...

Gespot Vintagexplosion Lindsey B vintage eighties beelden go with the vlo

Gepubliceerd op 15 september, 2018 door Danny Post

2

Back to the eighties met deze strakke koppen

Very Grace Jones en Max Headroom, deze Lindsey B-koppen uit de jaren tachtig. Hun kapsels en jukbeenderen zijn vlijmscherp. Je koopt ze bij Vintagexplosion.

Vintagexplosion is een van die webshops waar het plezier vanaf straalt. Het aanbod is kleurig, betaalbaar en lekker eigenwijs. “We verkopen spullen uit de jaren twintig tot en met negentig,” vertelt eigenaresse Inge Palmans. Ze runt Vintagexplosion samen met haar man Richard. “We richten ons op alle artikelen die bijzonder zijn, waar we een bepaalde klik mee hebben. Dat kan een industriële ladekast zijn, maar net zo goed een opblaasbare Batman. Graadmeter is meestal: zouden we een object zelf in huis neerzetten? Bij een ‘nee’ wordt het niet ingekocht.”

Vintagexplosion Inge Richard Palmans go with the vlo

Van de Groningse Inge en Richard Palmans mag vintage best een beetje gek zijn.

Vintagexplosion VerzamelaarsJaarbeurs Utrecht vintage go with the vlo

Hun kraam op de VerzamelaarsJaarbeurs herken je meteen.

Vintagexplosion Tina hanger beeld art nouveau go with the vlo

Art deco-diva’s, Tina-meisjes uit de jaren zeventig, ze vinden allemaal onderdak bij Vintagexplosion.

Lichtbak pasfoto's Vintagexplosion vintage go with the vlo

24/7 open for funky business. De webshop is altijd open.

Het is een strategie die zijn vruchten heeft afgeworpen. In tien jaar tijd wist Vintagexplosion een een ijzersterke reputatie op te bouwen. “De liefde voor vintage zit diep bij ons. We verzamelen zelf al meer dan 25 jaar interieurspullen, platen, oud speelgoed, rariteiten enzovoorts. Op den duur konden we niet meer normaal door ons huis lopen. Het werd noodzakelijk om spullen te verkopen en daar hadden we zoveel lol in, dat het uitgroeide tot een eigen onderneming.”
En Vintagexplosion is meer dan een webshop alleen. “We staan ook op diverse grote verzamelbeurzen, vintagemarkten en designbeurzen door heel Europa. We houden van dat directe contact met onze klanten. Een van de plekken waar je ons binnenkort weer kunt tegenkomen, is de VerzamelaarsJaarbeurs op 17 en 18 november in Utrecht.”

Designkwartet van Lindsey B
Veel aandacht voor de jaren tachtig bij Vintagexplosion. Inge vindt het onterecht dat ze te boek staan als het tijdperk van de wansmaak. “Ik heb zelf een grote passie voor design uit die periode. Bij het grote publiek zijn spullen uit de jaren vijftig tot en met zeventig nog altijd het populairst, maar waarom niet eens kiezen voor een object uit de jaren tachtig? Minstens zo mooi.” Neem nu deze vier strakke koppen die ze opdoken in Berlijn. Ze roepen herinneringen op aan de prehistorie van MTV, breakdancing en de hoekige mode van Thierry Mugler.

Vintagexplosion Lindsey B. beelden eighties go with the vlo

Lindsey B maakte de coolste beelden. Deze wandmaskers zijn nu te koop.

Grace Jones Nightclubbing eighties plaat go with the vlo

Geïnspireerd door het opwindende stijlicoon Grace Jones?

Vintagexplosion Lindsey B. beelden eighties go with the vlo 2

“Hey schatje, mijn naam is Rick. Wat doe je later?”

Max Headroom jaren tachtig vintage vintagexplosion go with the vlo

Max Headroom. In de jaren tachtig was men gek op van die gebeeldhouwde hoofden.

Even voorstellen: de witte keramische man heet ‘Rick’, is veertig centimeter lang en werd in 1983 gebakken door de bekende Britse ontwerper Lindsey B (Lindsey Balkweill). De prijs bedraagt 125 euro. Van dezelfde maker zijn twee zwarte hard plastic wandmaskers die in 1986 de muur van een opticien sierden. De vrouw kost 150 euro, de ietwat gehavende man 100 euro. Bijzonder is de witte porseleinen koektrommel/vaas ‘MYNG’ uit 1984. “De mal is identiek aan Lindsey B en lastig te vinden”, besluit Inge. “De prijs ligt daarom met 175 euro iets hoger. Niet iedereen zal de schoonheid van deze beelden inzien, maar ik vind ze prachtig. Je koopt echt iets origineels.”

Kijk voor deze beelden en nog veel meer ander toffe spullen op vintagexplosion.com. Een korte versie van deze tekst staat vandaag in Volkskrant Magazine. Hierin deel ik elke week bijzondere objecten en adressen.

 

Lindsey B. beelden jaren tachtig design go with the vlo

Blokker maakt destijds Lindsey B-kopieën, maar die kunnen niet tippen aan deze originelen.

Vintagexplosion industriële kast go with the vlo

Toch niet klaar voor de eighties? Vintagexplosion heeft genoeg moois uit andere decennia.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteur2 Responses to Back to the eighties met deze strakke koppen

  1. danielle says:

    Leuke spullen, alleen vind ik de prijs veel te hoog. 65 euro voor een rohe kinderstoeltje… of 100 voor een ander stoeltje, terwijl ik zelf deze stoelen regelmatig voor een paar euro op de rommelmarkt tegen kom.

  2. Pingback: De beste vrijmarkten tijdens Koningsdag 2019 | Go with the Vlo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑