...

Vlo nieuws

Gepubliceerd op 29 april, 2018 door Danny Post

0

ABBA komt na 35 jaar met nieuwe muziek

Fans van ABBA hadden de hoop eigenlijk allang opgegeven. Maar kijk nou: de Zweedse supergroep heeft na 35 jaar ineens weer twee nieuwe nummers opgenomen.

Nóóit zouden ze meer met elkaar de studio induiken. Hoe we met zijn allen ook smeekten, Anni-Frid ‘Frida’ Lyngstad (72), Agnetha Fältskog (68), Björn Ulvaeus (73) en Benny Andersson (71) waren er heel stellig in. ABBA was een gesloten hoofdstuk. De Zweedse groep die in de jaren zeventig en tachtig monsterhits scoorde met Dancing Queen, Fernando, Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight) en The Winner Takes It All en eind 1982 begin 1983 ophield te bestaan, moest een mooie herinnering blijven. Een reünie zou alleen maar tegenvallen, vonden ze.
Hun plotselinge mededeling dat er nieuwe ABBA-nummers aankomen, sloeg dan ook in als een bom. “We voelden alle vier dat het na 35 jaar leuk zou zijn om onze krachten weer te bundelen en muziek op te nemen,” lieten ze via Instagram weten. “Het was alsof de tijd had stilgestaan en we alleen een korte vakantie hadden genomen. Een ontzettend vreugdevolle ervaring.”

ABBA reunie nieuwe muziek go with the vlo

Na 35 jaar wachten éindelijk nieuwe ABBA-muziek. Daar moet op gedronken worden!

ABBA Agnetha touren reunie go with the vlo

Agnetha haatte touren. Voortaan kan ze gewoon haar eeuwig jonge hologram op pad sturen.

ABBA One of Us video go with the vlo

De digitale Agnetha en Frida krijgen gelukkig niet hun poedelpermanent en pleeborstelcoupe uit 1981.

ABBA Mamma Mia reunie go with the vlo

De hologrammen zullen er ongeveer zo uitzien. Goeie ballenknellers, jongens!

ABBA platen nostalgie reunie go with the vlo

Ik heb hun album Arrival grijsgedraaid. Zal ik dit ook doen met de twee nieuwe nummers?

Een van de twee nummers die ze opnamen, heet I Still Have Faith In You. “We mogen dan wel op leeftijd zijn, het liedje is nieuw. En het voelt goed,” aldus ABBA. De single is in december voor het eerst te horen in een grote tv-special van de BBC en NBC. Wie verwacht dat het kwartet zelf het podium opklimt, komt bedrogen uit. Levensechte hologrammen van Frida, Agnetha, Björn en Benny nemen de microfoons over. Voor hun digitale dubbelgangers wordt de look van de band uit 1979 gekopieerd. Na de tv-special zal ‘avatar-ABBA’ een grote wereldtournee maken.
Volgens Peter Robinson van Popjustice is de bekendmaking het grootste popnieuws van de eenentwintigste eeuw. “De meeste fans bewonderden met tegenzin Abba’s weigering om nieuwe muziek op te nemen, maar ik denk dat we er allemaal weleens over dagdroomden. Mogelijk, misschien, op een dag zou de groep zich bedenken op het juiste moment, tegen de juiste voorwaarden en om de juiste redenen. Dit lijkt nu gebeurd te zijn. Het is een popwonder!”

Het laatste nieuws over ABBA en het ABBA-museum in Stockholm lees je op abbasite.com. Ook leuk (en voor sommigen a trip down memory lane) is abbaarticles.blogspot.nl waar je een schat aan oude tijdschriftartikelen over de supergroep vindt. Nostalgie!

 

ABBA Bravo 1983 nostalgie reunie go with the vlo

Het einde in 1982/1983 bleek toch niet het einde.

 

Deel dit artikel!
Facebooktwittergoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑