...

Gespot tilt-lampen-hotel-brussel-go-with-the-vlo

Gepubliceerd op 16 oktober, 2017 door Danny Post

0

Driehonderd Belgische ‘ijskristallen’ voor de heb

Roel Rutjes, de eigenaar van woonwebshop TILT design en antiek, stuitert er nog steeds een beetje van: de partij plafondlampen die hij recent opkocht van een oud Brussels hotel.

Het zijn net gestileerde ijskristallen, zegt Roel. “Ze hingen daar sinds de bouw van het hotel in 1974 en waren speciaal vervaardigd voor de feestruimte waar men o.a. bruiloften en recepties organiseerde. De lampen bestaan uit verchroomd, stalen profielen waartussen semi-doorzichtige kunststof platen bevestigd zijn. Ze zijn nooit vervangen.” Tot nu. Het hotel wordt gemoderniseerd en daarom moesten deze schoonheden na 43 jaar trouwe lichtdienst wijken.

tilt-hotel-lampen-vintage-go-with-the-vlo

Komen ze in jouw eigen privé-hotel te hangen?

tilt-lampen-hotel-vintage-brussel-go-with-the-vlo

Bloed, zweet en design. Het vergde enige inspanning om ze te verwijderen, maar dan heb je ook wat.

“Het kostte ons een week om ze allemaal netjes te verwijderen, het waren er meer dan driehonderd. We hebben drie modellen: klein (46 x 46 x 19 cm) € 95,-, middel (71x 71 x 15,5 cm) € 125,- en groot (86 x 96x 47 cm), €150,-.” Volgens Roel kun je met de lampen alle kanten op. Dat hoeft niet per se het plafond te zijn. “Je kunt ze stapelen en zo een prachtige lichtzuil creëren, de grote modellen als salontafel gebruiken of ze naast elkaar zetten en er een bar, balie, roomdivider of dj-meubel van maken. Laat je creativiteit de vrije loop.”

Deze tekst verscheen afgelopen weekend in Volkskrant Magazine waarin ik elke week bijzondere objecten belicht. Interesse in de lampen? Neem dan snel contact op met Roel Rutjes van TILT: tiltdesignenantiek.nl.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑