...

Vlo nieuws UFO CIA documenten aliens mysterie go with the vlo

Gepubliceerd op 30 januari, 2016 door Danny Post

2

Alien alarm! Is the truth really out there?

De hitserie The X-Files is terug. Om de spiksplinternieuwe afleveringen te vieren, trakteert de CIA ons op tien oude documenten over UFO’s en aliens. Want we kregen nogal wat buitenaards bezoek in de forties en fifties. Is de waarheid dan toch vreemder dan tv-fictie?

Vorig weekend ging in Amerika met veel bombarie een nieuw seizoen van The X-Files van start. Een kort seizoen van slechts zes afleveringen, maar toch. Fans kunnen hun geluk niet op. Het is een feestje om hun oude helden Fox Mulder en Dana Scully (gespeeld door David Duchovny en Gillian Anderson) weer te zien speuren naar buitenaards leven en andere freaky verschijnselen. Kennelijk hebben de twee FBI-agenten ook aanhangers in de hoogste kringen, want ter ere van deze verse reeks X-Files groef de CIA tien originele documenten op waarin de ene na de andere UFO-melding de revue passeert en wordt gesproken over niet-menselijke wezens die onze aarde bezochten. Ze zijn afkomstig uit een stapel van honderden vrijgegeven ‘alien’-documenten uit de late jaren veertig en vijftig, toen de UFO-koorts op haar hoogtepunt was.

Go with the Vlo terugkeer X-Files creepy aliens go with the vlo

“Ik zie daar iets vreemds in de hoek. Is dat een alien of gewoon Connie Breukhoven?”

X-Files aliens tv-serie creepy go with the vlo

Geloof jij dat er vanuit het heelal stiekem naar ons wordt gegluurd?

X-Files aliens buitenaards UFO go with the vlo

“Ik heb een lange reis achter de rug. Zou ik me in uw badkamer even mogen opfrissen?”

Roswell buitenaardse wezens UFO go with the vlo

Het Roswellincident houdt de gemoederen tot op de dag van vandaag bezig.

Velen van ons kennen het zogenaamde Roswellincident. Volgens getuigen zou in juli 1947 nabij Roswell een UFO zijn gecrasht, waarbij zelfs dode aliens zouden zijn geborgen. Maar dat was lang niet de enige melding van buitenaardse activiteiten in die periode. “We hebben besloten om een aantal documenten voor het voetlicht te brengen die zowel sceptici als believers interessant zullen vinden,” zegt de CIA op zijn website. “Hieronder vind je vijf documenten waarvan wij denken dat X-Files personage Fox Mulder ze maar wat graag zou gebruiken om anderen ervan te overtuigen dat er buitenaards leven is. Daarnaast trekken we vijf documenten tevoorschijn die zijn sceptische partner Dana Scully weer zou kunnen inzetten om aan te tonen dat UFO-waarnemingen wetenschappelijk verklaard kunnen worden.”

Aliens chillen in het bos en de woestijn
Vooral de vijf documenten die bedoeld zijn voor de Fox Mulders onder ons, zijn behoorlijk prikkelend. We lezen onder meer dat er in 1952 in Duitsland onderzoek werd gedaan naar een UFO die in de Sovjet-zone zou zijn geland. De melding kwam van de 46-jarige Duitser Oscar Linke, de oud-burgemeester van Gleimershausen. Oscar en zijn 11-jarige dochter Gabriella waren op de motor op weg naar huis toen ze vlakbij de plaats Hasselbach een klapband kregen. Terwijl ze te voet verder gingen, zagen ze tot hun verrassing iets tussen de bomen. Eerst dachten ze dat het een jong hert was, maar dat bleek niet het geval… Het waren twee aliens. “Ze waren gekleed in metallic kleding,” verklaarde Oscar. “Ze stonden voorover gebogen en keken naar iets wat op de grond lag.” Oscar sloop stiekem dichterbij en zag een voertuig met een diameter van ongeveer vijftien meter. “Het leek op een reusachtige koekenpan.” Toen de mannen doorkregen dat ze gezien waren, sprongen ze snel in hun schotel en gingen ze ervandoor. Droomde Oscar? Nee, het was echt. Nadat de UFO verdwenen was, liep hij naar de plek waar hij hem gezien had. “In de grond zag ik een verse, cirkelvormige afdruk.”

UFO gespot 1952 Duitsland go with the vlo

In de bossen van Oost-Duitsland was het in 1952 helemaal niet pluis….

X-Files UFO aliens documenten CIA go with the vlo 2

Helaas bleek de foto van de UFO’s in Sheffield nep.

Lonnie Zamora UFO Mexico mysterie aliens go with the vlo tekening

Buitenaardse wezens houden ook van New Mexico. Lekker warm en heerlijke cocktails.

UFO aliens Lonnie Zamora Mexico mysterie go with the vlo

Agent Lonnie Zamora wist het in 1964 heel zeker: we zijn niet alleen in het universum….

Bij sommige documenten zitten foto’s die de beweringen van getuigen moeten staven. Op een van de foto’s, die gemaakt werd door de Britse student Alex Birch in 1962, zou een groepje UFO’s te zien zijn dat boven de stad Sheffield vliegt. Een hoax, zo bekende Alex jaren later. Wel echt zijn de beelden van een UFO-waarneming in Socorro, New Mexico in 1964. Politieagent Lonnie Zamora werd in de woestijn opgeschrikt door een enorme vlam die vanaf de grond omhoog schoot, de lucht in. Nadat hij op onderzoek uit ging, trof hij een glimmend object aan op een heuveltop. Het had een ovalen vorm, was zo groot als een vierdeurs-auto en had een aluminium kleur. Volgens Lonnie steeg het object voor zijn ogen op en schoot het weg over de bergen om erna spoorloos te verdwijnen. De zaak werd nooit opgelost, maar dat Lonnie iets zag, daarover bestaat weinig twijfel. Hij was agent, een vrome man en iemand die heus wel het verschil kende tussen een normaal vliegtuig en iets anders, stellen experts.

Bezoekers met een flinke bobbel
Even raadselachtig is een document over een waarneming in Belgisch-Kongo. Er wordt gerept van twee ‘vlammende schijven’ die boven een uraniummijn veelvuldig van positie veranderden. “Opeens bleven beide schijven hangen op dezelfde plek waarna ze in een uniek zigzagpatroon wegvlogen in noordoostelijke richting. Een doordringend sissend en zoemend geluid was hoorbaar voor de kijker op de grond. Het hele schouwspel duurde zo’n tien à twaalf minuten.” Een piloot zette met zijn vliegtuig onmiddellijk de achtervolging in en naderde een van de UFO’s van zeer dichtbij. Volgens hem bleef de kern van de schotel tijdens het vliegen volledig stil en zat er in het midden een grote bobbel. De cockpit? “De buitenste rand was een ring van vuur en moet dus met zeer hoge snelheid geroteerd hebben.” Na vijftien minuten kon de piloot de schijven niet langer bijhouden. Hij schatte dat de aliens (komt-ie) met 1.500 kilometer per uur wegvlogen. Waren ze bang dat ze anders te laat thuis waren voor het avondeten?

X-Files aliens gespot Belgisch-Kongo go with the vlo

Ook in Belgisch-Kongo kregen ze een stel schichtige bezoekers over de vloer.

X-Files CIA UFO spotten documenten go with the vlo

Intrigerend leesvoer. In de online archieven van de CIA vind je nog honderden andere UFO-documenten.

X-Files tekening UFO go with the vlo

Op basis van getuigenverklaringen werd deze schets gemaakt.

X-Files UFO tips go with the vlo

Wat je moet doen als je een UFO spot? De CIA weet raad op Twitter.

Aangezien de CIA officieel bij het standpunt blijft dat UFO’s niet bestaan, is het best opmerkelijk dat de dienst nu zo vrolijk koketteert met deze documenten. In de archieven zijn er nog veel meer te bekijken en hoewel er een hoop bagger tussenzit, zijn er ook genoeg sightings die nooit op bevredigende wijze verklaard konden worden. Bronnen beweren dat het onderwerp ook de kringen rond het Witte Huis bezighoudt, al doen velen er in het openbaar lacherig over. Onlangs nog maakte zich Hillary Clinton zich er met een grapje vanaf toen een reporter haar vroeg naar de mogelijke aanwezigheid van aliens. Ze antwoordde dat ze onmiddellijk een speciaal onderzoeksteam in het leven roept als ze verkozen wordt tot president. Die zullen dan als eerste Area 51 doorlichten, beloofde ze. Op deze afgelegen militaire basis in de Nevadawoestijn vinden allerlei top secret activiteiten plaats. In 1947 zouden de resten van de gecrashte Roswell-UFO en de lichamen van de inzittenden hiernaartoe zijn gebracht. Lachend: “Ik zal het tot op de bodem uitzoeken!” Geestig hoor, maar in 1995 werd de politica nog gespot met het boek Are We Alone? Philosophical Implications Of The Discovery Of Extraterrestrial Life van Paul Davis. Is ze privé dan toch meer een Fox Mulder dan een Dana Scully?

Lees de tien documenten uitgebreid door op cia.gov. Je vindt op de site van de CIA ook een link naar alle gedeclassificeerde documenten over UFO’s en aliens: foia.cia.gov.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteur2 Responses to Alien alarm! Is the truth really out there?

  1. Angela says:

    Neem contact op met Dr Obor, voor elke vorm van problemen … zoals
    HIV / AID, kanker, liefdewerktijd, goede baan, promotie, als behandeling, Annuleren, ETC … Ik wou dat ik heb dit spreukgebruiker eerder voordat de uitgaven mijn geld op spell zonder result.His bevoegdheden gevonden zijn echt geweldig en ik heb genoten van de voldoening die ik heb opgedaan van het gebruik van zijn ban. Hij is echt begaafd met bevoegdheden om mensen te helpen met hun verschillende problemen. Zijn e-mail is (droborspiritual@gmail.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑