...

#tbt dynasty-remake-tv-serie-go-with-the-vlo

Gepubliceerd op 11 mei, 2017 door Danny Post

0

Alexis is back? Remake van Dynasty in de maak

Onverwacht goed nieuws voor verstokte fans van Dynasty: dit najaar komt de Amerikaanse zender The CW met een remake van de oude hitserie. Briljant idee of heiligschennis?

Foto’s: ABC, YouTube

Dallas en Dynasty. In de jaren tachtig hielden ze hele volksstammen aan de buis gekluisterd. Ik en mijn moeder waren meer fan van Dynasty, de serie over de steenrijke oliefamilie Carrington uit Denver met in de hoofdrollen Linda Evans, John Forsythe en Joan Collins. Er werd ten minste niet zoveel over olie geouwehoerd als in Dallas, de personages hadden veel meer glamour en het was allemaal lekker over the top. De langzaam ontluikende homo in mij smulde van de valse een-tweetjes tussen Krystle ‘toneelgordijnhaar’ Carrington en haar aartsrivale Alexis Colby.
Wanneer de dames elkaar weer eens in de gelakte haren vlogen – ieder seizoen kende ten minste één bitchfight – gloeiden mijn wangen. Ik was altijd team Alexis. Het kaviaar vretende überkreng kon iemand zo heerlijk fileren. Tegen de brave Krystle over haar outfit: “Oh by the way, I loved that outfit when I first saw it. I’m amazed it lasted so many seasons.” 

bitchfights-krystle-alexis-dynasty-go-with-the-vlo

De gevechten werden altijd snel overgenomen door stuntvrouwen. Linda en Joan braken geen nagel.

dynasty-moldavie-bruiloft-go-with-the-vlo

Catherine ‘Amanda’ Oxenberg acteerde als een natte krant, maar wat vond ik haar prachtig.

moldavie-bruiloft-dynasty-go-with-the-vlo

Seizoen vijf eindigde met het bloedbad in Moldavië. Wie zou seizoen zes niet meer meemaken?

dynasty-steven-al-corley-jack-coleman-go-with-the-vlo

Al Corley werd na zijn ongeluk wakker als Jack Coleman. Alleen zijn kapsel bleef ongedeerd.

steven-adam-carrington-dynasty-go-with-the-vlo

Terwijl Steven niet kon kiezen tussen oesters en garnalen, trouwde zijn broer Adam met kitschqueen Dana.

De serie nam regelmatig een loopje met je intelligentie. Toen Steven, de zoon van Alexis en Blake Carrington, een ongeluk kreeg op een booreiland ontwaakte hij met een compleet ander hoofd. Zogenaamd het resultaat van reconstructieve chirurgie om zijn verbrande gezicht te herstellen. De krankzinnige verhaallijn werd bedacht nadat acteur Al Corley geen zin had om Steven nog langer te spelen en Jack Coleman de rol van hem overnam. Dat Steven zo ongeveer ieder seizoen weer van geaardheid wisselde, maakte het personage er niet geloofwaardiger op. Hetero-homo-hetero-homo, de draaideurhomo en de scriptschrijvers konden maar niet kiezen (al had dit ook met het conservatieve Amerikaanse publiek en de adverteerders te maken).
Totaal van de pot gerukt was het huwelijk van Stevens zusje Amanda met prins Michael van Moldavië. Tijdens de bruiloft pleegden rebellen een coupe en schoten ze hun mitrailleurs leeg op de gasten. Wie overleefde en wie was er dood? Het was een cliffhanger die me de hele zomer van 1985 bezighield. De bloedmooie Amanda mocht van mij beslist niet sterven.

Dynasty zonder Joan
Vanaf het bloedbad in Moldavië begon Dynasty te kwakkelen. De scripts werden zwakker en saaier, nieuwe personages boeiden weinig en ook de tijden veranderden. De minder kapitalistische nineties kwamen in zicht. Een serie over een stel geldwolv(inn)en begon gedateerd aan te voelen. In 1989 werd de stekker er na negen seizoenen en 220 afleveringen uitgetrokken. Twee jaar later kwam er nog de miniserie Dynasty: The Reunion om de boel netjes af te ronden, maar toen was het voorbij. Linda ‘Krystle’ Evans hoefde zich niet langer door die ongemakkelijke wrijfzoenen met de bijna 25 jaar oudere John ‘Blake’ Forsythe te worstelen.
De Amerikaanse zender The CW heeft nu echter besloten om Dynasty te reanimeren. De serie krijgt een remake, die wordt geproduceerd door Josh Schwartz en Stephanie Savage. Zij waren eerder verantwoordelijk voor hitseries The O.C. en Gossip Girl. Behalve Josh en Stephanie zijn ook Richard en Esther Shapiro, de bedenkers van de oude Dynasty, bij dit project betrokken. 

blake-krystle-dynasty-go-with-the-vlo

De zoenscènes van Blake en Krystle waren altijd zo ongemakkelijk en lachwekkend.

dynasty-tv-serie-joan-collins-alexis-go-with-the-vlo

Ontwerper Nolan Miller maakte alle dure jurken voor Krystle, Claudia, Sammy Jo, Fallon en Alexis.

dynasty-krystle-blake-alexis-go-with-the-vlo

Het was een wonder dat Alexis de negen seizoenen overleefde. De anderen konden haar wel wurgen.

dynasty-sammy-jo-dex-dexter-go-with-the-vlo

Dex Dexter, het harige liefje van Alexis met de hese slaapkamerstem. Slutty Sammy Jo lustte er ook pap van.

dynasty-remake-go-with-the-vlo

Er was maar één Alexis en die heette Joan Collins.

Hoeveel afleveringen het eerste seizoen van de nieuwe Dynasty exact zal tellen, is nog niet bekend. Het is de bedoeling dat de serie dit najaar op de Amerikaanse buis van start gaat. Tot de cast behoren hotties als Grant Show (bekend van de serie Melrose Place), Elizabeth Gillies (Sex&Drugs&Rock&Roll), Nathalie Kelley (The Vampire Diaries) en James Mackay (The Leftovers). Wie Joan Collins en Linda Evans verwacht, komt bedrogen uit. De nieuwe Dynasty wordt volgens insiders heel anders dan de nieuwe Dallas-serie die van 2012 tot en met 2014 te zien was. Daarin speelden ook de oude Dallas-acteurs mee. Deze Dynasty is geen vervolg. Ongeveer vijf jaar geleden werd er wel even gebroed op een vervolg waaraan ook Joan Collins mee zou doen, maar dat plan kwam toen helaas niet van de grond.
Een remake dus. Het verhaal draait om de strijd tussen Fallon Carrington (Gillies) en haar latino stiefmoeder Cristal (Kelley), die Fallons vader Blake Carrington (Show) heeft ingepalmd. Alle vertrouwde ingrediënten zitten er verder in: sex, liefde, haat en nijd, glamour, geld en moord.
Of ik zelf ga kijken, weet ik niet. Een Dynasty zonder diva Joan Collins is voor mij ondenkbaar. Een eventuele nieuwe Alexis zal er een enorme kluif aan hebben om haar te vervangen.
“I’m not just anyone else!” zou Alexis zeggen.

De oude cast van Dynasty is een aantal keren bijeen gekomen voor een reünie, onder meer in 2006 en 2015. Klik hier en hier om de beelden te bekijken. Overigens komen er ook reboots van andere series uit de jaren tachtig aan zoals Magnum P.I. en L.A. Law. Oude televisietijden herleven!

 

dynasty-alexis-massage-go-with-the-vlo

“Hallo, spreek ik met de producent? Mijn rol wordt toch niet overgenomen door een of andere bimbo, hè?”

dynasty-dvd-seizoen-eighties-go-with-the-vlo

Geen zin in namaak, zie je liever de echte Dynasty? Alle seizoenen zijn op dvd verkrijgbaar.

dynasty-remake-joan-collins-go-with-the-vlo

“Wat denken jullie, bitches? Wordt die remake van ons oude succes te pruimen?”

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑