...

Gespot

Gepubliceerd op 28 mei, 2017 door Danny Post

0

Aaaah mon cher, check deze chique secretaire!

Bij Kringloopwinkel Rotterdam staan de spullen hoog opgestapeld. In de gezellige chaos ontdekte ik een antieke secretaire. Plus een redelijk ongehavend Van Nelle-blik.

De liefde tussen mij en Kringloopwinkel Rotterdam is wat bekoeld. Ja, er staat in de oude garage aan de Gordelweg in Rotterdam-Blijdorp nog steeds een ongelooflijke hoeveelheid spullen, maar er is voor mijn gevoel weinig verse aanvoer. Bij elk bezoek heb ik een behoorlijk déjà vu. Ik ga er daarom niet meer iedere week naartoe, zelfs niet iedere maand. Zo houd ik het voor mezelf nog een beetje spannend. En verrek, die strategie werkt. Gisteren werd ik achterin de zaak zowaar verrast door een antieke secretaire. Deze houten schoonheid kende ik nog niet!

antieke-secretaire-kringloop-rotterdam-go-with-the-vlo-3

Zo’n secretaire kan een mooie aanleiding zijn om de kunst van het briefschrijven weer op te pakken.

De secretaire kost 150 euro en hij is ongeveer honderd jaar oud. De zwartaccenten geven hem een opvallende look. Je koopt wel een renovatieprojectje. Geen gammele poten als de benen van Bonnie St. Claire na een avondje boemelen, maar het hout heeft er her en der kleine beschadigingen. Persoonlijk stoor ik me er niet zo heel erg aan. Het gaat hier nu eenmaal om een hoogbejaard meubelstuk. Zulke littekens tonen de lange historie van de secretaire.

Ouderwets Van Nelle
Ik spotte in de winkel trouwens ook dit knalgele koffie- en theeblik van Van Nelle. Het blik is niet verzwolgen door roest, de deuken zijn gering en alle logo’s zijn duidelijk leesbaar. Prijs: 55 euro. Niet spotgoedkoop, maar Van Nelle-blikken in deze staat vind je zelden nog voor twee tientjes.

van-nelle-theeblik-vintage-kringloop-go-with-the-vlo

Weinig blikschade.

Voel je liefde voor de secretaire of het blik? Kringloopwinkel Rotterdam is aanstaande dinsdag vanaf tien uur weer open. De kans dat beide objecten gisteren na mijn bezoek verkocht zijn, is minimaal. Het was laat in de middag en door de hitte was er praktisch niemand binnen. Wees brutaal en probeer over de prijs te onderhandelen. De eigenaren zijn de beroerdste niet. Succes!

Kringloopwinkel Rotterdam
Gordelweg 243
3039 GD Rotterdam (Blijdorp)
Tel. 010-7850926
kringloopwinkelrotterdam.nl

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑