...

Tip! Design Icons Amsterdam beurs shoppen meubels go with the vlo

Gepubliceerd op 5 april, 2019 door Danny Post

0

Design Icons, ook voor lampengekkies

Designverslaafden kunnen op 6 en 7 april weer hun shot halen tijdens Design Icons. Op deze beurs kun je naast meubels de vetste lampen kopen. Die van Vintage Asylum bijvoorbeeld.

Wanneer je op markten snel oververhit raakt, moet je tijdens een bezoek aan Design Icons maar een oxazepammetje slikken. Je draait anders geheid door. Deze jaarlijks terugkerende beurs in De Kromhouthal in Amsterdam-Noord is het summum als je van vintage design houdt. Ook dit weekend zijn hier weer talloze magnifieke interieurobjecten te koop voor zowel de professional als het gewone publiek. Van beroemde klassiekers tot onbekend, met Eames naast Mies van der Rohe en van Italian chic tot stoer industrieel. Ongeveer 75 professionele designhandelaren uit heel Europa geven acte de présence, stuk voor stuk A-namen. Voor sommige topitems worden topbedragen gevraagd, maar het meeste mag weg tegen redelijke prijzen.

Design Icons Amsterdam beurs vintage meubels go with the vlo

Design Icons trekt bezoekers uit alle windstreken.

Design Icons Amsterdam vintage lampen go with the vlo

De schoonheid van deze objecten vervaagt nooit.

Design Icons Vintage Asylum Scandinavische lampen go with the vlo

Je wordt knettergek als je uit de lampen van Vintage Asylum een keuze moet maken. I want them all!

Een klinkende nieuwe naam op de deelnemerslijst is die van Vintage Asylum (‘vintage gekkenhuis’). De webshop wordt gerund door het Haarlemse stel Margriet Brouwer en Eric van Nelfen en is in Nederland een van dé adressen voor vintage Scandinavische designlampen. “We verkopen ook Scandinavische meubels, maar het accent ligt op lampen,” vertelt Margriet. Het gros komt uit Denemarken waar de twee eens in de zoveel tijd op strooptocht gaan. De PH 5-lampen van Louis Poulsen zijn hun bestsellers. Ze verkopen ze in allerlei kleuren en maten. “Eric en ik zijn zelf grote fans van de PH 5. Het ontwerp is tijdloos en ze geven prachtig licht.”

PH 5-orgasme
Twee jaar geleden bezochten Margriet en Eric Design Icons als bezoeker en toen wisten ze al: hier gaan we zelf ook een keer staan. “Het is zo’n mooie en goed georganiseerde beurs,” zegt Margriet. “Uniek voor Nederland. Het is alleen al een heerlijke plek om inspiratie op te doen. Al moet je wel heel stevig in je schoenen staan om met lege handen naar huis te gaan.”
Wat kunnen we verwachten? “Veel! We proppen onze stand lekker vol. We nemen ruim vijftig Scandinavische vloer-, hang- en tafellampen mee. Sowieso een aantal PH 5-lampen in het wit en paars, maar ook een enorme lamp van Nordisk Solar. Een waanzinnig ding. Verder hebben we een schitterend bureau staan plus twee groene teakhouten fauteuils.”

Design Icons Amsterdam vintage bureau go with the vlo

Dit bureau…!!

Design Icons vintage designmeubels go with the vlo

Sommige objecten zijn prijzig, maar veel is goed betaalbaar. Zie het als een investering.

Design Icons beurs Amsterdam vintage meubels lampen go with the vlo

En ben je platzak? Dan is Design Icons gewoon een bruisend inspiratie-uitje.

Margriet kijkt evenzeer uit naar het directe contact met de klanten. “Vintage Asylum is vooral online actief en dan mis je soms het persoonlijke contact. Daarom houden we sinds kort ook iedere zaterdag open huis in onze Haarlemse showroom. Dan kunnen mensen gezellig langskomen en de lampen en meubels van dichtbij bekijken voordat ze een keuze maken.”
Al even leuk vindt ze het om tijdens Design Icons vakbroeders te ontmoeten. “Martin Kuhne van Kuhne Design is er ook en zijn winkel in hartje Alkmaar vind ik fantastisch eigenzinnig. Plus natuurlijk al die collega’s uit het buitenland. Eric en ik hebben er verschrikkelijk veel zin in!”

Design Icons wordt dit hele weekend gehouden in De Kromhouthal in Amsterdam-Noord. Zaterdag 6 april van 14.00 tot 18.00 uur, zondag 7 april van 10.00 tot 18.00 uur. Entree op zaterdag bedraagt tien euro, op zondag vijf euro. Gratis entree voor kinderen jonger dan zestien jaar. Mensen die eerste keus willen, kopen een preview ticket waarmee ze ’s zaterdags al om 12.00 naar binnen mogen als de standhouders nog aan het opbouwen zijn. Alle info staat op design-icons.nl.

Het volledige assortiment van Vintage Asylum vind je op hun website vintage-asylum.nl. Het adres van de showroom van Vintage Asylum is Nijverheidsweg 50 BG in Haarlem. Deze is elke zaterdag (behalve dit weekend i.v.m. Design Icons) geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Verder op afspraak.

Een korte versie van deze tekst stond onlangs in Volkskrant Magazine. Daarin deel ik elke zaterdag bijzondere objecten en adressen.

 

Vintage Asylum Scandinavische meubels lampen go with the vlo

Deze lampen van Vintage Asylum liggen al klaar voor morgen.

Vintage Asylum Scandinavische stoelen Design Icons go with the vlo

Dit stoelensetje gaat ook mee naar de beurs.

Vintage Asylum showroom Scandinavische lampen meubels go with the vlo

Bezoek de showroom van Vintage Asylum in Haarlem. Aanrader!

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑