...

Vlo nieuws Nazi goudtrein Polen gevonden tunnel

Gepubliceerd op 28 augustus, 2015 door Danny Post

1

De nazigoud-trein in de geheime tunnel bestáát!

We schreven er laatst al uitgebreid over: twee mannen zouden in een ondergrondse Poolse tunnel een nazitrein vol met goud en juwelen hebben ontdekt. Naar nu blijkt hebben ze niet gelogen. Bodemfoto’s en een bekentenis van iemand die erbij was toen de trein werd ‘weggemaakt’ vormen het spectaculaire bewijs! 

Toen het nieuws over de geheimzinnige nazitrein voor het eerst bekend werd, riepen sceptici onmiddellijk dat het een hoax was. Maar ze kregen ongelijk. Vandaag maakte staatssecretaris Piotr Zuchowski van het Poolse ministerie van Cultuur bekend dat de nazitrein inderdaad bestaat. De Duitser en de Pool die de vondst meldden, hebben ons niet voor de gek gehouden. “Zover ik weet is er niemand meer in de trein geweest sinds de Tweede Wereldoorlog,” aldus Piotr tijdens een persconferentie. “De locatie waar de trein staat en wat zich allemaal aan boord bevindt, werd aan de mannen verteld door een persoon die destijds meehielp om de trein in een tunnel te begraven. Deze man onthulde het geheim op zijn sterfbed en hij toonde tevens een tekening van de plek waar men de trein kon terugvinden.”

Nazigoudtrein tunnel

Ergens in zo’n tunnel zou de mysterieuze trein al zeventig jaar staan…

Nazi goudtrein Tweede Wereldoorlog

Traveling light? De nazi’s piekerden er niet over.

Pantsertrein nazi's

Welke ongekende schatten werden er met die kanonnen bewaakt?

Volgens Piotr haasten de mannen zich naar de aangegeven locatie en maakten ze met behulp van grondradar foto’s van de bodem. En wat ze toen zagen… De beelden zijn wazig, maar tonen van alles. Ook Piotr kon zijn ogen niet geloven: “Ik zag platform wagons, ik zag kanonnen.” Hij noemt de vondst “ongeëvenaard”. Waarschijnlijk gaat het om een gepantserde trein van honderd meter lang en dat is een vette aanwijzing dat dit geen simpel sprintertje is. Zulke beesten zetten de nazi’s alleen in om extreem kostbare objecten mee te vervoeren, zoals goud, juwelen en roofkunst. Zo kon een eventuele geallieerde luchtaanval weinig schade aanrichten. “We geloven dat aan boord niet alleen grote schatten kunnen liggen, zoals de vinders beweren, maar mogelijk ook gevaarlijke materialen uit de oorlog. Plus archiefdocumenten waar we over hebben gehoord maar die, zo ver als wij weten tenminste, nooit gevonden zijn.”

Eerlijk zullen de we buit verdelen?
Hoewel de Poolse regering er voor ’99 procent van overtuigd’ is dat de trein bestaat, weten we het pas echt zeker als deze wordt opgegraven. En dat zal niet zonder risico’s zijn. De man die kort voor zijn dood het geheim onthulde (naar verluidt was hij een SS-bewaker of een Pool die collaboreerde met de Duitsers), vertelde namelijk ook dat de nazi’s de trein volhingen met explosieven. Dit om potentiële dieven en pottenkijkers te ontmoedigen. Daarom worden er bij de verdere zoektocht explosieven-experts van het leger ingezet.

Nazigoud Tweede Wereldoorlog

Explosief goud.

Nazi goudtrein Hitler

Zouden er in de trein ook oude kerstballen en stoeipakjes van Adolf Hitler liggen?

Nazi goudtrein tunnels

De tunnels van Project Riese. Duister als Gestapo-jassen.

Over de exacte locatie van de trein wil de staatssecretaris niets loslaten, behalve dat hij “ergens onder een vier kilometer lang stuk van de spoorlijn tussen de steden Wrocław en Wałbrzych” staat. Dit om te voorkomen dat er nóg meer schatjagers naar Wałbrzych komen. Er wordt al jaren gefluisterd dat in deze regio die stikt van de tunnels (ze maakten deel uit van het Project Riese, een soort ondergrondse stad die de nazi’s tussen 1943 en 1945 bouwden) één of meerdere goudtreinen schuilgaan en sinds dit nieuws is de hysterie compleet. Wałbrzych wordt overspoeld met mensen die een miljonairsbestaan ruiken. Piotr: “Ik wil zulke mensen vragen om te stoppen met het zoeken naar de trein totdat het officiële onderzoek is afgerond. De kans is enorm dat de trein wemelt van de boobytraps.” Bovendien is de Poolse regering vastberaden om de eventuele kostbaarheden die men vindt, allemaal terug te geven aan de rechtmatige eigenaren. Het is een bekend feit dat de nazi’s honderden musea leegplunderden en vermogende Joodse families ontdeden van hun kunstcollecties voordat ze hen naar de gaskamers stuurden. Al denken de twee vinders, die anoniem willen blijven, daar iets anders over. Ze eisen een vindersloon van tien procent. En met een buit die volgens schattingen mogelijk een half miljard euro waard is, zou dat best eens flink in de papieren kunnen lopen.

Die nazitrein is van mij, nee van mij!
Toch lijken de heren niet helemaal eerlijk te zijn geweest. Een clubje schatjagers dat zich de Silezische Onderzoeksgroep noemt, zegt dat zij de legendarische trein enige jaren geleden al vonden. Ze beweren dat het duo hun informatie stal. Een lid van de groep: “Ongeveer twee of drie jaar geleden hebben wij datzelfde gebied uitvoerig verkend met grondradar en magnetisch onderzoek. Op zeventig meter diepte stuitten we op een afwijking in de bodem en uit nader onderzoek bleek dat dit naar alle waarschijnlijkheid een trein was. Het is welbekend dat de nazi’s een netwerk van spoorlijnen onder de bergen bouwden. Verder weten we dat in mei 1945 goud en andere kostbaarheden vanuit Wrocław werden vervoerd naar Wałbrzych en dat deze plotseling verdwenen tussen het dorpje Lubiechow en de stad Świebodzice.”

Nazitrein gepantserd Tweede Wereldoorlog

Werd dit bakbeest al veel eerder gevonden?

Nazi goudtrein nazi's 2

Haat, diefstal en dreigementen. De nazi’s zouden er trots op zijn. (copyright Danny Post)

Nazitrein goud tunnel Polen

Wanneer er zoveel geld op het spel staat, kan er weleens bloed gaan vloeien…

Hij vervolgt: “Tijdens de oorlog stond hier een barak van de SS die zwaar bewaakt werd. En vlak achter de spoorbrug was de ingang naar de tunnel.” Maar wat gebeurde er? Alle bevindingen van het team plus een plattegrond waarop de leden de locatie markeerden, raakten foetsie. “Eerst dachten we nog dat we ze zelf per ongeluk hadden kwijtgemaakt, maar toen hoorden we over die twee mannen en beseften we dat zij op de een of andere manier aan onze informatie waren gekomen.” Zodra hij hierover zijn mond opendeed, begonnen de bedreigingen. “Ik kreeg een telefoontje van een mysterieuze man die me waarschuwde om het verhaal te laten te rusten en me er niet mee te bemoeien. Veel gevaarlijke mensen zijn erop gebrand om de trein te vinden en dit kan er een zijn geweest. De man die me opbelde weet dat ik iets weet.”

 

Deel dit artikel!
Facebooktwittergoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑