...

Vlo nieuws Kofferbakverkopen Apeldoorns Kanaal vlooienmarkt go with the vlo

Gepubliceerd op 12 september, 2018 door Danny Post

0

De kofferbakverkopen in Apeldoorn moeten blijven!

Rumoer rond de kofferbakverkopen in Apeldoorn. Door een handjevol verzuurde klagers gaan de populaire markten mogelijk verhuizen. Fans zijn woest en startten een petitie.

Iedere zomer trekken de kofferbakverkopen langs het Apeldoorns Kanaal vele tienduizenden bezoekers. En dat al vijftien jaar lang. Maar of er in 2019 ook een zestiende keer op die plek komt? Door constant gezeur van enkele omwonenden denkt organisator Ben van der Velden er hard aan om met zijn markten te gaan verhuizen. “Ieder jaar weer moeten wij aanpassingen doorvoeren, omdat de gemeente voor de zoveelste keer klachten heeft gehad van vijf à zes mensen. Die kosten ons enorm veel energie, mankracht en geld.” Ben heeft er inmiddels schoon genoeg van, het houdt een keer op. “We hebben nu tegen de gemeente gezegd, dat als er de afgelopen maanden weer klachten zijn binnengekomen, wij volgend jaar geen verdere aanpassingen zullen doen. Dan gaan we gewoon op zoek naar een andere locatie!”
Fans van de kofferbakverkopen zijn woest dat een klein clubje mekkeraars hun snuffelplezier probeert te vergallen. “Ik kom hier al jaren,” zegt Jasper van Hensbergen. “Je hebt zo’n 250 standhouders, het merendeel particulieren. Ze verkopen oude spullen van oma of trekken hun schuur leeg. Hartstikke leuk. Er hangt altijd een supergezellige sfeer. Dat geklaag vind ik zó oneerlijk. De organisatie heeft al openbare toiletten geplaatst en staat ’s ochtends nu zelfs de hondendrollen op te vegen. En nooit is het genoeg voor die lui. Echt bizar.”

Apeldoorn kofferbakmarkt kanaal go with the vlo

Tijdens de zomermaanden is het altijd gezellig vlooien aan het Apeldoorns Kanaal.

Kofferbakverkopen Apeldoorn rommelmarkt camera's go with the vlo

Je snapt niet waarom die paar mensen maar blijven mekkeren over deze kofferbakverkopen.

Kofferbakverkopen Apeldoorns Kanaal klachten go with the vlo

“Verkoopt u ook vintage duct tape om enkele zure omwonenden de mond te snoeren?”

Apeldoorn kofferbakverkoop rommelmarkt kunstgebit go with the vlo

Trouwe bezoekers zetten hun tanden in deze kwestie. De markt mag niet verhuizen, teken de petitie!

Ook bezoekster Tanja Gort-Heere is boos. Daarom startte ze een online petitie voor het behoud van de kofferbakverkopen langs het kanaal. Deze is al door 1.132 mensen getekend.
Organisator Ben heeft zelf tijdens de laatste kofferbakverkoop van dit seizoen eveneens handtekeningen verzameld van bezoekers en standhouders. “Deze willen we gebruiken om de gemeente ervan te overtuigen dat de mensen die dit een geweldig evenement vinden, veruit in de meerderheid zijn. Luister naar hen in plaats van naar die paar ‘beroepszeikerds’.”
Ben hoopt er met de gemeente Apeldoorn uit te komen, zodat de kofferbakverkopen op hun vertrouwde stekkie kunnen blijven. “Op 4 oktober hebben we een overleg en mocht hieruit blijken dat er geen nieuwe klachten zijn of dat we geen extra aanpassingen hoeven te doen als ze er wel zijn, dan staan wij in 2019 gewoon weer langs het Apeldoorns Kanaal.”

Het laatste nieuws over de strijd om de kofferbakverkopen vind je op kofferbakverkopen.nl.

 

Deel dit artikel!
Facebooktwittergoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑