...

Tip! emporium-of-wonders-hoed-go-with-the-vlo

Gepubliceerd op 4 november, 2016 door Danny Post

0

De vintage wonderen zijn Amsterdam nog niet uit

Hooggeëerd publiek, Emporium of Wonders vraagt even uw aandacht. Het reizende circus der curiositeiten is sinds 1 november neergestreken in de Quellijnstraat in Amsterdam. Dit weekend is het grote openingsfeest. Komt dat zien!

Emporium of Wonders blijft het spannend houden. De Amsterdamse pop-up store is opnieuw verkast en verblijft de komende vier maanden in de Quellijnstraat in de Pijp. En je hoeft niet bang te zijn dat het daar minder magisch zal zijn dan in hun vorige onderkomen in de Javastraat. Al het moois is gewoon mee verhuisd, verzekert Lotta Isopuro van Emporium ons. “We verkopen ook in deze winkel weer de spullen die je van ons gewend bent: handgemaakte produkten en schatten van over de hele wereld, allemaal bijzonderheden met een verhaal. Een collectie van authentieke kleine labels, top vintage kledingstukken, kunst en opmerkelijke objecten voor je huis. Stuk voor stuk unieke items, verzameld of vervaardigd door kunstenaars en liefhebbers.”

emporium-of-wonders-amsterdam-go-with-the-vlo-2

Het achtste wereldwonder bevindt zich in de Pijp.

emporium-of-wonders-lamp-go-with-the-vlo

Zakelijk en zweverig gaan verrassend goed samen.

emporium-of-wonders-paard-go-with-the-vlo

Knol op hol. Dit paard had nooit kunnen vermoeden dat hij op zijn oude dag nog zou leren skaten.

emporium-of-wonders-wereldbol-go-with-the-vlo

Op zoek naar mooie spullen loopt de Emporium-crew stad en land af.

Indien je nog nooit bij Emporium of Wonders binnen bent gelopen, dan heb je iets gemist. Dit is meer dan de zoveelste pop-up store, het is een zintuiglijk avontuur. “Een bezoekje aan Emporium of Wonders voelt als een bezoekje aan een museum, een fantasiewereld, een cabinet des curieux,” stelt Lotta. “Een plek waar de bezoekers net zo belangrijk zijn als het assortiment, waar jezelf ontdekken en anderen ontmoeten een grote rol speelt. Emporium is naast een winkel ook een speelplek voor workshops, geheime diners, installaties en performances en esoterische praktijken zoals palmreading en healings. Achter de winkelruimte bevindt zich verder een spannende geheime ruimte die opent tijdens speciale gelegenheden.”

Verander de wereld, begin bij Emporium of Wonders
Het zeer veelzijdige karakter van Emporium of Wonders is te danken aan het feit dat het een collectief is van meerdere mensen. “In de vorige winkel waren we met tien vrouwen en nu zijn we met z’n zevenen,” vertelt Lotta. Allemaal dragen ze hun eigen kleurrijke steentje bij. Wat ze delen is de liefde voor vintage. Die zit diep. “We zijn altijd op zoek naar de perfecte items, dit is een vorm van topsport voor ons. Hoe ouder, zeldzamer en obscuurder, hoe beter.” Sommige dingen geven ze een nieuwe bestemming. Een prachtig voorbeeld zijn de gepimpte oude fotolijsten en flessen van Field of Hope. Ze werden gevuld met droogbloemen waardoor ze weer helemaal opbloeiden. “Emporium of Wonders is ooit ontstaan vanuit een passie en liefde voor de vergeten dingen in het leven en vanuit de wens om de spullen die het verdienen een tweede kans te geven. Er zijn zoveel objecten met zoveel liefde gemaakt. Wat ons betreft verdienen ze het om gekoesterd te worden totdat ze uit elkaar vallen.”

hoed-emporium-of-wonders-go-with-the-vlo

Een hoge hoed combineren met een trashy leren jasje, waarom niet? Hier kan alles.

emporium-of-wonders-bloemen-go-with-the-vlo

Een boeket van Field of Hope gaat een leven lang mee.

kopjes-emporium-of-wonders-go-with-the-vlo

Voor exotische motieven hebben ze bij deze winkel ook een zwak.

emporium-of-wonders-vintage-kleding-go-with-the-vlo

Eind februari moet Emporium uit dit pand. Weet je een leuke volgende locatie? Neem contact met ze op.

Emporium of Wonders wil een vuist maken tegen de massaconsumptie. “Mensen blijven de macht geven aan bedrijven die onze wereld kapotmaken, puur door hun producten te kopen. Stop ermee. Als wij met Emporium of Wonders ook maar één persoon aan het denken kunnen zetten, zijn we al dolgelukkig. Weet je, we zijn een bonte groep paradijsvogels met een uitgesproken stijl en levensbeschouwing, die eigenlijk meer geïnteresseerd zijn in bijzondere uitwisselingen van gesprekken, gedachten, glimlachen en energieën dan het verkopen. Dit is voor ons een manier om onze eigen levens en die van anderen een stukje interessanter te maken, iets te leren van elkaar.” Lacht: “Eigenlijk spelen we gewoon weer winkeltje net als toen we nog kinderen waren. Hoe leuk is dat? Soms voelen we ons hier net Alice in Wonderland!”

Emporium of Wonders
Quellijnstraat 80
1072 CV Amsterdam
Facebook: emporiumofwonders

Het openingsfeest van Emporium of Wonders duurt het gehele weekend: de winkel opent op zaterdag 5 november om 12.01 uur en sluit pas weer op zondagavond om 20.00 uur.

 

Deel dit artikel!
Facebooktwittergoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑