarden.

Helemaal geen vliegtuigen?
Ook de voormalige CIA- en civiele piloot John Lear gelooft dat het zaakje stinkt. In 2014 legde hij een beëdigde verklaring af waarin staat dat er geen grote vliegtuigen de Twin Towers zijn binnengevlogen, omdat dit fysiek onmogelijk zou zijn geweest. De vliegtuigen hadden bij de botsing op de stalen constructie van de torens verkreukeld moeten zijn, de vleugels en staart hadden los moeten komen en dat zelfs de motoren niet in het puin zijn teruggevonden, slaat volgens John nergens op. “Een dergelijke complete verdwijning van een 767 is onmogelijk!” Bovendien kan geen enkele Boeing 767 op 1.000 feet (305 meter) hoogte boven zeeniveau een snelheid bereiken van 540 mijl per uur (870 kilometer per uur). En dat een clubje terroristen zulke stunts uithaalde? Te zot voor woorden, aldus John. “Een vermeende ‘gecontroleerde’ daling in New York op een relatief rechte koers door een onervaren piloot is uitermate onwaarschijnlijk, omdat het voor zo iemand heel moeilijk is om richting, dalingskoers en daalsnelheid binnen de parameters van een ‘gecontroleerde’ vlucht te houden.” 

911-vliegtuigen-onzin-go-with-the-vlo

John Lear en Russ Wittenberg weten het zeker: de kapers konden die stunts niet uithalen.

Pentagon vliegtuig aanslagen go with the vlo

En de vleugels dan? Een vliegtuig kon nooit zo laag en met zo’n snelheid op een rechte koers blijven.

Johns mening wordt gedeeld door Russ Wittenberg, een andere oude rot uit de luchtvaart. Russ was gevechtspiloot bij de U.S. Air Force en werkte 35 jaar als piloot voor Pan Am en United Airlines. Hij bestuurde in het verleden zelfs twee van de vliegtuigen die de kapers zouden hebben gebruikt. “Ik vloog met United 93, die naar verluidt neerging in Shanksville en United 175, het vliegtuig waarvan wordt beweerd dat het de zuidelijke toren raakte.” Ook hij acht het onmogelijk dat de terroristen na een training in een klein Cessna-vliegtuigje ineens bekwaam genoeg waren om met een Boeing dergelijke halsbrekende capriolen uit te halen. “Het vliegtuig zou letterlijk uit de lucht vallen. Ik zou zoiets niet kunnen en ik weet absoluut zeker dat zij het ook niet konden.” Het verhaal dat American Airlines vlucht 77 zich in het Pentagon boorde, noemt Russ een fabeltje. Binnen twee minuten 2.100 meter dalen en dan vlak boven de grond naar binnen zonder het gazon te raken? Kom op. “Er lagen geen wrakstukken van een Boeing 757 in het Pentagon. Het voertuig dat het Pentagon raakte, was niet Flight 77. Wij denken, zoals je misschien eerder hebt gehoord, dat het het een kruisraket was.”

911-inval-irak-go-with-the-vlo

Moest en zou er oorlog komen in het Midden-Oosten?

911-vallende-mensen-go-with-the-vlo

9/11 blijft een groot trauma voor de Amerikanen. 

Het klinkt allemaal zo buitensporig, maar het blijft intrigerende materie. Zelf heb ik geboeid geluisterd naar Susan Lindauer. Zij werkte voor de CIA van 1996 tot de invasie van Irak. Susan beweert dat de Amerikaanse overheid ruim van tevoren wist dat de aanslagen van 9/11 zouden plaatsvinden en dat ze de terroristen doelbewust een handje geholpen heeft. Het hoe en waarom voert te ver om hier aan je uit te leggen, dus ik heb hierboven een lezing van haar geplakt. Susan, die over haar ervaringen het boek Extreme Prejudice: The Terrifying Story of the Patriot Act and the Cover Ups of 9/11 and Iraq schreef, werd een jaar lang gevangen gehouden op de luchtmachtbasis Carswell in Fort Worth, Texas, zonder proces of zelfs maar een hoorzitting, om haar de mond te snoeren. Ze zou een ‘Iraakse spionne’ zijn. Na vijf jaar zonder een proces of bekentenis trok het Ministerie van Justitie de aanklacht tegen Susan onverwacht in. De blondine kon zogenaamd niet worden vervolgd, omdat ze daar mentaal niet toe in staat was. Susan was ‘gek’. Als ik haar hoor praten, klinkt ze mij niet gestoord in de oren. Jou wel?

Om vijftien jaar 9/11 te herdenken organiseert het National September 11 Memorial Museum in New York een speciale tentoonstelling. Het museum is sowieso zeer de moeite waard: 911memorial.org. Op zondag 11 september zendt de NPO om 21.00 uur de documentaire De schaduw van de ramp, 15 jaar na 9/11 uit. Meer info: npo.nl

  

Deel dit artikel!
Facebooktwittergoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑