...

Tip! Markten tips go zomer with the vlo

Gepubliceerd op 28 juli, 2016 door Danny Post

2

Drie vlooienmarkten voor drie stemmingen

Waar ga jij dit weekend schatjagen? Ben je in the mood voor het strand, het platteland of de grote stad? Drie vlooienmarkten met ieder hun eigen sfeer.

Country vintage: Vlomarkt Makkinga, zaterdag 30 juli
Sinds ik de vlooienmarkt in Makkinga vorig jaar voor het eerst bezocht, heb ik haar in mijn hart gesloten. Op het ‘Waterlooplein van het Noorden’ kun je eindeloos losgaan. Van maart tot en met oktober lozen de bewoners van het Friese dorp elke laatste zaterdag van de maand hun overbodige spullen. Tevens staan er verschillende handelaren. Wat de markt zo leuk maakt, is dat ze zich door het kneuterige centrum slingert en eindigt tussen de weilanden. Terwijl je snuffelt tussen de emaillen pannen, seventies slaapzakken en dekens, spiegels, antieke meubels, platen en West Germany-vazen, loop je langzaam de vrije natuur in. De vlomarkt van Makkinga is er een voor vroege vogels: van 07.00 tot 13.00 uur. Meer info: dorpmakkinga.nl.

Vlooienmarkt Makkinga go with the vlo

In de weilanden rond Makkinga liggen de vintage koopjes voor het oprapen.

 

City vintage: Atelier Vintage Rotterdam, zondag 31 juli
De organisatoren van SHPPR Events weten het nu al zeker: Atelier Vintage wordt de tofste vlooienmarkt van Rotterdam. Tijdens deze eerste editie trappen ze af met 75 verkopers, maar dat moeten er in de toekomst nog veel meer gaan worden. Grote kans dat het ze gaat lukken, want ze zijn ook het brein achter de populaire en drukbezochte Swan Market. De locatie waar het allemaal gaat gebeuren is de Van Nelle Fabriek. Behalve de kraampjes met onder meer kleding, meubels, accessoires en serviezen is er een gezellige food court met bar, draaien dj’s platen en kun je oud-Hollandse spelletjes doen. Atelier Vintage duurt van 10.00 tot 18.00 uur en de entree bedraagt € 3,50 (kinderen € 1,-). Meer info: Facebook-pagina Atelier Vintage.

Atelier Vintage Rotterdam go with the vlo

City slickers haasten zich naar Atelier Vintage in Rotterdam.

 

Beach vintage: Kofferbakmarkt Hoek van Holland, 31 juli
Ik heb de kofferbakmarkt op de Emmaboulevard in Hoek van Holland al zó vaak aangeprezen, maar kan het toch weer niet laten. Waarom juist deze editie van het maandelijks terugkerende festijn de moeite waard is? Omdat het hartje zomer is en de weersverwachtingen goed zijn. Hierdoor zal de markt waarschijnlijk op zijn grootst zijn en twee gigantische velden beslaan. Ik ben er zelf ook zeker bij. Nog één tip: schiet na de markt lekker het strand op. Bij strandpaviljoen Maribu Beach serveren ze een oldskool gehaktbal (nostalgie!) die zo kolossaal is dat je de rest van de dag geen honger meer hebt. De kofferbakmarkt van Hoek van Holland begint om 07.00 uur en eindigt rond 17.00 uur (vroeg gaan loont). Meer info: evenementenhoekvanholland.nl.

Kofferbakmarkt Hoek van Holland strand go with the vlo

Strandjutten. De antieke pop en Italiaanse schaal uit de sixties verdwenen snel in mijn tas.

 

In de agenda van Go with the Vlo vind je nog veel meer antiek- en vlooienmarkten. Organiseer je zelf een markt? Deze kun je sinds kort eigenhandig (gratis) op de site plaatsen. Surf naar de agenda en daar zie je een grijze button waarmee je je evenement aanmeldt. Eén minuutje werk!

 

Deel dit artikel!
Facebooktwittergoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteur2 Responses to Drie vlooienmarkten voor drie stemmingen

  1. Danny Post says:

    ????

  2. Bedankt voor de tips! Ik ga je blog toevoegen op Bloglovin’ 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑