...

Tip! Design Icons meubels beurs Amsterdam go with the vlo

Gepubliceerd op 20 januari, 2016 door Danny Post

2

Design Icons: speeddaten met meubels

Nog nooit naar Design Icons in Amsterdam geweest? Shame on you. Tijdens deze razend populaire meubelbeurs verkopen zestig handelaren de prachtigste designklassiekers. De aankomende editie wordt extra zoet, aangezien hij valt in het Valentijnsweekend. Val jij op de 13e of 14e februari als een blok voor de charmes van een echte Eames? 

Niet gelijk gaan piepen dat je zo’n vintage klassieker tóch niet kunt betalen. Hoewel er in de Kromhouthal in Amsterdam-Noord enkele topstukken zullen staan waar topbedragen voor worden gevraagd, mag het gros van de meubels weg tegen redelijke prijzen. Ze zijn niet spotgoedkoop, maar ook niet knetterduur. En zoals ik uit eigen ervaring weet: als je een vintage designstoel in je woonkamer wil, moet je nu eenmaal een beetje investeren. De tijden dat je een originele Eames Lounge Chair voor een paar tientjes zag staan in de kringloop of gratis bij het grofvuil zijn voorbij. Tegenwoordig herkent de grootste sul deze klassieker in één oogopslag.

Design Icons Eames Lounge Chair go with the vlo

De populaire Eames Lounge Chair. Iedereen wil er wel eentje bezitten.

Design Icons Amsterdam meubels vintage go with the vlo beurs

Design Icons is een supergezellige rommelmarkt zonder rommel.

Design Icons stoeltjes design beurs go with the vlo

Nog meer Eames. Plastic f#cking fantastic.

Design Icons kastje vintage go with the vlo

Die stoel. Dat kastje. Hartkloppingen!

De meubels en objecten die op Design Icons aangeboden worden, zijn allemaal originele ontwerpen uit de naoorlogse periode. Het aanbod is groot en divers. Deense teak meubelen strijden om je aandacht met Italiaanse fifties lampen, maar er is ook genoeg Dutch Design te vinden. De zestig (!) handelaren die meedoen, zijn afkomstig uit binnen- en buitenland en hebben stuk voor stuk hun sporen verdiend: SeventiesDesignCC Danish Modern20ième SiècleJoseph Interiors BerlinMøbelfabrikBarbmama DesignPellegrini Design, Room of Art46 KloosterstraatTante Eef Design, de deelnemerslijst barst van de A-namen.

Design crush
Stond tijdens Design Icons de liefde voor mooie dingen altijd al centraal, dit jaar druipt de hartstocht helemaal van de muren. De vierde editie vindt namelijk plaats op 13 en 14 februari, het Valentijnsweekend. Neem je partner mee en maak er een romantisch meubeldagje van. Goede kans dat jullie vlinders in de buik krijgen van een palissander dressoir uit de seventies of een stel puntgave eetkamerstoelen van Pastoe. Wie weet vinden jullie zelfs een love seat die groot genoeg is voor twee zodat jullie er je eigen designbaby op kunnen verwekken.

Design Icons stoelen klassiekers beurs go with the vlo

Van die fauteuils waarin je zou kunnen wonen.

Design Icons beurs lamp overzicht markt vintage go with the vlo

Genoeg retro kleurtjes om heel erg blij van te worden.

Design Icons stelletje meubels go with the vlo

Liefde voor design. “Heeft u een tafel voor me waar ik mezelf compleet in kan verliezen?”

Design Icons relaxen stoel vintage go with the vlo

Who needs a lover? Deze kanjer plooit zich naar jouw wensen en zeurt nooit. De ideale levenspartner!

Ook voor vrijgezellen is Design Icons essentiële kost. Grote kans dat je tijdens de beurs tegen de Ware Fauteuil oploopt die onmiddellijk met je mee naar huis wil. Niet schrikken. Spring in het diepe en laat het gewoon gebeuren. Als het klikt, blijven design meubelstukken een leven lang bij je. En dat is langer dan sommige geliefden.

Design Icons vindt plaats op zaterdag 13 februari van 14.00 tot 18.00 uur en op zondag 14 februari van 10.00 tot 18.00 uur. Entree: zaterdag € 10,-/zondag € 5,-. Let op: handelaren en verzamelaars die eerste keus willen, kunnen ’s zaterdags al om 12.00 uur naar binnen voor een preview terwijl de standhouders hun stands nog inrichten. Tickets zijn te koop aan de deur voor € 25,-. Rond de Kromhouthal kun je gratis parkeren. Alle informatie: design-icons.nl.

 

Design Icons stoelen go with the vlo Barbapapa

Huup huup! Barbabee, Barbabientje en Barbalala, zijn jullie het?

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑