...

Vlo nieuws

Gepubliceerd op 24 oktober, 2017 door Danny Post

0

Dag Sandra: spullen van de polderdiva geveild

Je kunt nog enkele dagen meebieden op de spullen van Sandra Reemer. Catawiki veilt een aantal iconische items van de polderdiva, waaronder haar drie Songfestival-jurken.

Op 17 juni van dit jaar stierf Sandra Reemer onverwacht aan de gevolgen van borstkanker. Doordat ze de laatste jaren nog maar weinig optrad, waren we haar een beetje vergeten. Maar in de jaren zeventig en tachtig was de in 1950 in Indonesië geboren Sandra een onvervalst icoon. Als zangeres vertegenwoordigde ze Nederland maar liefst drie keer op het Eurovisie Songfestival en later was ze het goedlachse gezicht van Wedden, dat..?, een programma dat ze met Jos Brink presenteerde (van hem kreeg ze ook haar legendarische bijnaam ‘Kroepoekje’).

sandra-reemer-eurovisie-songfestival-1972-go-with-the-vlo

Songfestival 1972, Als het om de liefde gaat. Niemand had nog oog voor haar zangpartner Andres.

songfestival-sandra-reemer-1976-go-with-the-vlo

Songfestival 1976, The Party is Over. Nu weten we van wie Jomanda haar fladdergewaden afkeek.

sandra-reemer-songfestival-1979-go-with-the-vlo

Songfestival 1979, Colorado. Sandra doopte zich om tot Xandra en vierde haar innerlijke stoeipoes.

sandra-reemer-thierry-mugler-jasje-go-with-the-vlo

Sandra’s hart ging sneller kloppen van de powerjasjes van Thierry Mugler.

Door Catawiki worden we er weer even aan herinnerd hoe beroemd en stijlvol Sandra ooit was. Op de site gaat een deel van haar bezittingen onder de hamer. De veiling loopt af op 29 oktober en alle opbrengsten gaan naar een goed doel. Volgens Sandra’s bff en couturier Addy van den Krommenacker was dit haar eigen wens. Hij is trots dat hij de veiling mag leiden. “Sandra en ik waren zeer goede vrienden. Omdat ze kleding droeg die ik ontworpen had, stond ze aan het begin van mijn carrière als modeontwerper. Deze veiling bevat een aantal zeer bijzondere objecten waarmee we de herinnering aan Sandra‘s prachtige carrière levend houden.”

The party is over now
Sandra’s drie Songfestivaljurken gaan van de hand plus coole powersuits van Gianni Versace, Thierry Mugler en enkele stukken die Addy voor haar maakte. Maar er is meer, zegt Catawiki-veilingmeester Michiel Vliegenthart: “Veel mensen weten niet dat Sandra een gepassioneerd kunstverzamelaar was. Die voorwerpen zijn ook in de veiling opgenomen. Uiteenlopend van een schilderij van Anton Heyboer tot Aziatische kunstnijverheid en designmeubels.” Zo was Sandra de gelukkige eigenaar van enkele originele zigzagstoelen van Gerrit Rietveld.

sandra-reemer-veiling-rietveld-zigzagstoel-anton-heyboer-go-with-the-vlo

La Reemer trakteerde haar gasten standaard op een avondje zigzagzitten.

kaptafel-thierry-mugler-avondjurk-sandra-reemer-go-with-the-vlo

Aan deze kaptafel maakte de diva zich op voor talloze premières en galafeesten.

sandra-reemer-thierry-mugler-valentino-armband-go-with-the-vlo

Witgouden armband met diamanten, Valentino-hakken én de Thierry Mugler die ze droeg in Wedden, dat..?

sandra-reemer-piano-addy-van-den-krommenacker-go-with-the-vlo

Je ziet Sandra gewoon in haar roze Addy-jurk pingelen en zingen.

Addy bewaart zeer warme herinneringen aan Sandra’s witte kaptafel en de zwarte Yamaha-piano. “Een item dat ik heel goed ken, omdat we vaak in de slaapkamer jurken doorpasten, was haar kaptafel. Als je praat over Sandra, dan gaat het natuurlijk over uiterlijk. Die kaptafel nam voor haar een hele belangrijke plaats in. Ook de vleugel is legendarisch voor mij. Sandra’s ex-man Ferdi Bolland (de bekende producer) speelde daarop, hij heeft daar prachtige songs op gecomponeerd. Er waren avonden dat Sandra en Ferdi mensen bij hen thuis uitnodigden en dan werd er muziek gemaakt. Mocht ik af en toe in het achtergrondkoortje meezingen.” Sandra’s feest is voorbij, maar Addy hoopt dat anderen opnieuw plezier aan haar spullen zullen beleven.

De veiling van de Sandra Reemer-collectie duurt nog tot en met zondag 29 oktober. De volledige veilinglijst vind je op catawiki.nl.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑