...

Vlo nieuws

Gepubliceerd op 24 november, 2017 door Danny Post

0

Dennis Storm raast lekker door in meubelland

Oud-staatssecretaris Fred Teeven gaat aan de slag als buschauffeur bij Connexxion. Hij is beslist niet de enige BN’er die de schijnwerpers verruilde voor een bestaan in de luwte. Dennis Storm stopte met presenteren en maakt tegenwoordig meubels van oude spullen.

“Bedankt voor het kijken! En de groeten.” Met die woorden nam BNN-presentator Dennis Storm vorig jaar afscheid. Op Instagram liet hij weten dat hij (voorlopig) niet meer op televisie te zien zal zijn. “De afgelopen tien jaar heb ik ruim 150 reisreportages mogen maken en gedurende die tijd waren mijn andere interesses zoals schrijven, regie, design, fotografie en lui op het strand hangen slechts bijzaak,” schreef hij. “Ik hou nog steeds zielsveel van dwalen op grote vliegvelden en samen met collega’s landen als Albanië, Oman of Chili ontdekken, maar ik haal simpelweg geen plezier meer uit presenteren.” En dan kun je maar beter stoppen toch? “Het zou makkelijk zijn om er vanwege de liefde voor het reizen of het salarisstrookje nog een paar jaar aan vast te plakken, maar gelukkiger word ik van tijd vrijmaken voor die andere interesses.”

dennis-storm-instagram-bnn-atelier-raconteur-go-with-the-vlo

Dennis Storm (rechts) had een beetje genoeg van het drinken op exotische locaties. (Instagram)

atelier-raconteur-dennis-storm-bar-go-with-the-vlo

Hij vond het toffer om barretjes te maken van bijvoorbeeld oude latjes en naaimachines.

lampen-atelier-raconteur-dennis-storm-go-with-the-vlo

De voormalige BNN-lefgozer heeft ook iets met lampen.

atelier-raconteur-dennis-storm-bureau-go-with-the-vlo

Beetje design, beetje rauw.

Dennis was vooral heel blij dat hij zich eindelijk kon focussen op zijn bedrijfje Atelier Raconteur, dat hij in 2014 startte. In een werkplaats in zijn hometown Den Haag maakt hij uit oude objecten allerlei coole interieuraccessoires en meubels op maat. Ja, zélf. De handigheid zit in de familie, vertelde hij in een interview. “Mijn vader was timmerman en leerde mij de kneepjes van het vak. De vogelhuisjes die ik als klein jochie bouwde, werden ieder jaar groter en beter afgewerkt.”

Tegendraads design
Tegenwoordig waagt Dennis zich aan grotere en complexere creaties. Een barretje dat bestaat uit gerecyclede latjes plus het onderstel van een Phoenix-naaimachine, een grote tafel met de afgebladderde deur van een boerenschuur als basis voor het blad, een oude reiskoffer waar hij niet de zoveelste koffietafel van maakte maar een kast. Hij verzint de gekste dingen. “Een zeventienjarig meisje ging op kamers wonen en haar ouders zochten nog een origineel cadeau. Toen heb ik een aantal oude oventjes ingekocht, alle viezigheid en overbodige ijzer eruit gehaald, er lampjes in gezet en een set nachtkastjes was geboren. Was ze superblij mee.”

dennis-storm-weg-ermee-atelier-raconteur-go-with-the-vlo

Ook leuk: in het boek Weg ermee leert Dennis je hoe je een schoon en opgeruimd huis krijgt.

atelier-raconteur-dennis-storm-stoel-go-with-the-vlo

Net zo’n knutselkoning als zijn oude pa.

atelier-raconteur-dennis-storm-lampen-go-with-the-vlo

Televisie? Laat deze jongen maar lekker rommelen in zijn werkplaats.

atelier-raconteur-den-haag-recycling-dennis-storm-go-with-the-vlo

Er is nog een hele inspirerende wereld buiten de bright lights van Hilversum, aldus Dennis.

Dennis haalt zijn spullen overal vandaan: oude loodsen, sloopwoningen, kantoren. Hij zoekt naar stoere en niet-alledaagse dingen. “Denk aan een overgebleven raam of oud gereedschap. De uitdaging is om te bedenken waar zo’n object nog meer voor gebruikt kan worden.”
Sommigen kunnen er met hun pet niet bij dat Dennis een succesvolle carrière als presentator inruilde voor het recyclen van ‘oude meuk’, maar daar ligt hij niet wakker van. Met je kop op de buis is heus niet het hoogst haalbare in het leven. Hoewel hij een terugkeer op tv niet uitsluit, is het eventjes goed zo. “Ik sta liever in mijn werkplaats dan dat ik een stom spelletje presenteer.”

Atelier Raconteur
Weimarstraat 344
2562 HT Den Haag
atelierraconteur.com

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑