...

Tip!

Gepubliceerd op 15 maart, 2016 door Danny Post

0

Blij dat ik brei

Van 18 tot en met 20 maart klinkt in Tilburg het geluid van tikkende naalden. Dan vindt namelijk de eerste editie plaats van KNIT&KNOT, ofwel de Brabantse Brei- en Haakdagen. Tips nodig bij het breien van een trui of (geen grap) een stuk ham? Diverse bekende bloggers, waaronder de meiden van Club Geluk, zitten klaar om je te helpen. 

Breien werd lange tijd beschouwd als een hobby voor bejaarde geraniumgluurders. Maar dat idee is helemaal omgeslagen. Breien behoort tot de populairste hobby’s van dit moment. Hele volksstammen pakken de naalden weer op en de breiblogs schieten als paddenstoelen uit de grond. Trendwatchers en andere experts zeggen dat het komt omdat we in deze jachtige maatschappij snakken naar huiselijkheid. Breien biedt rust. De Amerikaanse psychologe Ann Futterman-Collier van de Northern Arizona University beweert dat je van breien zelfs een vrolijker mens wordt. Zij zegt dat breien net als bijvoorbeeld haken een stressverlagende werking op je heeft. Het is een manier van mediteren, waarbij je al je zorgen en frustraties van je naalden laat afglijden. Breien zou je bovendien slimmer maken. Zit wat in, want ik kijk nog steeds vol bewondering (en met een grote grijns op mijn gezicht) naar de ingewikkelde creaties in het HEMA Breiboek uit 1978 dat ik ooit op een rommelmarkt kocht. Die maak je niet als je over het IQ van een bladluis of de Haagse Barbie beschikt. Hoe dan ook, breien is ook gewoon fun. Het is leuk om een trui of sjaal in je handen te zien ontstaan en te weten dat jij die hebt gemaakt. Eigen vakmanschap is pas echt meesterschap.

Breien Patricia Paay go with the vlo

Echt HEMA. Van breipennen tot injectables, Pistolen Paaytje heeft altijd een zwak voor naalden gehad.

KNIT&KNOT Hanegem breien go with the vlo

Glamourkoppel Willem en Truus van Hanegem in 1978. Truus haalde de wol voor hun vesten van haar hoofd.

Breien vlees go with the vlo

Aan tafel! Bij Club Geluk zullen de taart en ham nooit bederven.

Breien go with the vlo 2

Volgens Barbara en Marieke zijn hun creaties instant geluksopwekkers.

Breien KNIT&KNOT go with the vlo

Ook in de onderwereld wordt men er naar verluidt ontzettend blij van.

En nu kun je dus van vrijdag 18 tot en met zondag 20 maart naar KNIT&KNOT, de eerste Brabantse Brei- en Haakdagen. Tijdens dit evenement wordt de Tilburgse Koepelhal gekaapt door ruim zeventig ondernemers op het gebied van breien, maar ook andere handwerkvormen. Bri-co-lage (dat afgedankte kringloopspullen een tweede leven geeft) is er, maar ook (s)Tof Garen, Betty, Wolcafé, A’Lies, Batts and Threads en Wol met Verve komen. Verwacht een hoop inspiratie, kleurrijke handwerkwinkeltjes en gezellige workshops. Populaire bloggers als De Haakhelden en Club Geluk geven eveneens acte de présence. Je kunt voor al je vragen bij hen terecht. Mijn eerste vraag aan Marieke en Barbara van Club Geluk zou zijn hoe ze toch zulke totaal van de pot gerukte baardmutsen, vazen, bloemen en stukken ham (!) in elkaar breien. Want daar word ik nou ongelooflijk vrolijk van. Al blijf ik te dom om ze na te maken.

KNIT&KNOT is op 18, 19, 20 maart geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De Koepelhal is op loopafstand van het Centraal station in Tilburg. Entreeprijs: € 8,50,- p.p. (in de voorverkoop via € 7,00 p.p.). Er zijn ook passe-partouts te koop voor meerdere dagen. Meer info: knitenknot.nl. Kans maken op gratis kaarten? Op de Facebook-pagina van Go with the Vlo geef ik er vier weg.

 

Deel dit artikel!
Facebooktwittergoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑