...

Tip! Nummer13 stoepverkoop Rotterdam vintage buisframemeubels go with the vlo

Gepubliceerd op 17 juli, 2020 door Danny Post

1

Design voor weinig: stoepverkoop bij Nummer13

Nummer13 is een van mijn favoriete interieurwinkels in Rotterdam. Morgen, zaterdag 18 juli, hou ik nog een beetje meer van ze, want dan houden ze opnieuw een enorme uitverkoop. Dit is je kans om voor weinig geld een stel prachtige buisframestoelen te scoren.

Deze hele coronaperiode is voor mij een wonderlijke mengelmoes van slechte en goede gebeurtenissen. Familieleden van enkele bekenden stierven aan het virus, vrienden werden ziek (gelukkig krabbelden ze op) en ik zag een substantieel deel van mijn inkomen verdampen. En geen vlooienmarkten, boekenmarkten en fairs meer, wat een gemis! Tegelijkertijd genoot ik zeker in het begin van de intense rust. Mijn man Evren en ik fietsten soms dagen in de vrije natuur, we rommelden in onze tuin en leefden op ons balkon. Ik las het ene boek na het andere.
Onvergetelijk waren ook mijn containeravonturen met Sira Minetti. De eigenaresse van interieurwinkel Nummer13 is net zo’n gesjeesde schatzoeker als ik, dus toen ik ontdekte dat in de deftige Hoflaan in Rotterdam-Kralingen een oud huis werd leeggehaald, gingen we los. Telkens wanneer er een volle container voor de deur stond (alle foto’s kun je terugvinden op de Facebook-pagina van Go with the Vlo), doken we erin als twee molletjes tijdens een XTC-trip. Manisch groeven we ons een weg door de meubels, lampen, oude foto’s en andere zaken. Ik zie nog voor me hoe Sira op haar zwaarbeladen fiets naar huis slingerde. Net een klucht.

Nummer13 Rotterdam buisframestoelen sale go with the vlo

Stunten met buisframemeubels. De stoepverkopen van Nummer13 zijn razend populair.

Nummer13 Rotterdam buisframestoelen dressoir go with the vlo

Mijn containervriendin Sira Minetti en haar collega Joyce hebben een passie voor oud design.

Nummer13 Rotterdam buisframestoelen dressoir go with the vlo

Dit dressoir mag weg voor een fractie van de oorspronkelijke prijs.

Nummer13 Rotterdam interieur winkel go with the vlo

Binnen valt er ook genoeg te zien en kopen.

Nummer13 Rotterdam oude krukjes lampen go with the vlo

Ik weet bijna zeker dat deze prachtlamp morgen binnen de kortste keren verkocht is.

Nummer13 Rotterdam stoepverkoop go with the vlo

Ik bezocht ooit een van de bomvolle opslagen van Nummer13. Ultiem genieten!

In Sira’s winkel wemelt het ook van de schatten. Nummer13 is al sinds 2001 hét adres voor liefhebbers van originele oude buisframemeubels. Ze hebben de grootste collectie buisframestoelen van Nederland. Gispen, De Wit, Ahrend, de aanvoer is constant. Nummer13 heeft daarnaast een ruim aanbod aan bijzondere (design)lampen en in de kelder vind je nog wat meubels uit de jaren zestig en zeventig. Zo mooi. Ik zou alles wel willen hebben.
Af en toe organiseren Sira en haar medewerkster Joyce de Geus (Joyce is een autoriteit op het gebied van buisframemeubels, ze restaureert ze ook) een stoepverkoop om wat ruimte te creëren. Morgen is het weer zover. “We halen de opslagen leeg en zetten een heleboel meubels voor de winkel op straat,” vertelt Sira. “We gaan flink stunten. Voor vijf euro koop je al een ‘gewone’ vintage stoel, de prijzen van buisframestoelen beginnen bij twintig euro en vintage kantoortafels mogen weg vanaf vijfentwintig euro. We hebben verder een schitterend dressoir en een geweldige Gispenbank waarop we hoge kortingen geven.”
Ik wip morgen zeker langs, al is het maar om wat melige containerherinneringen op te halen!

De stoepverkoop van Nummer13 vindt plaats op zaterdag 18 juli en duurt van 11.00 tot 17.00 uur. Bij voorkeur contant betalen. Adres: Linker Rottekade 13 in Rotterdam-Noord. Meer info vind je op nummer13.nl. Tip: combineer de stoepverkoop met een bezoek aan de vele vintagewinkels aan het Zwaanshals en de Zaagmolenkade. Deze bevinden zich vlakbij.

 

Nummer13 Rotterdam vintage designmeubels go with the vlo

In de kelder vind je ook design uit recentere periodes.

Nummer13 Rotterdam vintage designlampen go with the vlo

Plus heel veel lampen in alle soorten en maten.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurOne Response to Design voor weinig: stoepverkoop bij Nummer13

  1. Yvonne says:

    Geweldig, ga zeker kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑