...

Vlo nieuws kringloop-de-schalk-diefstal-go-with-the-vlo

Gepubliceerd op 2 maart, 2017 door Danny Post

0

Herken jij deze brutale kringloopdieven?

Twee dieven braken in bij kringloopwinkel De Schalk in Haarlem. Ze namen een kluis en sieraden mee. Op bewakingsbeelden zijn de mannen duidelijk te zien. Weet jij wie ze zijn? 

Verdriet overheerst bij bedrijfsleidster Nacima Khelfi van De Schalk. Wie doet zoiets? In de nacht van 27 op 28 februari kreeg de kringloop ongewenst bezoek van twee jonge mannen. Ze sloegen een ruit in en stalen een kluis en sieraden. “Ik ben nog niet eens zozeer boos, maar ik begrijp het gewoon niet. Ik ben helemaal verbijsterd,” vertelt ze aan De Telegraaf. “Ik snap niet hoe je in een kringloopwinkel kunt inbreken. Er valt toch niks te halen.” Bovendien is De Schalk er echt voor de minima, zegt ze. “Wij verdienen zelf niets aan de spullen. Elke cent die binnenkomt, gaat naar de minima.” Fel: “Wat doe je dan? Je steelt van de armsten, schaam je je niet? Heel laf.”

kringloop-de-schalk-inbreker-go-with-the-vlo

Het lachen verging bedrijfsleidster Nacima toen ze ontdekte dat er ingebroken was.

de-schalk-kringloop-inbraak-go-with-the-vlo

Stelen van mensen die al zo weinig hebben, wat een ongelooflijke droeftoeter ben je dan.

Gelukkig konden de dieven niet ontsnappen aan de bewakingscamera van de Haarlemse kringloop. Met name één man komt duidelijk herkenbaar in beeld. Nacima besloot de beelden te delen via Facebook. “We hopen dat iemand de daders herkent en ook durft aan te geven. Of dat de daders het lef hebben om zichzelf te melden.” De politie laat weten dat ze Nacima’s actie niet toejuicht, maar wel begrijpt. “Het kan ervoor zorgen dat een inbreker sneller wordt gepakt. Een rechter kan bij een veroordeling echter ook milder zijn met het geven van een straf, omdat de verdachte veel schade heeft geleden door de verspreide beelden. Dat is niet ons doel.” Mochten de daders worden opgespoord, dan heeft Nacima een passende straf voor ze in gedachten: vrijwilligerswerk in haar winkel. Op die manier kunnen beide heren de mensen van wie ze stalen, eens diep en beschaamd in de ogen kijken.

Heb je tips voor Nacima of wil je de gehele bewakingsvideo bekijken? Ga dan naar de Facebook-pagina van kringloopwinkel De Schalk.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑