...

Retro culi Cereal killer cafe eigenaren 2

Gepubliceerd op 14 december, 2014 door Danny Post

0

Very bad & breakfast

In het pas geopende Cereal Killer Cafe in Londen kun je genieten van een nostalgisch ontbijtgranen ontbijtje. Er staan maar liefst 120 varianten op de menukaart. Ongezond? Lekker belangrijk. Eigenaren Alan en Gary omarmen de oldskool suikerduivel!

Terwijl ontbijtgranen het steeds meer moeten afleggen tegen ‘gezondere ontbijtalternatieven’ is er sinds deze maand in een hoekje van het Londense East End een plek waar ze juist volop gevierd worden. Het Cereal Killer Cafe is het trefpunt voor iedereen die zijn of haar jeugd wil herbeleven. Van de simpele Kellogg’s Cornflakes tot de E-nummer hysterie die Froot Loops heet, van cereals die hun maïsafkomst niet verloochenen tot varianten die ogen (en proeven) als een doorgesnoven dragqueen tijdens Gay Pride, alles is voorhanden. Wie het gezellige café in Brick Lane binnenwipt, kan kiezen uit 120 soorten, 30 toppings en 20 typen melk.

Cereal killer cafe eigenaren 3

Gary en Alan zijn twee ouderwetse feeders.

Moordidee
Voor eigenaren Alan en Gary Keery, een hipstertweeling uit Ierland, is de opening van het Cereal Killer Cafe een toevallige samenkomst van omstandigheden. Naar eigen zeggen ‘geobsedeerd door cereals‘ liepen ze op een dag op straat en hadden ze ineens super veel trek in een kommetje van het spul. Maar het enige ontbijt dat ze bij de standaard cafés konden krijgen was yoghurt met fruit of muesli. In koor: “Toen zeiden we tegen elkaar: ‘Waarom openen we geen ontbijtgranencafé?'” Het was de aanzet tot een nu al veelbesproken hotspot.

Cereal killer cafe clown

Da suikerbomb. In het Cereal Killer Cafe is er altijd eten genoeg.

Cereal killer cafe eten

Voordat ze last kregen van afkickverschijnselen openden de Keery-broers hun eigen café.

Star Wars cornflakes

Ook in de ruimte zijn ze al lichtjaren verslingerd aan Kellogg’s.

Halloween cornflakes

Boe! Jaag je ingewanden de stuipen op het lijf met deze suikerslechteriken.

Gary: “Vroeger kon je zoveel lol hebben met cereals. Zo kreeg je er speelgoedfiguurtjes bij, dat gebeurt helemaal niet meer. Wij willen die fun factor terugbrengen.” Amerika, Zuid-Korea, Australië, Zuid-Afrika, de vrolijke baardapen halen hun ontbijtgranen overal ter wereld vandaan. Ze schakelen zelfs speciale dealers in. Gary is trots dat ze zelfs de meest obscure soorten op de kop weten te tikken. “De beste en zeldzaamste die we hebben, zijn de dozen Boo-Berry, Franken-Berry en Count Chocula. Die zijn maar één maand per jaar te krijgen in Amerika, het zijn zogenaamde Halloween-specials.” En begin ze maar vast op je buik of dijen te plakken: die mag je de hele dag verorberen. Je kunt bij het Cereal Killer Cafe namelijk ook lunchen of dineren. Een romantisch etentje bij kaarslicht terwijl je allebei de tanden zet in een kom Count Chocula? Hier kan het gewoon. “Mensen zeggen weleens dat we hun dromen waarmaken.”

Ouderwetse sugar rush
Wat het geheim van het Cereal Killer Cafe is, behalve de bizarre menukaart? De gevoelens van nostalgie die deze plek oproept. Je mag in dit unieke café ongegeneerd het kind in jezelf vieren. Als jouw maag gromt dat ‘ie een lading Cocoa Puffs wil verslinden, is er nie-mand in de bediening die een wenkbrauw optrekt. Integendeel. Men zal je complimenteren met je uitmuntende keuze. Hier zijn hele generaties Amerikanen obese mee geworden!

Oldskool cornflakes dozen

Over de uiterste houdbaarheidsdatum, maar niet qua design.

Cereal Killer Cafe interieur 2

Scooby-Doo op tv, kom cornflakes voor je neus, en het is weer 1985.

Pebbles cornflakes

Snap! Crackle! Pop! Ontbijten met geluid mag.

Cereal killer cafe shirts

Dikmakend? Welnee. Cereals zijn eigenlijk net een soort sushi.

Het gevoel dat je in het Cereal Killer Cafe teruggaat in de tijd wordt nog eens versterkt doordat de broers hun zaak helemaal retro hebben ingericht. Wie net als zij is opgegroeid in de jaren tachtig en negentig, stapt in een warm nostalgisch bad. Er wordt oude muziek uit die periode gedraaid, klanten zitten te eten op Formica-stoelen en elke vierkante centimeter is bedekt met licht-hysterische memorabilia. Alan: “Zodra je binnenkomt, zul je uitroepen: ‘Oh die had ik vroeger ook, en die, en oh dat herinner ik me ook.’ Verder zul je sommige dingen zien die je nog niet kende, rare en geweldige dingen die je geheugen prikkelen. We willen dat mensen hier weggaan met het idee dat ze net de grootste ‘cereal experience’ van hun leven hebben gehad.” Uitsmijter is hun enorme verzameling vintage cereal dozen, die ze tegen de muur hebben opgesteld. Al zijn ze volgens Alan niet voor consumptie bedoeld. “Je kunt ze proberen, als je moedig genoeg bent.” Grijnst: “Maar ik vrees dat je het misschien niet na kunt vertellen.”

Cereal Killer Cafe
139 Brick Lane
Londen
E1 6SB
cerealkillercafe.co.uk

Foto’s: Cereal Killer Cafe.
 
Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

Tags: , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑