...

Tip! Koningsdag vrijmarkt

Gepubliceerd op 24 april, 2014 door Danny Post

0

De beste vrijmarkten op Koningsdag!

Wat zijn de allerbeste vrijmarkten op Koningsdag? Go with the vlo maakte een rondje langs diverse doorgewinterde vlooiers. Na enig aandringen (en gemartel van onze kant) wilden ze wel delen waar je de lekkerste koopjes vindt. Dit zijn hun tips.

Oranjeplein in Haarlem
Louise: “Klein en kneuterig. Ouderwets oranjeplezier, veel voor kids. Mijn best buy was een houten tuinset voor 10 euro.”

Sportparklaan in Heemstede
Merel: “Mijn favoriet. Ik ga sowieso graag naar rijkere buurtjes: Amsterdam-Zuid, Bloemendaal, bepaalde stukjes Amstelveen. Daar waar gehockeyed wordt. Daar koop ik mooie kinderkleertjes die ik normaal niet kan betalen haha! Best buy: vintage Oshkosh bgosh tuinbroekjes.”

Patriciërslaan in Amersfoort
Manuela: “Het is maar een kleine vrijmarkt, maar wel een die volstaat met kinderspeelgoed. Het merendeel van de kleedjes houdt het rond 2 uur voor gezien, dus wees vroeg.”

Koningsdag Vrijmarkt

Goeie aankopen? Daar moet stevig op gedronken worden!

Slotpark-Oost in Oosterhout
Marjan: “Heeeeel veel leuke kleding en kinderspeelgoed (lees: oldskool Fisher Price). Alleen hebben ze het concept wat aangepast. Ik vond het vorig jaar ietwat tegenvallen.”

Centrum van Utrecht
Liselotte: “Toch de bekendste vrijmarkt van Nederland. Hij begint al op de avond ervoor en dat is één groot feest. Ik kocht er ooit een heel mooi blikje van een vrouw die haar hele collectie (!) met pijn in haar hart verkocht i.v.m. een verhuizing.”

Park Rozenburg in Rotterdam-Kralingen
Nicky: “Daar woont de elite, dus je vindt de beste dingen. Vier jaar geleden kocht ik er een nieuw Berber-tapijt voor maar tien euro!”

Vischmarkt in Harderwijk
Wil: “Ik ga elk jaar. Vanaf 6 uur ‘s ochtends houden particulieren grote uitverkoop. En de prijzen liggen veel lager dan in de Randstad.”

Keizerstraat, Brink en Zandpoort in Deventer
Jeffrey: “Rijke opa’s en oma’s geven al hun shit mee aan de kinderen en kleinkinderen. Dus veel mooi oud spul dat voor veel te weinig geld weg mag. Aanradertje!”

Koningsdag vrijmarkt

Hoochie couture, voor een paar euro binnen handbereik.

Apollolaan in Amsterdam-Zuid
Hazal: “Tig meters aan goede rommel. Ik kocht er een camerastatief voor 3 euro en mijn leren jas voor nog geen tientje. Hij gaat al vier jaar mee!”

Dorine: “Ik trof er ooit een dochter op leeftijd van een oud-textielhandelaar die de deadstock van haar vader eindelijk wegdeed. Splinternieuwe tafellakens uit de jaren vijftig… Dat soort zaligheid.”

Hypolitus-buurt in Delft
Suzanne: “Super gezellie! Ik sta er elk jaar met een kraampje dus kom vooral aanwaaien.”

Beethovenstraat in Amsterdam
Suzanne: “Oud-Zuid types die eens per jaar hun inboedel wegdoen inclusief kledingkast. Prijzen zijn er wel naar, maar het is de beste stek in de stad. Van West-Germany tot Burberry.”

Centrum van Diepenveen
Tom: “Volgens sommigen nog beter dan de vrijmarkt Deventer. Grappig genoeg gaan daarom veel Deventenaren naar dit nabijgelegen dorpje. Goed spul.”

Koningsdag vrijmarkten

Zoek je een bril met een prettige psychedelische sterkte om je drankoogjes te verhullen? Het libido van een koelvriescombinatie en daar he-le-maal klaar mee? De vrijmarktverkopers hebben overal een oplossing voor.

Rozendaalselaan en Brandtplein in Velp
Mercedez: “Grote markt door het centrum en een stuk door Velp noord! Huisraad, kleding voor een prikkie !! De rommelmarkt loopt uiteindelijk over in een commerciële markt à la Albert Cuyp.”

Stadsparkt Valkenberg in Breda
Inge: “Mooie omgeving en leuke sfeer. Veel kinderen die er zitten met hun spulletjes. Ik vond er mijn eerste wijde pijpenbroek van ART!!”

Goffertpark in Nijmegen
Roos: “Het aanbod is groot, dus er zit ook hier en daar rommel tussen. Maar ik vond er oude houten retropuzzels, schilderijen van huilende zigeunerjongetjes en zag mensen weglopen met een Tripp Trapp-kinderstoel.”

Schiedam-Kethel
Marie-Cecile: “Start vanaf het (lelijke) nieuwe winkelcentrum en loop zo richting de oude dorpskern van Kethel. Koopjes gegarandeerd, soms zelfs gratis (zoals een mooie letterbak). Ik rij elk jaar met een volle auto naar huis.”

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑