...

Vlo nieuws

Gepubliceerd op 10 augustus, 2015 door Danny Post

1

Backstage bij de bruiloft van Charles en Di

Volgende maand wordt er een serie nooit eerder gepubliceerde foto’s van het huwelijk van prins Charles en Lady Diana geveild. De kiekjes gunnen ons een kijkje achter de schermen bij het meest besproken trouwfeest aller tijden. 

Foto’s: RR Auction

We weten hoe het sprookje van de Britse prins Charles en Lady Diana Spencer eindigde: in heel veel ruzies en tranen. Toch begon het zo mooi. De wereld stond op z’n kop toen de twee elkaar op 29 juli 1981 in St. Paul’s Cathedral het ja-woord gaven. Wat zagen ze er gelukkig uit.

Charles Diana huwelijk veiling foto's

RR Auction biedt je de kans om een uniek stukje royalty geschiedenis te bezitten.

Wisten wij veel dat Charles er stiekem nog steeds naar hunkerde om Camilla’s tampon te zijn. En ook van Diana zouden we pas veel later horen dat ze op haar trouwdag al wist dat haar man verliefd was op een ander. Ze was het liefst nooit in de kerk komen opdagen, maar haar zussen zeiden dat ze wel moest “omdat haar gezicht al op de herdenkingstheedoeken stond”.

Souvenirs van een koninklijk toneelstukje
Er werd dus ondanks alles toch getrouwd en veertien foto’s van die memorabele dag worden nu op 24 september geveild bij RR Auction. Het betreft echter niet de beelden die we allemaal kennen, zoals de befaamde kusscène op het balkon, maar kiekjes die de assistent van de Britse fotograaf Patrick Lichfield (een vriend van de royals) maakte toen de familie na de kerk terugkeerde naar Buckingham Palace voor de trouwreceptie. We zien hoe Lady Diana een van haar piepjonge bruidsmeisjes moed inpraat, maar ook hoe haar schoonmoeder koningin Elizabeth het joelende volk buiten haar paleis volgt op een kleine televisie.

Charles Diana huwelijk bruidsmeisje bloemen

“Nog even doorbijten lieverd, ik wil hier zelf ook liever niet zijn.”

Charles Diana huwelijk bruidsmeisje Buckingham Palace troost

“Ik moet je nu echt even neerzetten, deze slagroomtaart die ik draag moet nog aangesneden worden.”

Charles Diana huwelijk televisie koningin Elizabeth

“Dus dat zijn gewone mensen? En die, hoe zeg je dat, jóelen? Wat alleraardigst.”

En wanneer Diana’s pompeuze jurk waar honderden banketbakkers nachtenlang slagroom voor hebben geklopt wordt geschikt voor de officiële portretten, legt de assistent dit opnieuw vast. De foto’s leveren een intiem beeld op van een hysterische dag. Heel bijzonder. De anonieme assistent: “Lord Lichfield verzocht me om een trouwalbum te maken met foto’s in zwart-wit en kleur, die hij wilde overhandigen aan prins Charles en prinses Diana als herinnering aan hun trouwdag. Dit zijn de beelden die dat album niet hebben gehaald. Zover ik weet, zijn ze nog nooit gepubliceerd. Slechts weinig mensen hebben ze gezien.”

Charles Diana huwelijk gasten

“De kleur van deze muren doet me weer denken aan die vieze tamponfantasie van mijn man wèèèèh!”

Charles Diana huwelijk foto's veiling

“Hier heeft u een lekkere grote zakdoek om uw tranen te deppen, prinses.”

Charles Diana balkon huwelijk

Het sprookje bleek helaas niet bestand tegen de bittere realiteit.

Mijn favoriet is het zwart-wit beeld waar je over de rug van Charles en Diana meekijkt zodra ze het balkon betreden. Je voelt hun zenuwen als ze voor de kolkende mensenmassa staan. Gelukkig droeg Di genoeg absorberende stof om een eventueel ongelukje te maskeren.

Ook een gokje wagen tijdens de veiling? Op rrauction.com lees je hoe je mee kunt bieden.

  

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑