...

Opknappertje Londen Pindock Mews huizen go with the vlo 8

Gepubliceerd op 25 maart, 2019 door Danny Post

0

Douchen in de huiskamer: peperduur Londens krot

In Londen staat dit oude huis te koop voor maar liefst 2,5 miljoen pond. Er moet gigantisch veel aan gebeuren, maar de makelaar jubelt. “Het is prachtig vervallen.”

Foto’s: Lurot Brand

Door de exploderende huizenprijzen zijn meneer en mevrouw Doorsnee het centrum van Londen uitgejaagd. Buurten die tot een jaar of twintig geleden nog bevolkt werden door normale gezinnen veranderden in de exclusieve speeltuinen van powerkoppels uit de City, ict-goeroes, beroemdheden en steenrijke Russen en Arabieren. Je kijkt gewoon raar op wanneer je in een straat tussen alle opgepoetste, gladgestreken gevels nog een sleetse woning aantreft.
Dit huis in het pittoreske straatje Pindock Mews in Maida Vale (Little Venice) trekt veel aandacht. Het is het enige pand in de rij dat tot nu toe aan de gentrificatiegekte wist te ontsnappen. Met zijn gammele, verschoten gevel zou het zo in een Charles Dickens-verhaal kunnen figureren.

Opknappertje Londen Pindock Mews huizen go with the vlo

De bewoner deed geen fluit aan zijn huis in Pindock Mews. Resultaat: deze prachtige verschoten gevel.

Londen Pindock Mews huizen go with the vlo 3

Het dak is zo lek als een mandje. Overal staan bakken om het water op te vangen.

Londen Pindock Mews huizen go with the vlo 7

Op zonnige dagen de woonkamer, op regenachtige dagen de stortdouche.

Londen Pindock Mews huizen go with the vlo 6

Waarschijnlijk het enige huis in de straat zonder hypermodern kookeiland.

De huiseigenaar is een oudere heer, die hier al vele decennia woont. “Hij is een absolute gentleman,” aldus Marlon Lloyd Malcom van makelaar Lurot Brand. “Ondanks het lekkende dak en de emmers regenwater in de woonkamer, zorgt hij ervoor dat de woning opgeruimd en ongelooflijk netjes is.” Lurot Brand heeft al twintig jaar contact met de man, maar hij wilde pas verkopen op het best mogelijke moment wanneer hij maximaal kon cashen. Hij is van plan om met de opbrengst te gaan genieten van het goede leven.

Authentieke nattigheid
Het huis staat al sinds 2017 te koop. Dat het nog niet verkocht is, komt door de hoge vraagprijs van 2,5 miljoen pond voor wat feitelijk een klein pand is: een woonkamer, keuken, badkamer, slaapkamer, zolder en dubbele garage op straatniveau. En dan zijn er nog de kluskosten. Om dit krot te moderniseren en alle mankementen te verhelpen, moet je er een smak extra geld tegenaan gooien. Het dak is zo slecht dat je tijdens een regenbui lui kunt douchen op de bank.
Maar zoals het een goede makelaar betaamt, geef Lurot Brand er een positieve draai aan. “Dit huis is prachtig vervallen en er is de mogelijkheid om een extra bovenverdieping plus een basement extension (dé hype onder Londense huiseigenaren) te creëren. Bovendien was dit de straat waar ooit Sid Vicious van de legendarische punkgroep Sex Pistols woonde.”

Londen Pindock Mews huizen go with the vlo 4

Master wet room. De schimmel creëerde een spannend patroon op de muren.

Londen Pindock Mews huizen go with the vlo 5

Begane grond. Vroeger waren dit de stallen, nu is het een dubbele garage.

Londen Pindock Mews huizen go with the vlo 2

Bij de buren in Pindock Mews gaat de vlag uit.

Londen Pindock Mews Maida Vale jaren vijftig go with the vlo

In de jaren vijftig was Maida Vale nog een gewone buurt. Er is veel veranderd. (Flickr/John K. Thorne)

De rijke buren zijn ongetwijfeld opgetogen dat deze ‘smet’ op hun straat eindelijk zal worden uitgewist. Toch vinden anderen het jammer dat weer een stukje van het oude, volksere Londen op het punt staat te verdwijnen. De buurt Maida Vale heeft al zo weinig rauwheid en authenticiteit over, klagen ze op internetfora. “Alles in Londen moet maar luxer en gelikter,” reageert een van hen. “Ik snap dat het interieur gemoderniseerd moet worden, maar de gevel heeft in deze staat juist iets heel romantisch. Laten ze die in ieder geval zo laten.”

Bekijk de hele advertentie op lurotbrand.co.uk.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑