...

Tip! Vlow kringloopcentrum Amersfoort theater Henry Krul go with the vlo

Gepubliceerd op 24 oktober, 2018 door Danny Post

0

Dromen komen uit in Kringloopcentrum Amersfoort

Van vrijdag 26 tot en met zondag 28 oktober wordt in Kringloopcentrum Amersfoort de bijzondere theatervoorstelling Vlow! opgevoerd. De boodschap? Volg je droom!

Foto’s: Henry Krul

De kringloop inspireert creatieve geesten steeds vaker. Na de documentairereeks Het succes van de kringloopwinkel vorig jaar wordt er nu zelfs een complete theatervoorstelling aan gewijd. In opdracht van Stichting Loco Loca en onder leiding van regisseur Margreet Derks, voert Sillyous Productions het absurdistische stuk Vlow! op in Kringloopcentrum Amersfoort. “Het gaat over drie eigenzinnige vlooien terechtkomen in de kringloop,” vertelt theatermaker en initiatiefnemer Carmen Nichting enthousiast. “Ze houden zich schuil tussen kop en schotel, tussen tafel en bed of tussen de kieren van de boekenkast, waar het daglicht niet komt. Ze hebben ieder hun eigen verhaal over een diep verborgen droom. Ze nemen je mee in hun zieleroerselen, worstelingen, belemmerende overtuigingen en zoektocht naar buiten, naar het licht… Maar durven ze uiteindelijk de sprong ook te wagen?”

Vlow kringloop theater Henry Krul go with the vlo

Na een moeilijke periode zag Carmen het licht. Een theaterstuk in de kringloop, dat is het!

Vlow kringloop theater Henry Krul go with the vlo 4

Kringloopcentrum Amersfoort wordt omgetoverd tot een absurdistisch theater.

Vlow kringloop theater Henry Krul go with the vlo 2

Hier liggen de mooie en ontroerende verhalen voor het oprapen.

Vlow kringloop theater Henry Krul go with the vlo 3

Breek uit je keurslijf en durf je dromen te verwezenlijken.

Tijdens dit spektakel wordt een bonte verzameling van kringloopmedewerkers, winkelend publiek, acteurs, acrobaten, muzikanten, dansers, kunstenaars, verhalenvertellers, dichters en een koor samengebracht. Carmen hoopt dat Vlow! anderen zal aanzetten om ook hun dromen na te jagen. Het idee ontstond toen ze enkele jaren geleden zelf in een moeilijke fase zat. De kringloop bood haar afleiding en troost. “Ik heb kringlopen altijd  een warm hart toegedragen. Ik hou van tweedehands spullen en de verhalen erachter. Ineens bedacht ik: hoe gaaf zou het zijn als deze bijzondere plek het decor wordt van een theatervoorstelling rondom dromen!” Carmen sprak met allerlei bezoekers, personeel en vrijwilligers van het Kringloopcentrum Amersfoort en tekende hun verhalen op. Deze vormen nu de basis voor Vlow!.
De productie heeft als doel mooie ontmoetingen tot stand te brengen en biedt met een ‘pay it forward-principe’ ook minder draagkrachtigen de mogelijkheid om van deze avondvullende voorstelling te genieten. Het publiek krijgt bovendien een driegangendiner voorgeschoteld dat in samenwerking met vrijwilligers bereid wordt. “Afgelopen zaterdag hadden we een eerste benefietvoorstelling en dat was meteen zo’n succes. Ik hoop dat er na dit weekend meer data volgen. Ik zou met dit concept het liefst kringloopwinkels door heel Nederland willen aandoen!”

De voorstelling Vlow! vindt plaats op 26, 27 en 28 oktober van 19.00–22.00 uur (inloop 18.40 uur) in Kringloopcentrum Amersfoort. Adres: Zwaaikom 21 in Amersfoort. Kaarten zijn nog te reserveren via vlowtheater@yahoo.com of via het Facebook-event: Vlow!.

 

Vlow kringloop theater Henry Krul go with the vlo 5

“Let your creative juices Vlow!”

 

Deel dit artikel!
Facebooktwittergoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑