...

Tip!

Gepubliceerd op 9 april, 2018 door Danny Post

0

Alle verzamelaars (weer) verzamelen!

Vintagefreaks zijn al aan het aftellen. Op 14 en 15 april vindt in de Jaarbeurs te Utrecht de halfjaarlijkse VerzamelaarsJaarbeurs plaats. Gezellige gekte!

Ik heb er al een heleboel keer over geschreven. Maar toch vinden veel lezers van Go with the Vlo het fijn wanneer ik ze er tijdig op wijs. Dus bij deze. Komend weekend gaat het dak van de Utrechtse Jaarbeurs er weer af tijdens de voorjaarseditie van de VerzamelaarsJaarbeurs.
Met ruim duizend stands verdeeld over vijf hallen is het Europa’s grootste vintage-evenement. Speelgoed, glas- en aardewerk, blikken, kleding, meubels, platte zaken, kunst, aan elke fetisj is gedacht. Vast onderdeel van de VerzamelaarsJaarbeurs is de Mega Platen & CD Beurs, een walhalla voor muziekfans. De meesten hebben grote koffers op wieltjes mee zodat ze het maximale aantal platen kunnen hamsteren. Je weet niet wat je ziet.

VerzamelaarsJaarbeurs Utrecht tweedehands vintage go with the vlo

Om negen uur ’s ochtends openen de deuren en vallen de eerste verzamelslachtoffers. Uit de weg!

VerzamelaarsJaarbeurs Utrecht vintage spullen go with the vlo

Iedereen sprint naar zijn favoriete stands.

VerzamelaarsJaarbeurs brocante vintage kleding go with the vlo

Mode van weleer. Je kunt qua look zo ver terug gaan in de tijd als je wilt.

VerzamelaarsJaarbeurs Utrecht vintage gekte go with the vlo

Bang dat je in tijdnood komt en iets mist? Koop dan een passe-partout voor beide dagen.

VerzamelaarsJaarbeurs Utrecht affiche sci-fi go with the vlo

Tienduizenden bezoekers uit binnenland, buitenland en nog veel verder weg.

VerzamelaarsJaarbeurs Utrecht industrieel vintage go with the vlo

’s Middags kalmeert de boel. Dan maak ik vaak een tweede, relaxter rondje. Ook zakken dan soms de prijzen.

Mijn belangrijkste advies, ik heb het hier al vaker gezegd (check voor meer handige tips mijn VerzamelaarsJaarbeurs survival kit): zorg dat je ’s ochtends al om negen uur op de stoep staat. Je zult elke seconde nodig hebben. Ik loop altijd te panieken. Red ik het wel om alles te zien? Sommige mensen kopen daarom een passe-partout en gaan beide dagen.
En laat je niet afschrikken door de naam. De VerzamelaarsJaarbeurs is feitelijk een gigantische antiek- en vlooienmarkt. Ook als je geen verstokte verzamelaar bent van het een of het ander en alleen lekker wilt vintageshoppen, is het een aanrader. De geluksadrenaline giert door je lijf.

De VerzamelaarsJaarbeurs wordt twee keer per jaar gehouden in de Jaarbeurs te Utrecht, in het voorjaar en de winter. Deze editie duurt wederom het hele weekend: zaterdag 14 april van 09.00 uur tot 17.00 uur en zondag 15 april van 10.00 uur tot 17.00 uur. Kijk voor alle informatie, toegangsprijzen en een plattegrond van de beurs op verzamelaarsjaarbeurs.nl.

Een korte versie van deze tekst stond afgelopen zaterdag in Volkskrant Magazine. Daarin deel ik elke week bijzondere objecten en adressen.

 

VerzamelaarsJaarbeurs blikken speelgoed vintage go with the vlo

Vol gas naar Utrecht komend weekend!

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑