...

Vlo nieuws schilderij-vrijmarkt-koningsdag-go-with-the-vlo

Gepubliceerd op 2 mei, 2017 door Danny Post

0

Drama: waardevol erfstuk voor schijntje op vrijmarkt

Astrid Montijn uit het Noord-Hollandse Blokker is ten einde raad. Haar dochter verkocht per ongeluk een kostbaar schilderij op de vrijmarkt in Hoorn. Ken jij toevallig de koper?

Koningsdag 2017 werd een zwarte dag voor de 39-jarige Astrid Montijn. Zonder dat ze ervan op de hoogte was, nam haar elfjarige dochter Amy een oud schilderij mee naar de vrijmarkt in Hoorn. Daar, in het stationsgebied, verkocht ze het voor vijf euro aan een vrouw en haar dochter. Astrid werd gek toen ze het hoorde. Het doek, waarop een dame in een elegante baljurk staat afgebeeld, erfde ze van een oudtante. “De emotionele waarde van het schilderij is heel groot. Toen mijn oudtante overleed, hielp ik mijn ouders met het opruimen van haar appartement. Ik vond het schilderij direct enorm mooi. Ik heb eigenlijk helemaal niets van mijn familie, dit is het enige. Ik herkende mezelf in de vrouw op het schilderij. Het had niet verkocht mogen worden.”

schilderij-vrijmarkt-erfstuk-go-with-the-vlo

Astrid is er helemaal kapot van en hoopt vurig dat ze haar dierbare schilderij terugvindt.

Tien jaar geleden haalden Astrid en haar toenmalige echtgenoot het schilderij weg uit de woonkamer. Het paste niet meer in hun interieur. Nadat de twee scheidden, dacht Astrid dat het schilderij bij haar op zolder lag, maar dat bleek niet het geval. Het lag nog bij haar ex-man op zolder en hij dacht dat ze het niet meer wilde. “Mijn ex heeft het per ongeluk meegegeven aan onze dochter toen zij met haar stiefmoeder spullen ging verkopen op de vrijmarkt in Hoorn. Ik was zelf aan het werk die dag. Een zeer ongelukkige samenloop van omstandigheden.”
Astrid heeft nu via Facebook een oproep gedaan om het schilderij te traceren. Ze hoopt op een wonder, zegt ze. “De kans is klein dat ik het terugvind, maar misschien herkent de koopster de foto en wil zij het afstaan? Helaas heb ik niet geweten dat dit schilderij tussen de koopwaar zat.”

Help Astrid en deel haar oproep op Facebook.

Update: Het schilderij is terug bij Astrid! De reddende engel komt uit Alkmaar en heet Desiree. Zij kocht het schilderij voor vijf euro tijdens Koningsdag van Amy. Desiree hoorde op de radio van Astrids wanhopige zoektocht. “Ontzettend lief natuurlijk,” zegt een opgeluchte Astrid. “Ik had er een hard hoofd in dat ik het schilderij ooit nog terug zou zien, moet ik bekennen. Desiree hoorde hoe waardevol het schilderij was voor mij. Ze vond het zelf natuurlijk ook heel mooi, maar besloot toch om contact te zoeken. Ik ben héél blij.”

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑