...

Tip! Waterloopleinmarkt Ugchelen 2019 tweedehands kerkmarkt go with the vlo

Gepubliceerd op 24 mei, 2019 door Danny Post

0

Draai door op de Waterloopleinmarkt in Ugchelen

De hysterie tijdens de Waterloopleinmarkt in Ugchelen is ongekend. Na afloop moet je acuut aan de beademing. Morgen is de 49e editie. Verwacht veel opgewonden hoofden. 

Als ik aan mijn eerste keer op de Waterloopleinmarkt van de Bronkerk in Ugchelen denk, moet ik weer gniffelen. De paniek toen het spektakel om tien uur losbarstte! Omdat ik nooit eerder op deze kerkmarkt geweest was, had ik geen flauw benul bij welke kraam ik het beste kon beginnen. Ondertussen sprintten de andere bezoekers alle kanten op. Ik voelde me als een aarzelend reebokje dat onder de voet werd gelopen door een kudde doorgedraaide olifanten.
Ik heb sindsdien gelukkig iets meer routine gekregen, maar de Waterloopleinmarkt blijft een overweldigende ervaring. Dat zal morgen tijdens de 49e editie niet veel anders zijn. Opnieuw staan op het plein en de velden rond de Bronkerk 120 kramen opgesteld die bijna bezwijken onder de schatten. Meubels en kleinmeubels, kleding, boeken, platen, gereedschap, ijzerwaren, fietsen, brocante verzamelingen, schilderijen, radio, computers, potterie, blikken, huishoudelijke artikelen, speelgoed, witgoed, tuinspullen, foto en film, klokken, etc, etc.

Waterloopleinmarkt Ugchelen 2019 kramen go with the vlo

Zodra de poorten om tien uur opengaan, stormt de meute naar binnen.

Waterloopleinmarkt Ugchelen 2019 meubels go with the vlo

Mensen maken regelmatig een vreugdedansje over de velden. Wat staat er veel!

Waterloopleinmarkt Ugchelen oude platen go with the vlo

Hé, wat pakt hij uit die doos? Iedereen houdt de concurrentie nauwlettend in de gaten.

Waterloopleinmark Ugchelen speelgoed tweedehands go with the vlo

Het speelgoedgedeelte. Hier wilde een vrouw bijna twee Fisher-Pricehuizen uit mijn handen rukken.

Kerkmarkt Waterloopleinmarkt Ugchelen go with the vlo

Er zijn 120 kramen met de meest uiteenlopende goodies.

Waterloopleinmarkt Ugchelen tweedehands kleding go with the vlo

Tegen het einde van de markt zakken de prijzen steeds verder. Sowieso regent het koopjes. 

Waterloopleinmarkt Ugchelen vintage opblaasboot go with the vlo

Tijdens de (eveneens goedkope) veiling ging vorig jaar deze witte prachtlamp onder de hamer. 

Naast de markt is er in de kerk vanaf twaalf uur een veiling waar de meer waardevolle en antieke goederen per opbod verkocht worden. Ik kocht hier mooie dingen, maar de kramen buiten vind ik het leukst. Er staat zo ongelooflijk veel, dat je wel acht rondjes kunt maken en dan toch weer nieuwe dingen spot. Neem genoeg contant geld mee, want pinnen is niet mogelijk en er is ook geen pinautomaat om de hoek. En blijf een beetje plakken. Tegen het einde van de markt zakken de vrijwilligers steeds verder met de prijzen. Ze willen zoveel mogelijk verkopen, want met de opbrengsten worden allerlei goede doelen gesteund.

De 49e Waterloopleinmarkt van de Bronkerk vindt plaats op zaterdag 25 mei en duurt van 10.00 tot 15.00 uur. Adres: Hoenderloseweg 10 in Ugchelen (Veluwe). Zorg dat je minimaal een half uur van tevoren aanwezig bent, want er staan lange rijen voor de ingang. Je kunt je auto in de omringende straten parkeren. Meer info vind je op bronkerk.nl.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑