...

Marktreview

Gepubliceerd op 7 november, 2014 door Danny Post

0

Daar bij de armoedige waterkant

Vlaardingen. Stad van de visserij, caloriebommen van haringkoekjes, Gooische Vrouwen-actrice Susan Visser, en een rommelmarkt. Tenminste, iets dat daarvoor moet doorgaan…

Afgelopen zondag, 14.32 uur. Wanneer ik uit de auto stap, denk ik even dat ik me in het weekend vergist heb. Was de rommelmarkt op de Vlaardingse Maasboulevard vorige week? De enige rommel die ik zie zijn oude blikjes en Twix-wikkels op een sneu grasveld plus de chemische industrie aan de overkant van de Nieuwe Waterweg. Maar ha, dan ontdek ik links van mij gelukkig de markt. Of nou ja, gelukkig… Wat een armoe. Vijftien kraampjes zijn het, meer niet.

Vlaardingen rommelmarkt

“Eersteklas meuk te koop! Wie is er zo gek om ons los te maken?”

Meuk Vlaardingen rommelmarkt

Live and laugh? Nee, wij janken liever.

Omdat de wind aan het water vrij sterk is – je waait er uit je verschoning zou mijn Vlaardingse omaatje zaliger zeggen – heeft een aantal verkopers hun rood-witte luifel van de kraam gehaald. Niet zo handig. In het harde licht wordt zo nog pijnlijker duidelijk dat de geboden spullen bijna exclusief van de planeet Troep komen. Ook van de uitgestalde (lees: neergeflikkerde) waren op het gras beginnen mijn darmen te borrelen. Action-canvassen van wazige bloemen die een onverdiende recycling worden gegund, goedkope plastic drinkbekers, en héél veel ondefinieerbare meuk made in China. Ben ik in de vlooienhel terechtgekomen?

Er was eens een goede markt…
Omdat ik er nu eenmaal ben, maak ik dapper een rondje. Ik verbreek mijn persoonlijke snuffelrecord: in tien minuten heb ik alle kramen gehad. Ik zie niks, wil niks, en koop niks. Wat een verspilling van mijn zondagmiddag. En dat terwijl deze rommelmarkt de eerste paar keren bést leuk was. Toen ik er in het voorjaar voor het eerst een kijkje ging nemen, leek het erop dat dit weleens een geduchte concurrent van de grote rommelmarkt op de Maasboulevard in Schiedam kon worden. Er waren een paar goede platenhandelaren, iemand runde twee kraampjes in swingende sixties meubelen en de particulieren die er stonden, hadden smaak.

Rommelmarkt Vlaardingen meubels

In de zomer was het vintage leven hier nog goed…

Rommelmarkt Vlaardingen Maasboulevard

Drukke markt, gevarieerd aanbod. Voltooid verleden snuffeltijd?

Vintage Mickey Mouse rommelmarkt Vlaardingen

Nog altijd spijt dat ik die South Park wekker liet liggen…

Rommelmarkt Vlaardingen auto's 2

Een miniatuur autokerkhof voor de liefhebber.

Rommelmarkt Vlaardingen meubels en pannen

Het lijkt nog maar zo kort geleden dat de meubels en pannen hier strictly A-list waren…

“Deze markt wordt minimaal eenmaal per maand gehouden,” vertelde een bezoeker me toen, terwijl ik nog nagloeide van de vondst van een vooroorlogs Mickey Mouse-kinderboek (als er zoiets bestaat als Disney-antiek dan was dit hét). “Soms zelfs twee keer per maand, organisatoren Beukers Evenementen en Willy’s Evenementen wisselen elkaar af. Zoiets had Vlaardingen echt nodig. We hebben in deze duffe gemeente al zo lang geen echt goede rommelmarkt gehad. Meestal gingen we maar naar Schiedam of Rotterdam. Eindelijk wordt er iets goeds georganiseerd op vijf minuutjes fietsen van mijn huis. Yesss.”

Wegwezen hier
Maar dat lijkt nu, op een gure novemberdag, lang geleden. Of stonden de betere verkopers er vanmorgen wel en zijn ze met spullen en al het water ingeblazen? Heb ik ze gewoon net gemist? Who cares, ik geef het op. Jammer hoor. Terwijl de meeste kraamhouders het ook voor gezien houden en hun treurige tokootjes leegruimen, stap ik snel in de auto. Lekker naar huis.

Hema Breiboek Vlaardingen rommelmarkt

Vergeet Rembrandt of Picasso. Je moet een originele Bep kopen.

Rommelmarkt Vlaardingen gereedschap

Welkom in de hel op aarde: de gereedschapskraam.

Rollator rommelmarkt Vlaardingen

Toetoet! Vergeten rollator van iemand die zichzelf na deze markt in het water wierp?

Toch geef ik deze vlooienmarkt nog niet op. De locatie is top, de organisatoren ook, alle ingrediënten voor succes zijn aanwezig. Laten we het er maar op houden dat ik deze keer pech had en dat het winterse weer ook niet meewerkte. De volgende keer probeer ik het gewoon weer. En dan hoop ik dat er vijftig in plaats van vijftien kraampjes staan. Vlaardingen verdient het.

Het er eens op wagen? Hier vind je alle data: beukers-evenementen.nl of willysevenementen.nl.

 

Deel dit artikel!
Facebooktwittergoogle_plusmail

 

Daar bij de armoedige waterkant Danny Post
Antiek/design
Koopjesgehalte
Gezellige meukgehalte
Sfeer

Summary:

1.5


Tags: , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑