...

Marktreview Bleiswijk rommelmarkt shampoo

Gepubliceerd op 28 oktober, 2014 door Danny Post

0

Blij in Bleiswijk

Op zaterdag 1 november is het weer mega snuffelen geblazen in Bleiswijk. De rommelmarkt met ruim 350 kramen in Bloemenveiling Flora Holland is één van mijn favorieten, maar gek genoeg lijkt dat niet voor iedereen het geval. Stelletje domkoppen.

Er was een tijd dat de halfjaarlijkse rommelmarkt in Bleiswijk een heel weekend besloeg. Zaterdag én zondag. Maar dat paradijs lijkt voorbij. De najaarseditie vindt ditmaal alleen nog op zaterdag plaats. Is dit het begin van het einde voor dit vintage festijn in de Bloemenveiling Flora Holland? Het voelt wel een beetje zo. Tijdens de laatste voorjaarseditie van de markt klaagden handelaren al steen en been over de lage bezoekersaantallen. Nu klagen handelaren áltijd, dat is bijna een wet, maar als ik eerlijk ben is het ook wel errug rustig de laatste paar jaar. Na de eerste rush van de ochtend zakt de markt sneller in dan Christina Aguilera’s carrière.

Bleiswijk rommelmarkt Audrey Hepburn go with the vlo

Originele Bas van Pelt stoel met granny bekleding.

Bleiswijk rommelmarkt antieke glaasjes go with the vlo

Afkomstig uit het huis van Bonnie *hips* St. Claire?

Bleiswijk rommelmarkt tijdschriften go with the vlo

De markt in Bleiswijk is leuk voor boys ánd girls.

Los in boerenland
En dat is STOM beste vlooiers. Want deze markt is één van de allerbeste vintage festijnen van Zuid-Holland. Hij staat standaard op mijn to vlo list. Ik sla geen editie over. Ja, doordat hij in veilinghallen wordt gehouden is het allemaal een tikje afgelegen en moet je er even voor in de auto of *rilt* streekbus voor zitten, maar neem die moeite. Wat zich openbaart tussen de weilanden is een enorm complex met meer dan 350 kramen. En omdat de markt uit de koker komt van het bekende organisatiebureau Van Aerle is de kwaliteit gewaarborgd.

Bleiswijk rommelmarkt poppen go with the vlo

“Wanna play?” Enge poppen om je nachtmerries mee te bevolken.

Bleiswijk rommelmarkt go with the vlo

Ook genoeg ‘brocante’ van Playmobil.

Rommelmarkt Bleiswijk stoeltjes go with the vlo

Enige zaken waar we graag een verkleiningsdrankje voor zouden innemen.

Hier geen grauwgewassen bergen kleding en ondergoed waar het DNA van de vorige eigenaren nog inzit. Of de oh zo gehate gereedschapskramen die steeds meer  rommelmarkten kapen. Nee, dit is eerlijk tweedehands spul met een aangename snuif brocante. De keren dat ik ging, eindigde ik altijd met een paar uitpuilende tassen bij de bushalte. Een kleine terugblik: ik vond er een reclamecanvas van de Holland Amerika Lijn, toffe zeldzame platen, een oude stoomlocomotief van Märklin (jeugdsentiment!), een geweldig beschilderd tableau om mijn karaffen op te zetten, spotgoedkope Fisher Price meuk voor een vriendin, en een loodzwaar beeld van een Franse matroos. En dat zijn nog maar de dingen die me nu te binnen schieten.

Van crush tot crash
Zoveel zie ik altijd op deze markt dat ik soms echt uit de bocht vlieg. Vorig jaar kocht ik voor een prikkie een bronzen art deco beeld van een danseres. Voor een prikkie omdat de marmeren sokkel ontbrak. Ach dat fix ik zo, dacht ik en rekende in een hebberig roesje af. Nu, een jaar later, heb ik weliswaar voor veel teveel geld een nieuwe marmeren sokkel laten maken maar nog steeds niemand gevonden die de boel aan elkaar kan zetten.

Bleiswijk rommelmarkt bestek go with the vlo

In Bleiswijk hangt zoveel antiekliefde in de lucht dat dingen er spontaan lepeltje lepeltje van gaan liggen.

Bleiswijk rommelmarkt danseres go with the vlo

Tja. Weet iemand een vakman die beeld en sokkel aan elkaar krijgt?

Bleiswijk rommelmarkt seventies go with the vlo

Coole stoelen. Bijna raakte ik besmet met de oranjekoorts.

Diezelfde dag spotte ik een originele strandstoel uit de sixties in perfecte staat voor maar 2,50 euro. De prijs was zo belachelijk laag dat ik wel drie keer terugliep en de stoel bijna had gekocht voor mijn balkon. Gelukkig trapte ik in dit geval wél op de rem. Ik wist mijn gretige brein tijdig te doordringen van het feit dat a) zo’n stoel alles blokkeert op mijn smalle balkon en b) dat in mijn schuur al jaren een bijna identieke strandstoel vegeteert die me al jaren smeekt om toch als-je-blieft eens de zon te mogen voelen.

Bleiswijk rommelmarkt strandstoel go with the vlo

Op deze geweide rommelgrond tref je soms gevaarlijke weggevertjes aan.

Bleiswijk rommelmarkt Veilinghallen go with the vlo

De koffiehuisverlichting is helaas niet te koop. Jammer hoor.

Bleiswijk rommelmarkt globe go with the vlo

“Waar Bleiswijk precies ligt? Eh…ergens in de streek Verweggistan?”

Maar genoeg herinneringen opgehaald: ga erheen. Je zult niet teleurgesteld worden. Tegelijkertijd injecteer je nieuw leven in deze ondergewaardeerde markt. Ik kijk er in elk geval weer reikhalzend naar uit. Aanstaande zaterdag gaat om half zeven mijn wekker. Bleiswijk-time!

De ‘Super snuffel’ vindt plaats op zaterdag 1 november van 9.00 tot 16.30 uur in de Bloemenveiling Flora Holland, Klappolder 130 te Bleiswijk. Meer info: vlooienmarkten.nl

 

Deel dit artikel!
Facebooktwittergoogle_plusmail

 

Blij in Bleiswijk Danny Post
Antiek/design
Koopjesgehalte
Gezellige meukgehalte
Sfeer

Summary:

4


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑