...

Flea your style manolo-blahnik-hatchards-go-with-the-vlo

Gepubliceerd op 30 november, 2016 door Danny Post

0

Buitenkansje: ga op audiëntie bij Manolo Blahník

Ben je volgende week toevallig in Londen? Dan móet je naar boekhandel Hatchards. Daar signeert de wereldberoemde schoenontwerper Manolo Blahník zijn nieuwe boek Fleeting Gestures and Obsessions. De 72-jarige halfgod zit klaar voor een praatje. 

Zoals je misschien nog weet, ben ik stapelgek op Hatchards. De boekhandel, die in 1797 werd geopend, is een Londens icoon. Koningin Elizabeth koopt er en nog een heleboel andere bekendheden. Wat ik zo goed aan Hatchards vind (behalve die typisch Britse sfeer natuurlijk), is dat deze winkel ondanks zijn hoge leeftijd allerlei coole acties verzint om klanten bij Amazon vandaan te lokken. Door de innige contacten met talloze gerenommeerde auteurs liggen er overal gesigneerde boeken waar je de gewone winkelprijs voor betaalt. Van Jeffrey Archer tot kookgodin Nigella Lawson, ze geven hun nieuwste werkjes speciaal voor Hatchards een persoonlijke touch mee. Een hartstikke leuk verjaardags- of kerstcadeau. Ook heel tof: enige dagen geleden organiseerde Hatchards een avondje waarbij klanten hun favoriete auteurs konden ontmoeten. Dit alles om kerst alvast in te luiden. Op 8 december is het weer feest, want dan komt Manolo Blahník langs. De schoenontwerper, die Carrie uit Sex and the City van de fraaiste hakken voorzag, signeert zijn nieuwe boek Fleeting Gestures and Obsessions.

hatchards-londen-boekhandel-kerst-go-with-the-vlo

Ook de tafelleuzen bij Hatchards geven een warm gevoel. (Flickr/Tony Hisgett)

sex-and-the-city-manolo-blahnik-schoenen-go-with-the-vlo

Op 8 december staan honderden Carries bij de boekhandel op de stoep.

manolo-blahnik-sarah-jessica-parker-boek-go-with-the-vlo

Wie met Mr. Big trouwt, heeft torenhoge hakken nodig om geen dwerg te lijken.

hatchards-boekhandel-londen-go-with-the-vlo

Nadat je met Manolo hebt gesproken, moet je de rest van de winkel ook verkennen. Cosy!

In zijn prachtig vormgegeven boek babbelt Manolo Blahník honderduit over zijn passies en de dingen die hem beïnvloeden. Deze man die al meer dan vier decennia aan de weg timmert en ruim dertigduizend verschillende schoenen ontwierp, heeft heel wat te vertellen. Op donderdag 8 december zit hij in Hatchards opnieuw op de praatstoel wanneer hij voor fans een gezellige krabbel in hun exemplaar van Fleeting Gestures and Obsessions zet. Ze mogen hem het designerhemd van het lijf vragen. Welke hakken moet je altijd in de kast hebben staan? Hoe was het om met Sarah Jessica Parker te werken? Wat is de ultieme partyschoen? De 72-jarige stiletto-koning zal al je vragen met een smile beantwoorden.

Manolo Blahník signeert op donderdag 8 december vanaf 18.00 uur bij Hatchards Piccadilly in Londen. Omdat de belangstelling groot is, wordt fans aangeraden om vroeg te komen. Niet in de buurt op de 8e? Waarschijnlijk zal Hatchards extra exemplaren laten signeren. Mail ze als je interesse hebt. Je kunt ook online bij ze bestellen: hatchards.co.uk.

 

manolo-blahnik-hatchards-satc-go-with-the-vlo

Zonder de creaties van de meester was Sex and the City niet half zo hot geweest. (Flickr/Stephanie Rogers)

manolo-blahnik-fleeting-gestures-boek-go-with-the-vlo

Fleeting Gestures and Obsessions wemelt van zulke schoenporno. Cadeautip!

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑