...

Opknappertje

Gepubliceerd op 2 oktober, 2016 door Danny Post

6

Deze drie huizen koop je al voor 15.000 euro

Wie een beetje goed kan sparen, heeft al snel 15.000 euro op de bank staan. Daar kun je in Nederland geen huis voor kopen, maar wel in Spanje, Bulgarije en Duitsland.

Laat ik voorop stellen: ik ben zelf geen ster in sparen. Ik was het ooit wel, maar door een echtgenoot die constant op reis wil, turbulente baanwisselingen en de talloze kringlopen en vlooienmarkten die me continu verleiden, zijn mijn reserves danig geslonken. Maar bij het zien van deze huizen word ik toch geprikkeld om het financieel weer slimmer aan te pakken. Want als je af en toe wat opzij zet, kun je zo een leuk optrekje over de grens kopen. Deze huizen trof ik aan in Spanje, Bulgarije en Duitsland. Ze kosten 15.000 euro per stuk. Zit er iets voor je bij?

Verdwalen in je eigen Duitse paleisje
In voormalig Oost-Duitsland kun je niet alleen hele goedkope vintage meubels vinden, je kunt er ook voor belachelijk weinig geld enorme huizen kopen. Een uitstekend voorbeeld is deze twee-onder-een-kapwoning in de stad Leisnig in de deelstaat Saksen. Gebouwd in 1892 telt het maar liefst vier verdiepingen. De eerste drie etages hebben steeds vier kamers en de bovenste etage is een ruime zolder. Alles bij elkaar heb je zo’n tweehonderd vierkante meter aan woonoppervlakte en dat voor 15.000 euro. Dat komt neer op 75 euro per vierkante meter. Wat je erbij cadeau krijgt, is het fenomenale uitzicht op het duizend jaar oude Kasteel Mildenstein en het feit dat je binnen een uur in de historische stad Dresden, het Florence aan de Elbe, bent.

opknappertje-duitsland-huis-go-with-the-vlo

Vanuit dit huis loop je zo naar het gezellige marktplein van Leisnig.

opknappertje-duitsland-seventies-huis-go-with-the-vlo

Het blijft raar dat sommige mensen alles achterlaten als ze verhuizen. Of overleed de bewoner plots?

opknappertje-duitsland-trap-huis-go-with-the-vlo

Er is gas, water en electra, maar je zult wel even flink moeten klussen.

opknappertje-duitsland-keuken-huis-go-with-the-vlo

Zo’n buffetkast kun je toch niet weggooien als je dit huis koopt?

opknappertje-duitsland-woonkamer-go-with-the-vlo

Aan het plafond te zien, was dit de rookkamer…

duitsland-opknappertje-huis-go-with-the-vlo-4

Het opruimen van de kamers belooft een zinderende ontdekkingstocht te worden.

Wat ik zelf een cadeau vind, zijn de vele spullen die de laatste bewoners achterlieten. Het huis staat leeg en kennelijk vonden ze het niet de moeite waard om hun meubels, serviesgoed en lampen mee te nemen. Op de foto’s zie ik zo al een heleboel dingen die ik zou willen hebben. Wanneer ik dit huis zou kopen, zou ik er met een fijn kammetje doorheen gaan en de beste stukken schoonmaken, repareren en later een plek geven in het nieuwe, opgefriste interieur. Misschien zou ik zelfs her en der een strook behang handhaven. Maar wat houd ik mezelf eigenlijk voor de gek. Ik maak geen schijn van kans. Dit wordt natuurlijk jouw nieuwe woning. Interesse? Neem contact op met de particuliere verkoper: propertyunder20k.com.

 
Elke dag teut van de tinto in Spanje
Tussen de Spaanse steden Lugo en Ourense in Galicië wacht dit pittoreske huisje op nieuwe bewoners die het liefdevol zullen opknappen. Nou ja, huisje… Met een vloeroppervlakte van 192 vierkante meter is dit beslist geen kleine jongen. Zoals je op de foto’s kunt zien, is de sfeer nu al leuk. Las de verkoper eerst een oud nummer van Ariadne at Home voordat hij de kamers op de gevoelige plaat vastlegde? De oude koffer naast het bed is daar wel erg ‘toevallig’ neergezet.

opknappertje-spanje-huis-go-with-the-vlo-2

Bij het huis hoort nog een lapje grond en een eigen waterput.

ourense-spanje-huis-go-with-the-vlo

De ansichtkaartschoonheid van Ourense is dichtbij. (Flickr/Gregorio Puga Bailón)

opknappertje-spanje-huis-go-with-the-vlo

Wie pakt hier zijn koffer uit en viert zijn verhuizing met een lekkere fles ‘druivensap’?

ribeira-sacra-wijn-huis-go-with-the-vlo

Voor wijnliefhebbers is Ribeira Sacra een walhalla. (Wikipedia/SanchoPanzaXXI)

Het huis met twee slaapkamers en een grote huiskamer staat in het vermaarde wijngebied Ribeira Sacra. De wijnbouw ontstond hier in de twaalfde eeuw toen de Benedictijnse monniken de eerste stokken in de omgeving van hun abdijen en kloosters plantten. Voor doorgewinterde pimpelaars is het een paradijs. Het merendeel van de wijnen is rood en overheerlijk. Wat er elke dag tijdens de lunch en het diner op tafel komt te staan, laat zich dan ook gemakkelijk raden. Interesse? Neem contact op met de particuliere verkoper: propertyunder20k.com.

 
Bloody geweldig: Bulgaars Psycho-huis 
Ben ik de enige die een Pyscho-vibe krijgt van dit oude landhuis in Bulgarije? Het is dan wel niet gemaakt van hout zoals het huis in de Hitchcock-klassieker, maar het roept een beetje dezelfde gotische sfeer op. Gesitueerd in een groot dorp op vijftig kilometer afstand van de stad Vratsa is het al een tijd onbewoond. Aan jou de schone taak dus om de woon- en eetkamer, keuken, vier slaapkamers en gigantische zolderruimte weer gezellig en leefbaar te maken. Je hoeft niet bang te zijn dat je à la Pyscho in de kelder nog een gemummificeerde moeder van de vorige eigenaar aantreft. Bijna alle meubels en andere spullen zijn reeds verwijderd. Het huis is een leeg canvas.

bulgarije-opknappertje-huis-go-with-the-vlo-2

Psycho in Bulgarije. Gelukkig is Norman Bates in geen velden of wegen te bekennen.

opknappertje-bulgarije-huis-go-with-the-vlo

Je kunt onmiddellijk aan de slag.

bulgarije-pyscho-huis-opknappertje-go-with-the-vlo

In de kelder vind je geen dode moeders in schommelstoelen. Denk ik…

bulgarije-huis-opknappertje-go-with-the-vlo

Vanuit deze ramen kun je prima gluren naar de buren.

opknappertje-bulgarije-tuin-huis-go-with-the-vlo

In de tuin vind je nog een heleboel verrassingen.

bulgarije-garage-opknappertje-go-with-the-vlo

Zoals een garage en een kleine, extra woning.

Het totale woonoppervlakte van het landhuis bedraagt 270 vierkante meter, maar de grond waarop het staat is nog ruim vier keer zo groot: 1.200 vierkante meter. Volgens de makelaar vind je in de overwoekerde tuin als bonus verschillende bijgebouwen, een garage en een kleine woning met een aantal kamers die je wellicht zou kunnen verhuren. En heb je groene vingers? De aarde is zo vruchtbaar dat de bloemen en fruitbomen binnen no time tevoorschijn schieten. Meer info: Vratzata Real Estate Agency, Viktor Mihaylov. Tel. 00359897914097/00447865533281.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteur6 Responses to Deze drie huizen koop je al voor 15.000 euro

 1. Jade lambrecht says:

  Toffe huisjes waw, hou van rommel en klus graag met rommel in het rond, een droom

 2. Michael says:

  Ik heb na het zien van een mooi groot huis in Duitsland al ideeën 8n mn achterhoofd gekregen om dit helemaal om te toveren . Ik zou wel een mooi groot huis voor weinig helamaal willen aanpakken en verbouwen na mn zin

 3. Redouan Ouali says:

  Beste
  Wil contact met u over de bovenstaande woningen kan dat?
  Met vriendelijke groeten.

 4. J.aarden says:

  Goeden middag, met interesse heb ik naar u site gekend. Zijn dit oude al verkochte projecten???
  Heeft u nog panden in de verkoop?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑