...

Vlo nieuws

Gepubliceerd op 29 september, 2015 door Danny Post

0

De gekte nadert: Nationale Kringloopdag!

Op 3 oktober is het weer Nationale Kringloopdag. Dan vieren 148 kringloopwinkels door heel Nederland feest. Het wordt een dag vol met activiteiten. We zochten er een stel voor je uit.

Schatzoeken bij Vindingrijk in Breda
Schatzoeken is dit jaar het thema van de Nationale Kringloopdag en iedere kringloopwinkel vult dat op zijn eigen manier in. Vindingrijk in Breda maakt het extra hysterisch door Golden Tickets in de winkel en in de producten te verstoppen. Gelukkige vinders van zo’n Golden Ticket kunnen zich melden bij de webshop om hun prijs te verzilveren. De prijs kan vanalles zijn: een eenmalige korting van 25 procent, een tweede kledingstuk gratis, een waardebon, etc. Maar er is meer. Bezoekers kunnen een kijkje nemen achter de schermen en er is een boekenmarkt waar alle (5.000!!) boeken voor 50 cent of 1 euro weg mogen. Je zult thuiskomen met de nagels van je concurrenten nog in je rug, maar je buit zal het bloedvergieten meer dan waard zijn.
Kringloopwarenhuis Vindingrijk, Riethil 6-10 Breda, vindingrijkbreda.nl

Vindingrijk kringloop Breda Nationale Kringloopdag

Met een oppervlakte van 1.300 vierkante meter is Vindingrijk geen kleintje.

Vindingrijk Breda Golden Tickets Nationale Kringloopdag

Wellicht loont het om een hele goede speurhond mee te nemen?

 
Veilingen in Kringloop Borne
De Twentse Kringloop Borne zet aanstaande zaterdag groot in op retro. Overal in de winkel vind je spullen uit de jaren vijftig, zestig en zeventig. Bedrijfsleider Fred van der Pol: “Voor velen zal het een weerzien zijn met vroeger, voor anderen een kennismaking met het verleden van hun ouders of grootouders.” Trouwe bezoekers kijken echter het meest uit naar de vier veilingen die er op deze dag worden gehouden. Dan gaan er hele bijzondere dingen onder de hamer. “We hebben speelgoedauto’s van Kuifje die tussen de 10 en 30 euro waard zijn, maar ook een karaf die tussen de 150 en 250 euro waard is. Zo is er voor elk wat wils.” Bieders kunnen zich in de winkel inschrijven voor een biednummer, maar ze kunnen zich ook op de dag zelf inschrijven.
Stichting Kringloopbedrijf Borne, Bornerbroeksestraat 83 Borne, kringloopborne.nl

Kringloop Borne Nationale Kringloopdag veiling

Borne to bid. Hoe vaak gaat jouw hand omhoog op 3 oktober?

Kringloop Borne Nationale Kringloopdag

Genoeg banken en fauteuils om op uit te blazen na de veiling.

 
Opnieuw & Co gaat gamen, fotograferen en rommelen
Ook de vijf vestigingen van kringloopketen Opnieuw & Co pakken flink uit. In de winkel in Zwijndrecht vindt een grote rommelmarkt (voor particulieren) plaats, het personeel van het Ridderkerkse filiaal organiseert een fotografiebeurs, Barendrecht is in de ban van een boekenmarkt, Papendrecht biedt klanten 25 procent korting op alle kleding en in Dordrecht kunnen gamers hun hart ophalen tijdens een gamesbeurs. Het Dordtse filiaal is sowieso een bezoek waard, want alle meubels zijn met 25 procent afgeprijsd. Nu al in paniek omdat je niet kunt kiezen? Goed nieuws, dat hoeft ook helemaal niet. Er rijdt de hele dag een gratis Hop-on Hop-off bus tussen de vijf filialen. Service van de tweedehands zaak!
Kijk voor alle adressen en tijden op opnieuwenco.nl

Opnieuw & Co kringloop Nationale Kringloopdag

Bij Opnieuw & Co weten ze hoe je platenliefhebbers tevreden houdt.

Nationale Kringloopdag Opnieuw & Co

Niet te versmaden: grote meubelkortingen in Dordrecht.

 
Gratis taxeren bij De Zaak van Ermelo
Altijd al willen weten of de vaas die je erfde van oma iets waard is? Heb je het vermoeden dat het schilderijtje dat je vond op de rommelmarkt een originele Picasso is? Reis dan af naar De Zaak van Ermelo. Deze sympathieke kringloopwinkel heeft een aantal zeer deskundige taxateurs uitgenodigd die kosteloos jouw meegebrachte goud, zilver, brons, porselein, aardewerk, schilderijen en zelfs diamanten beoordelen (alleen als het gaat om grote stukken of hoeveelheden, wordt er een bijdrage van € 5,- gevraagd). De taxateurs kopen de waardevolle stukken desgewenst ook van je op, dus wie weet ga je met een zeer leuk bedrag naar huis. Let op: je moet jezelf wel vooraf inschrijven als je mee wilt doen. De info vind je op de site.
De Zaak van Ermelo, Stationsstraat 10 Ermelo, dezaakvanermelo.nl

De Zaak van Ermelo kringloop Nationale Kringloopdag schilderij

Heb jij nog een Mona Lisa op zolder liggen?

De Zaak van Ermelo taxaties Nationale Kringloopdag

Deze Ermelose Barbie heeft zich alvast opgedoft voor de Nationale Kringloopdag.

 
Volg een vintage workshop bij Het GOED 
Met 35 vestigingen verspreid over het hele land is Het GOED de grootste deelnemer tijdens de Nationale Kringloopdag. De vestiging in Emmen houdt een taxatiedag waar je je bezittingen door een deskundige kunt laten beoordelen, maar in de verschillende vestigingen worden ook vele workshops gegeven. In Leidschendam, Wijhe en Boxtel leer je bijvoorbeeld hoe je je oude meubels pimpt, in de enorme vestiging in Zaanstad (sowieso een aanrader) laat Histor-styliste Ellentine van interieuradviesbureau A La El zien hoe je moodboards maakt en in Harderwijk kun je porselein beschilderen. Oh, in Emmen kun je ook nog leren hoe je sieraden maakt van binnenfietsbanden. Naar verluidt heeft Lady Gaga zich al aangemeld.
Voor een volledig overzicht van alle Het GOED-vestigingen: hetgoed.nl

Kringloop Het Goed Schiedam

Het GOED heeft steengoede vintage meubels in huis.

Kringloop Het GOED Nationale Kringloopdag

Nationale Ik-wil-de-hele-winkel-leegkopen-dag!

 
Dit is slechts een greep uit alle activiteiten die tijdens de Nationale Kringloopdag plaatsvinden. Kijk op kringloopdag.nl voor de volledige lijst van deelnemers en zie welke kringlopen in jouw regio meedoen op zaterdag 3 oktober. Have fun!

  

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑