...

Kringloopreview Kringloopwinkel Keigoed Rotterdam

Gepubliceerd op 9 mei, 2014 door Danny Post

2

De vergeten kringloop van Rotterdam

Vlakbij het Marconiplein in Rotterdam gaat één van de best verborgen kringlopen van de regio Rijnmond schuil. Keigoed heet de winkel, en je moet keihard zoeken om hem te vinden. De moeite waard? Ja, best wel. 

Ik weet niet eens meer hoe ik ooit voor het eerst bij kringloop Keigoed terechtkwam. Maar het moet haast wel een tip van een andere vlooier zijn geweest. Want hoewel deze winkel zich op een steenworp afstand bevindt van de megastores achter het drukke Marconiplein, weten alleen de echte intimi hem te vinden. Weggestopt op een troosteloos stukje bedrijventerrein aan de achterzijde van een nietszeggende straat, rijd je zo aan deze kringloop voorbij.

Kringloopwinkel Keigoed Rotterdam

Dat in kringloopwinkel Keigoed geen hond komt, is niet waar.

Expeditie Rommelson
Mijn advies: ga ervoor. Neem een gedetailleerde routekaart mee, plus genoeg drinken en eten (aan je einde komen in een uithoek van een bedrijventerrein is zó Oost-Europese maffia) en ga op zoek. In deze grote loods staan namelijk best hele aardige dingen. Geen antieke Franse kasten of verdwaalde Eero Aarnio Ball Chair uit ’63, het meubelaanbod beperkt zich tot designklassiekers van Vinex-goeroe Leen Bakker, maar wel oude serviezen, glazen, puzzels en spellen. Plus rijen oude boeken voor een prikkie. Zo loop ik bij binnenkomst meteen tegen een exemplaar van Jungle-boek uit 1967 aan. Voor 50 cent.

Kringloop Keigoed Rotterdam

Classic Disney of een nieuw K3-bankje? Grote én kleine kinderen worden op hun wenken bediend.

Maar hé, wacht eens? Zien we daar ramsj-titels van de bekende kinderboekenuitgeverij Lemniscaat staan? Bakken Alles is liefde-dvd’s nog in het plastic à één euro? Dozen met nieuwe schemerlampen? Kennelijk is Keigoed ook een soort discountschuur en handelt men hier niet alleen in tweedehands. Voor vintagepuristen als ik is dat eigenlijk vloeken in de kerk, maar stiekem moet ik bekennen dat er behoorlijk wat leuke koopjes tussen zitten.

Kringloopwinkel Keigoed Rotterdam

Iemand zin om gezellig doemsdagje te spelen?

Een dvd-box van The Godfather-reeks voor maar tien euro, yessss. Een exemplaar van de bestseller Extremely Loud and Incredibly Close van Jonathan Safran Foer, die me amper twee euro lichter maakt. Lekkerrr. Wanneer ik na een half uurtje ronddolen ontwaak uit mijn graairoes, merk ik dat een behoorlijke stapel spullen in mijn mandje heb. Zelfs een Titanic-spel.

Kringloopsoap
Alleen: wat zijn toch al die pijlen die steeds verwijzen naar ‘de zeepshop’? Is het een hint naar sommige, niet zo frisse klanten om het eekhoorntjesbrood langs de dijen eens weg te wassen? Geprikkeld volg ik de pijlen. Wat blijkt? Kringloopwinkel Keigoed heeft in een naastgelegen ruimte twee oer-Rotterdamse buurvrouwen die een soort restpartijenshop runnen.

Kringloopwinkel Keigoed Rotterdam

Keigoed draagt graag haar steentje bij aan een schonere wereld.

Kringloopwinkel Keigoed Rotterdam

Stóóóóóppp!!! Haal jezelf NU door de wasstraat.

Met een gezellige natte t prijzen ze hun wasmiddelen, douchegels, tandpasta’s en dagcrèmes aan. Enthousiast laat ik het Oil of Olaz-potjes regenen in mijn tas. Met een blos op mijn wangen fiets ik na deze ordinaire spending climax huiswaarts. Volgende week weer?

Kringloopwinkel Keigoed
Keilestraat 7 (nieuw adres sinds 2015: Keileweg 65)
3029 BP Rotterdam
Tel. 06-84167967
kringloopwinkelkeigoed.nl
 
Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

De vergeten kringloop van Rotterdam Danny Post
Antiek/design
Koopjesgehalte
Sfeer
Gezellige meukgehalte

Summary:

2.5


Tags: , , , , , , , , ,


Over de auteur2 Responses to De vergeten kringloop van Rotterdam

  1. j.van vliet says:

    was net op zoek geweest naar de kringloopwinkel ,was bij het oude adres naast de reclassering ,waar ik vroeger wel meer geweest ben ,maar daar waren ze weg.
    Toen bij de Voedselbank gevraagd ,die stuurde me naar de Keileweg ,maar uiteindelijk heb ik de winkel niet gevonden ,ik probeer het nog wel een keer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑