...

Kringloopreview Kringloop Enschede

Gepubliceerd op 14 april, 2014 door onze speciale GWTV-reporter

5

Blokje kaas erbij?

Welkom in pauperella heaven! Kringloop Enschede was vroeger gevestigd in de verloederde wijk Boswinkel, maar ze is verhuisd naar een grotere vestiging dichterbij het centrum aan de Emmastraat. Middenin pauper-woonwijk Pathmos in Stadsdeel West, maar who cares? Hier vind je de goeie retro shit!

Door onze speciale GWTV-reporter Jeffrey Stolk

Wham! Bij binnenkomst vliegt het brede scala aan meubelaanbod je meteen om de oren. Gecombineerd met de lucht van frituur, omaparfum en oude boeken. Maar positief is dat het personeel ontzettend aanspreekbaar is. Bovendien zijn ze niet te beroerd om met een oldskool stukje kaas of worst rond te gaan. Helemaal niet verkeerd, merk ik tijdens mijn speurtocht. Vlooien maakt hongerig. Deze kringloop was in het begin nog een rommeltje, maar de laatste vier maanden heeft men het prima voor elkaar. Alles is logisch gesorteerd en redelijk schoon. Ze doen er mee met de koopavonden en koopzondagen, je kunt er op een parkeerterrein voor de deur parkeren én je mag standaard bij besteding vanaf tien euro gratis een bloempot of gieter uitzoeken. Je zult er maar net eentje nodig hebben.

Kringloop Enschede

Plak er prijsstickers op. Toe maar, jullie kunnen het.

Kringloop Enschede

Aaaaaah….bordspel orgasm!

Zoveel voordelen en geen nadelen? Jawel, helemaal niets is duidelijk geprijsd, écht niets. Heb je iets gevonden? Dan moet je het hele eind teruglopen naar de kassa om daar aan iemand te vragen wat het kost. Bij antiek kan het antwoord nog wel eens flink tegenvallen. Een gebarsten en kapotte Delfts blauwe vaas moet daar gewoon dertig euro opbrengen. Gelukkig is dit het enige waar ze echt achteraan gaan, want wat staat er te pronken naast dat seventies eikenhouten bankstel? Omg, die Barcelona Chairs van Mies van der Rohe! Twee voor vijftig euro… en ik zag de rood/blauw stoel van Gerrit Rietveld het pand verlaten voor vijf euro (!!).

Mens-erger-je-niet, neem een plakje worst
Verder kun je in Kringloop Enschede lekker rondbanjeren in rommelhoeken, langs grote kasten vol oud kantoormateriaal, boeken, koffers, servies én sinds kort mijn favoriet: oude bordspellen. De stelling puilt uit. Het was dan ook hier dat ik mijn originele Monopoly-spel uit de fifties op de kop tikte, en die bakelieten Mens-erger-je-niet (samen voor slechts vier euro helemaal compleet). Vergeet ook niet de tafels vol oud porselein, kratten vol met elpees en kasten met oude foto camera’s en zilverwerk.

Kringloop Enschede

Skip de granny corner, ga voor de vergeten designstoelen even verderop…

Ga je richting het oosten van het land? Sla deze ‘ontruiming kringloop’ dan zeker niet over. Onder het genot van een krakend plaatje van de Zangeres Zonder Naam en een plakje worst doe je vast en zeker de vondst van de dag! Kleine tip nog: probeer verschillende mensen de prijs te vragen van hetzelfde item. Heel doortrapt, maar het kan je zo drie euro schelen.

Kringloop Enschede
Emmastraat 190
7513 BH Enschede
Tel. 053-7505170
kringloopenschede.nl

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Blokje kaas erbij? onze speciale GWTV-reporter
Antiek/design
Koopjesgehalte
Sfeer
Gezellige meukgehalte

Summary:

2


Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,
5 Responses to Blokje kaas erbij?

 1. Josefien says:

  Deze winkel is zó slecht !
  Asociale behandeling van de klanten, geen prijzen, stinkt, koud, donker…..
  De ene keer kost iets € 80.- , de andere keer een tientje……
  Nare winkel

 2. Evelien says:

  Ontdekking in Goor: kringloopwinkel Kiekeboe. Leuk ingericht, niet duur en leuke spullen. Misschien leuk voor een review?

 3. Niels says:

  De meeste Enschedeers zijn erg negatief over deze erg dure en naar oude natte hond ruikende kringloop die trouwens niet in de volkswijk Pathmos ligt maar ernaast. De kringloop in de haven van Enschede is ook erg prijzig.

  Een goeie tip is de kringloop in Losser vlakbij Enschede. Gevestigd in een prachtige oude textielfabriek van Van Heek inclusief enorm hoge schoorsteen. Als gebouw al interresant. Prijzen zijn er lachwekkend laag. Dubbeltjes en kwartjes werk voor heel veel artikelen. Boeken van bekende schrijvers in uitstekende staat 1 euro p/s of minder. Gisteren nog geweest en weer wat boeken gekocht.

  • Danny Post says:

   Je reageert op een verhaal van vijf jaar geleden, er is inmiddels veel veranderd. Ik zal binnenkort weer eens richting Enschede gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑