...

Vlo nieuws David Bowie overleden go with the vlo

Gepubliceerd op 11 januari, 2016 door Danny Post

1

David Bowie overleden

Vandaag rouwen we om de dood van David Bowie. De muzikale legende stierf op zondag aan de gevolgen van leverkanker. Hij vocht er al achttien maanden tegen.

De wereld werd een stukje minder excentriek wakker vanmorgen. The Thin White Duke is niet meer. Hij stierf gisteren na een relatief kort ziekbed. “David Bowie is in rust overleden omgeven door zijn familie na een moedige strijd tegen kanker, die 18 maanden duurde. Hoewel velen van jullie dit verdriet zullen delen, vragen we je de privacy van de familie te respecteren gedurende deze periode van rouw”, valt er op de website van de zanger te lezen. Bam, wat een klap.

David Bowie Ashes to Ashes go with the vlo

In de seventies was David Bowie niet bang om zijn vrouwelijke Pierrot-kant te omarmen.

David Bowie Kate Moss Vogue

Kate Moss viert haar innerlijke Ziggy Stardust.

David Bowie honden plaat cover

Woef! De zanger had ook een tijdje een fascinatie voor honden.

David vocht tegen de ziekte in stilte. Behalve zijn twee kinderen en zijn vrouw, topmodel Iman, waren weinigen ervan op de hoogte. Zijn zoon Duncan Jones is kapot van verdriet, vertelt hij op Twitter. “Het is heel erg spijtig om te zeggen dat het nieuws waar is. Ik zal een tijd offline zijn.” Wrang genoeg vierde David afgelopen vrijdag nog zijn 69e verjaardag met de release van een nieuwe plaat getiteld Blackstar. Een cadeautje voor alle fans die jaren hadden moeten wachten op vers materiaal. Dit album zal dus helaas tevens zijn laatste zijn.

Legendarische looks en clips
Gelukkig liet David Robert Jones, zoals David Bowie werkelijk heette, genoeg moois achter. Vanaf het moment dat de in Londen geboren Brit begin jaren zeventig doorbrak met de plaat The Rise and Fall of Ziggy Stardust grossierde hij in hits. Space Oddity, Ashes to Ashes, Let’s Dance, China Girl, de lijst is eindeloos. En zijn steeds weer wisselende looks, van androgyn tot gentlemanlike tot ronduit bizar beïnvloedden talloze fans en andere artiesten. Davids alterego’s Ziggy Stardust, Aladdin Sane en The Thin White Duke werden helden. Bij wijze van eerbetoon aan deze markante persoonlijkheid (wat zullen we hem missen!) hebben we een aantal van zijn beste clips op een rijtje gezet, inclusief zijn allerlaatste, Blackstar en LazarusEnjoy. 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

Tags: , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑