...

Gespot Paul Tuttle Strässle Tussen Cor & Kitsch Maassluis go with the vlo

Gepubliceerd op 12 mei, 2018 door Danny Post

0

Coole stoel van ome Cor

Beauty alert! Tussen Cor & Kitsch heeft een zeldzame designstoel van Paul Tuttle te koop.
Je moet er alleen wel een kleine persoonlijke lening voor afsluiten.

Voor wie dat nog niet gedaan heeft: ga eens rondsnuffelen bij Tussen Cor & Kitsch. Hun loods in Maassluis herbergt een vracht aan mooie meubels en woonaccessoires. Italiaanse lampen uit de jaren zestig, stoeltjes van Pastoe en Scandinavisch design zover het oog reikt. Eigenaar Cor Breedveld kijkt zelf ook nog steeds op van de juweeltjes die op zijn pad komen. “Neem nou deze schitterende fauteuil met een gebogen frame van chroom en multiplex en een zitting van dik zwart buffelleer. In 1977 ontworpen door de Amerikaan Paul Tuttle voor het Zwitserse meubelmerk Strässle. Ik vond hem toevallig ergens in Noord-Brabant en kon mijn geluk niet op.”

Tussen Cor & Kitsch Paul Tuttle Strässle go with the vlo

Gevaarlijke punten. Met deze Paul Tuttle kun je iedereen letterlijk en figuurlijk de ogen uitsteken.

Tussen Cor & Kitsch Maassluis meubels go with the vlo

Achterin de loods staat het dure design, voorin de goedkopere spullen.

Tussen Cor & Kitsch buisframestoelen Maassluis go with the vlo

Dus heb je geen zevenduizend euro in een la liggen? Tussen Cor & Kitsch heeft ook iets voor jouw beurs.

Geïnteresseerden zullen wel even slikken zodra ze de prijs horen. Cor wil zevenduizend euro voor de stoel hebben. “Hij is zo zeldzaam, dat er online niets over te vinden is. Hij staat alleen gedocumenteerd in een boek over het werk van Tuttle.”
Cor hoopt dat de nieuwe eigenaar er evenzeer van zal genieten als hij. Zelf is de Maassluizenaar alweer aan het jagen op nieuwe topstukken. Dat stopt nooit. “Zelfs tijdens vakanties kan ik niet ophouden met zoeken”, lacht hij. “Het handelen zit echt in mijn bloed.”

Tussen Cor & Kitsch is gevestigd aan de Keucheniusstraat 23 in Maassluis. Hun loods is beperkt open: donderdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Woon je te ver weg of ben je gewoon te lui om de rit te maken? Online bestellen kan ook: tussencorenkitsch.nl.

Een korte versie van deze tekst staat vandaag in Volkskrant Magazine. Daarin deel ik elke week bijzondere objecten en adressen.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑