...

Vlo nieuws Nike MAG Back to the Future II

Gepubliceerd op 8 januari, 2015 door Danny Post

0

Back to the Footure

Eighties-kinderen springen een gat in de lucht. Nike brengt ‘ergens dit jaar’ de Back to the Future-sneakers uit. Ja, mét de beroemde zelfstrikkende veters. 

Toen in 1989 de film Back to the Future II uitkwam, sprongen er tussen alle sci-fi gadgets twee dingen bovenuit: de knettercoole Nike sneakers die hoofdrolspeler Marty McFly (gespeeld door Michael J. Fox) droeg nadat hij naar het jaar 2015 geflitst was. Jonge bioscoopkijkers met een neiging tot luiheid vraten ze vanuit hun bioscoopstoelen zowat op: deze grijze high-tops hadden zelfstrikkende veters, hoe vet was dat?! Goed nieuws voor die kids van toen: in precies hetzelfde jaar als in de film liggen de retro-futuristische stappers daadwerkelijk in de winkels.

Back to the Future II Marty vliegend

Helaas wordt Marty’s hoverboard niet meegeleverd.

De toekomst is nu
Toegegeven, in de loop der jaren zijn er al enige nep-varianten van de legendarische sneakers verschenen, maar die hadden geen van allen de kenmerkende powered laces-techniek. Daarmee binden de schoenen zichzelf rond je voeten. Zo moeiteloos als het ging op het witte doek, zo moeilijk bleek het om dit staaltje in real life te herhalen. In 2011 bracht Nike nog een limited edition replica uit van deze zogeheten Air MAG, maar daarvan deden alleen de lichtjes in de zool het. De veters moest je -wat een oldskool armoe- nog steeds zelf strikken.

Back to the Future sneakers 2015

Bij de 2011-versie deden alleen de lampjes het. Tssss…

Back to the Future Nike schoenen

“Dus dankzij deze babies kan ik ’s ochtends een halve minuut langer in bed meuren? Awesome!”

Back to the Future II schoenen

Het grote aftellen is begonnen!

Het lijkt nu dan toch gelukt. Nike trakteert ons dit jaar eindelijk op een volledig functionerende Air MAG. Tenminste, zo beweert Nike-designer Tinker Hatfield, die in ’89 de originele schoen voor de film ontwierp. Met zijn team werkt hij er keihard aan om het onmogelijke mogelijk te maken. Al wil hij nog niet zeggen wanneer deze gefinetunede Nike MAGs exact uitkomen. “2015 telt nog 11 2/3 maanden.” Ook over de prijs laat hij niets los. Maar Tinker garandeert dat het gaat gebeuren. Echt. “De vraag naar deze schoenen is ongekend groot. Ik weet niet eens of iedereen bij Nike zich wel beseft hoeveel mensen er op dit model schoen zitten te wachten.” Wij kunnen alvast niet wachten. Zoals Marty McFly zou zeggen: “Powered laces, alright!”
 
Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

Tags: , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑