...

Vlo nieuws Veiling Chanel jasjes Dietrich banner 2

Gepubliceerd op 7 juli, 2015 door Danny Post

0

Chanel jasje? Haarstuk van Dietrich? Bied mee!

Altijd al een klassiek Chanel of Dior jasje willen hebben? Bezeten van Marlene Dietrich en op zoek naar een persoonlijk item van de Hollywood-legende? Grijp morgen je online kans.

Bij Catherine Southon Auctioneers & Valuers weten hoe ze je modemeisjes prikkelt. Morgen brengt het Britse veilinghuis de kledingverzameling van een anonieme jetsetdame onder de hamer. Het betreft zo’n veertig items, waaronder designerjasjes, jurken, schoenen en tassen. Merken: Chanel, Vuitton, Dior en Hermès. Alle opbrengsten gaan naar de Engelse Alzheimer Society, dus met je donatie help je niet alleen jezelf maar ook een ander, lacht Catherine Southon. “Dit is een top excuus om dat ene Chanel jasje dat je altijd al wilde te bemachtigen, of die ene tas. Iedereen met kledingmaat 10-12 (maat 38-40) en schoenmaat 4 (onze maat 37) kan alvast op en neer springen van vreugde.”

Veiling Chanel jasjes rok

Vier de Coco in jezelf met deze beschaafd geprijsde Chanelletjes.

Veiling designer handtassen

En poets de look af met een tas.

Chanel jasjes en jurk

Nog meer Chanel. De vroegere eigenaresse is er altijd zeer zuinig op geweest.

Veiling Hermes sjaal

Hoi Hèrmes!

Veiling Chanel en Dior jasje

Naast Chanel biedt de veiling ook dit gele jasje van Dior en items van Vuitton.

Goed nieuws voor ons: ook buitenlandse bieders zijn meer dan welkom, zegt Catherine. “Bieders kunnen naar de veiling komen en ter plekke een bod uit te brengen, maar het is tevens mogelijk om een bod bij het veilinghuis neer te leggen of online of telefonisch mee te bieden.” En nog veel beter nieuws: de richtprijzen zijn behoorlijk lief voor je portemonnee. Een origineel Chanel jasje voor £80 à £120? Een Dior blouse voor £50 à £70? Geen geld!

Marlenes neplokken
Behalve aan modemeisjes is er ook aan gays met een diva-obsessie gedacht. Tijdens dezelfde veiling kan er worden geboden op een haarstuk dat ooit toebehoorde aan Marlene Dietrich. De actrice, die in 1992 overleed, deed het ding in 1972 cadeau aan de toen zeventienjarige Daniel Gee. Hij bezorgde haar telegrammen toen ze als zangeres optrad in het Londense West End. Op een dag bezorgde hij een pakketje waarin een haarstuk zat dat Marlene had opgestuurd om te laten repareren. Nu, vier decennia later, herinnert Daniel het zich nog goed. “Ze opende de doos voor mijn ogen, probeerde het haarstuk uit, maar er was iets mis mee. Nadat ze een flinke slok Scotch had genomen, sprak ze wat woorden in het Duits en gaf ze hem aan mij, waarbij ik haar moest beloven dat ik haar nooit zou vergeten. Haar huishoudster zei dat ik het haarstuk maar beter mee kon nemen, omdat Marlene hem anders zou verbranden of weggooien.” Het haarstuk wordt geveild met een gesigneerde foto van de legende. Daniel knipoogt: “Hoewel ze begin zeventig was, vond ze me wel leuk geloof ik. Vandaar dat ik ook een gesigneerde foto ontving.”

Veiling haarstuk Marlene Dietrich

Marlenes oude cavia moet £200 à £300 opbrengen. Zul je er wel goed voor zorgen?

Veiling broche hagedis

Deze vintage hagedis mag voor dezelfde prijs naar een nieuw baasje.

Veiling handtekening Laurel en Hardy saffier

Een knots van een liefdescadeau?

Valt er tijdens de veiling van morgen dan helemaal niets te halen voor hetero mannen? Natuurlijk wel. Zij kunnen bieden op de imposante spoorwegcollectie van Walter James Bagder, die van 1908 tot 1951 in dienst was van de Britse Pullman Car Company Ltd. Hij werkte aan boord van beroemde treinen als de Golden Arrow en de Southern Belle en verzamelde menu’s, bagagelabels en foto’s. Er zit zelfs een gesigneerde foto tussen uit 1932 van het komische duo Laurel & Hardy. Maar als ze echt van hun vriendin of vrouw houden bieden ze op een 15-karaat gouden hagedissenbroche die is afgezet met parels en saffieren of een gele saffier, waarvan de geschatte opbrengst zo’n £2.000 à £3.000 bedraagt. Liefde is … haar iets bijzonders geven!

De veiling vindt plaats op woensdag 8 juli en gaat om 11.30 uur Engelse tijd van start. Meer weten? Op de website vind je alle essentiële informatie: catherinesouthon.co.uk.

 

Deel dit artikel!
Facebooktwittergoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑