...

Kringloopreview Kringloop Het Goed Schiedam

Gepubliceerd op 16 juli, 2014 door Danny Post

6

Basic kringloop instinct

Kringloop Het Goed Schiedam is een van de beste recycleparadijsjes van Nederland. Maar wees gewaarschuwd: één bezoekje kan leiden tot een obsessieve liefde waar je zonder de hulp van een shrink niet meer vanaf komt.

Ik zal het maar meteen bekennen: ik ga vreemd. Hoewel ik gelukkig getrouwd ben, is er al enige jaren een ander die mij onstuitbare hartkloppingen bezorgt. Haar naam? Kringloop Het Goed Schiedam. Toen ik deze beauty voor het eerst trof op de ‘s-Gravelandseweg sloeg bij mij de bliksem in. Ik wist niet meer waar ik het zoeken moest. Dit was de Ware! Ik was op slag verliefd en stortte me in een zinderende affaire die nog altijd voortduurt.

Kringloop het Goed Schiedam meubels

Het Goed Schiedam voelt als thuiskomen.

Of moet ik zeggen obsessie? Want vooral de laatste maanden zie ik haar steeds vaker. Wipte ik eerst nog maar een keer per week bij haar langs, inmiddels maakt een dag zonder haar aanwezigheid me al gek. Ik móet haar zien.

Maak me Goed gek
Het Goed heeft dan ook alle eigenschappen die un grand amour hoort te hebben. Ze heeft een vriendelijke uitstraling, is gezellig, kleurrijk, groot (qua kringlopen houd ik van curvy) leeft net zo vurig voor vintage als ik en voelt me feilloos aan. Niemand weet zo goed wat ik nodig heb als Het Goed Schiedam. Toen ik vorig jaar een antieke linnenkast zocht voor mijn slaapkamer zorgde ze dat er op een stille vrijdag eentje voor me klaarstond. Art deco, met een bijzondere golving in de deurpanelen. En toen ik laatst mijn kromgegroeide IKEA-lamp spuugzat was, toverde ze triomfantelijk een staande lamp met bloemenkap uit de sixties tevoorschijn. Om nog maar te zwijgen van de vele boeken, comics en platen waarmee ze me telkens verwent.

Kingloopwinkel Het Goed sixties lamp

Deze bloemenlamp plukte ik mee voor slechts 12,50 euro.

Kringloop Het Goed Schiedam Indiana Jones

Buying new stuff sucks uh huh huh huh.

Kringloop Het Goed Schiedam Madonna

Wie is dat meisje? Madonna, nog zonder gekochte fillerwangen.

Kringloop Het Goed Schiedam kleed

Alles voor de retro kinderkamer.

Maar – het belangrijkste – mijn minnares weet me telkens te verrassen. Na zoveel jaar is het nog steeds spannend. Daar kunnen haar zusterfilialen in Vlaardingen, Nijmegen of Lelystad niet aan tippen. Ik stuiter nog na over de reusachtige ingelijste poster van Madonna’s Who’s that girl tour uit 1987. Wat een vondst! Dit unieke item kostte me maar twintig euro. En nog elke avond geniet ik van het zwart-witte canvas van Marilyn Monroe dat boven mijn dressoir in de eetkamer hangt. Nee, geen doorsnee Xenos-Marilyn, maar een beeld uit haar allerlaatste fotosessie. Waarschijnlijk afkomstig uit een restaurant. Ja, met Het Goed Schiedam is het nooit saai.

Ze is van mij, bitches
Natuurlijk heeft Het Goed Schiedam ook heus wel minpuntjes. Haar kledingafdeling biedt, hoewel ruim gesorteerd, meer tweedehands Gerry Weber dan coole oldskool trainingsjasjes. En haar fascinatie voor leren pauperiaanse plofbanken heb ik eerlijk gezegd nooit begrepen. Ook heeft ze soms een off-day. Dan is ze niet zo in een gulle bui en keer ik onbevredigd huiswaarts. Maar die paar smetjes bedek ik met een mantel van héél veel liefde.

Kringloop Het Goed Schiedam kasten

Kasten uit alle decennia. Het Goed is the best.

Kringloop Het Goed Schiedam piano

Even pingelen en deze piano uit vooroorlogs Berlijn mocht mee voor 50 euro.

Kringloop Het Goed Schiedam kinderwagen

Van de sluier tot de luier. Deze kringloop is op elke levensfase voorbereid.

Helaas ben ik daarin niet de enige. Ik word gek wanneer ik zie hoe handelaren uit de regio op maandag en donderdag overal met hun handen aan zitten. Zonder respect ontdoen ze mijn meisje van haar fraaiste bezittingen om die erna met een leuke price-up te verpatsen op o.a. de rommelmarkt op de Rotterdamse Binnenrotte. En toen een medewerkster opmerkte dat “ze nog nooit ergens met zoveel plezier werkte als hier” moest ik moeite doen om haar niet aan te vliegen. De gedachte dat iemand haar dagelijks ziet, was onverteerbaar.

Open kringlooprelatie
Ik krijg mijn jaloezie steeds beter onder controle, maar moeilijk blijft het. Ik heb zelfs al eens overwogen om professionele hulp te zoeken. Straks breng ik nog iemand om en verdwijn ik voor tien jaar achter de tralies. Omg, tien jaar zonder Het Goed. Ik zou compleet doordraaien denk ik.

Kringloop Het Goed Schiedam Star Wars

Van een engel naar een duivel. De jaloezie doet je soms helemaal door….

Kringloop Het Goed Schiedam spel

….het lint gaan. Raaaaaaaaaaaaaaaaaah!!

Kringloop Het Goed Schiedam New Kids on the Block

….dit melige New Kids on the Block-kussen is van mij!

Nu hoor ik je denken: hoe zit dat met je relatie? Prima. Mijn man Evren weet van mijn affaire en maakt er geen probleem van. Wat ik niet thuis vind – hij heeft weinig met tweedehands en krijgt jeuk van kringlopen – mag ik bij Het Goed Schiedam zoeken. Daarin hebben we gelukkig een open relatie. Zolang ik na ieder opwindend afspraakje maar weer thuis kom slapen. En met de art deco linnenkast glimmend aan mijn voeteneind heb ik haar toch altijd een beetje bij me.

Kringloop Het Goed
‘s-Gravelandseweg 274
3125 BK Schiedam
Tel. 010-2450023
hetgoed.nl

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Basic kringloop instinct Danny Post
Antiek/design
Koopjesgehalte
Gezellige meukgehalte
Sfeer

Summary:

4.3


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑