...

Tip!

Gepubliceerd op 7 juni, 2015 door Danny Post

1

Happy hour onder de grond

Cahoots is Londens nieuwste it-bar. Nou ja, nieuw… Deze cocktailtapperij is gevestigd in een schuilkelder uit de Tweede Wereldoorlog en ademt de sfeer van een oud metrostation. Je kunt er zelfs chillen in een ‘antiek’ metrorijtuig. Die jaren veertig waren zo saai nog niet.

Foto’s: Cahoots London

De Londenaars houden van hun Underground. Hoe vaak ze ’s ochtends ook met hun neus in de zwammen-oksel van een morsige mede-passagier worden geperst of zittend een zompig kruis gevaarlijk dicht zien naderen, die langzame verstikkingsdood hoort erbij. De metro zit hen in het bloed. Net als uitgaan. Hoe geniaal is het dan ook dat Charlie Gilkes en Duncan Stirling op het idee kwamen om een cocktailbar te creëren waar die twee liefdes samenkomen.

Cahoots Londen entree

The stairway to forties heaven.

Cahoots Londen publiek

Oorlogje spelen? Deze vaste bezoekers zijn er dol op.

Cahoots Londen tafels

De boze moderne wereld beu? Hier kun je gezellig komen schuilen.

Cahoots optredens affiches

In Cahoots wordt er ouderwets op los gefeest.

Cahoots Londen interieur 2

Wie niet kan kiezen aan de bar laadt gewoon een koffer met cocktails vol.

Het werd niet zomaar een bar. Charlie en Duncan wisten vrijwel onmiddellijk dat hij een jaren veertig inrichting moest krijgen. Nu houden ze sowieso van thema-uitgaan -een van hun andere kindjes Maggie’s Club is een eerbetoon aan oud-premier Margaret Thatcher en werd volledig in eighties stijl ingericht- maar in dit geval had het ook alles met de locatie te maken.

Borrelen in oorlogssferen
Cahoots is namelijk gehuisvest in een ruimte onder de grond, vlakbij Carnaby Street in hartje Londen. Een plek met geschiedenis, legt Charlie uit: “Hier bevond zich lang geleden Tatty Bogle, een privé-club die in 1917 werd geopend door een groepje Schotse officieren. Maar in het bijzonder werd deze ruimte tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt als schuilkelder. Bekende schrijvers als Anthony Burgess en Alistair MacLean, maar ook de spion Anthony Blunt en acteur Buster Crabbe zijn hier allemaal geweest. Het leek ons een geweldig idee om met Cahoots de rijke historie van deze plek opnieuw onder de aandacht te brengen van onze bezoekers.”

Cahoots Londen personeel

Wel bij aankomst een kaartje kopen. Zwartrijders worden er zonder pardon uitgezet.

Cahoots Londen metrorijtuig 2

Eindelijk metrolicht waarin je er niet uitziet als een meth-junk.

Cahoots metrostel

En je kunt er zonder ongewilde beenamputatie aan de achterzijde uit springen.

Cahoots dansen

It don’t mean a thing if it ain’t got that swing & trrrring.

Cahoots bar mensen

Waarom hebben we in Nederland niet zo’n sfeervol metrostation?

Een jaren veertig thema dus. De mannen bespaarden kosten noch moeite om de Blitz-periode waarin de nazi’s Londen voortdurend bombardeerden en de bevolking weigerde het hoofd te laten hangen, op te roepen. Gekozen werd voor de look van een oud metrostation, want dat was waar vele mensen hun toevlucht zochten als het luchtalarm loeide en de Duitsers naderden. In de diep gelegen tunnels waanden ze zich veilig. Vaak namen ze dan geliefde bezittingen mee of meubels om zich tijdens de traumatische aanvallen enigszins thuis te voelen.

Bim bam bommetje
En Cahoots lijkt op een forties metrostation. Charlie en Duncan hebben aan werkelijk ieder detail gedacht. De entree oogt zo authentiek dat je bijna gelooft dat hij er al meer dan vijfenzeventig jaar zit, de trap omlaag heeft zelfs het uiterlijk van de vroegere houten roltrappen gekregen. Blikvanger is het nagebouwde metrorijtuig in een deel van de ruimte, waarvoor de mannen originele stoffen van de London Underground gebruikten en leer uit die tijd. Je kunt er onderuit gezakt met vrienden genieten van een hele nostalgische metrorit. Zonder gedrang en zonder ongewassen ledematen. Al is er ook een intieme ‘air raid bunker setting booth’, waar oververhitte lovers lekker dicht tegen elkaar aan kunnen schuilen.

Cahoots Londen drinken

“Horen we daar bommenwerpers?” Een lekker drankje om de zenuwen te stillen.

Cahoots barmannen

Sterke oude verhalen. Geloof NIETS van wat deze mannen zeggen.

Cahoots cocktails

Wie deze drankklok achter de kiezen heeft, swingt op zijn hoofd Cahoots door.

Cahoots cocktails bus

Natuurlijk hoef je niet met de metro. Je kunt ook de bus pakken.

Cahoots pianist

“Even appen naar mijn vriendin dat het in de forties fantastisch is.”

Extra retro sfeerverhogend zijn de personeelsleden. Die gaan gekleed volgens de laatste jaren veertig mode, hebben ouderwetse accenten, dito bijnamen en dissen hele verhalen op over hoe ze in Cahoots belandden. Allemaal verzonnen natuurlijk, maar wat maakt het uit. Wie enkele alcoholbommetjes van de acht pagina’s tellende cocktailkaart heeft uitgeprobeerd, gelooft nog dat Hitler leeft en na een geslachtsoperatie dameskapsalon Hetty’s runt in Tilburg. Je happiest hour beleef je met de Tanqueray No.TEN Station Clock cocktail. Deze wordt geserveerd in een werkende klok en biedt genoeg plezier voor acht personen. De andere dag voel je je alsof een zwerm Duitse bommenwerpers hun vrachtje op je kruin dropten. Net echt.

Cahoots vind je op 13 Kingly Court in het centrum van Londen. Kijk op cahoots-london.com voor alle openingstijden. Twee belangrijke dingen nog: Cahoots laat geen bezoekers onder de 21 toe en moedigt iedereen aan om in een forties outfit te komen. Dress to impress!

 

Cahoots locatie

Zoek het fake metrobord Kingly Court en je vindt Cahoots.

Cahoots optredens muziek

At your service! The Hotsie Totsies staan klaar om de uitgaanstroepen te vermaken.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑