...

Marktreview Schiedam rommelmarkt Maasboulevard

Gepubliceerd op 23 oktober, 2013 door Danny Post

3

Drukke rommelmarkt in leeg Schiedam

Op de Schiedamse Maasboulevard wordt er maandelijks stevig gevlooid. Hier vind je alles van vintage E.T. poppetjes tot originele Marlene Dietrich platen en antieke reiskoffers en meubels. En goed nieuws, het kost je nog bijzonder weinig ook.

Schiedam. Het is de plek van treurige heksengezinnen die het liefst met brommerhelm nog op het lokale Kruidvat binnenstappen. Stad die steevast de lijst aanvoert van Nederlandse winkelgebieden met de grootste leegstand. Verlopen, verlaten, vergeten. Maar ga naar de Maasboulevard en je ontdekt een van de snelst groeiende vlooienmarkten van de regio. Minstens één zondag per maand (meestal twee keer) verzamelen particulieren en handelaren zich op het uitgestrekte hondenuitlaatveldje aan het water. Oké, smakelijk is anders, maar zigzaggend tussen de platgetrapte drollen kun je hier geweldige dingen op de kop tikken.

Rommelmarkt Schiedam overzicht

3-2-1, aanvulluhhh!

Rommelmarkt Schiedam poppen

Een snuif brocante en héél veel andere spullen.

Groot, groter, grootst
Wat begon als een bescheiden tweedehandsmarkt lijkt met elke nieuwe editie steeds verder uit te breiden. Zo is er naast de 100 kramen nu een apart kofferbakveld. Ook hier de afgedankte Xenos-vazen, oude telefoonhoesjes, en verwassen kinderkleding die je tegenwoordig op veel andere rommelmarkten aantreft, maar vlooi goed. Echt, het loont.

Mickey Mouse Maasboulevard Schiedam

“Ja met Mickey, het is hier gewoon drukker dan in Disneyland Parijs!”

Rommelmarkt Schiedam

La Dietrich voor la cheap.

Rommelmarkt Maasboulevard jasjes

Koffiehuis chic, voor een paar euro’s binnen handbereik.

Ik scoor altijd erg fijn bij de oude baas die zich specialiseert in vintage foto’s, kaarten en reclamemateriaal. En ook uit de vele dozen met oude platen graaf ik de meest onverwachte zaken op. Vier originele singletjes van Hollywood-legende Marlene Dietrich, puntgaaf, kon ik voor 2 euro in totaal in mijn tas stoppen. Yes!

Antieke reiskoffer
Een vriendin die ik tijdens de vorige editie uit Rotterdam had kunnen lokken, wist niet wat ze zag toen ze arriveerde. “Jeeze, wat is dit een goeie markt,” jubelde ze om zich vervolgens helemaal scheel te kopen aan spullen voor haar huis en hond. Toen ze tenslotte volgeladen wegwiebelde op haar fiets bezwoer ze me om haar op de hoogte te houden van de volgende editie.

Rommelmarkt Schiedam schoenen

Met zulke goedkope schoenen blijft er genoeg geld over om die retro fiets te kopen.

Rommelmarkt Schiedam A-team

Nog nooit op deze markt geweest? You fool!

Rommelmarkt Schiedam bezoekers

Couleur locale: Lady Tupperware en Pinkahontas.

Kinderauto rommelmarkt Schiedam

Elke kerel heeft er zijn eerste rijles op gehad.

Irritant genoeg lijken de bejaarde omwonenden minder gecharmeerd van dit vlofestijn. Na aanhoudend gezeur van enkele Kitty Klaagzangen over geluidsoverlast mag de markt tegenwoordig niet eerder beginnen dan 12.00 uur. Een belachelijk laat tijdstip, wat deze markt op de lange termijn weleens de kop kan kosten. Kraamhouders hebben nu nog maar 4-5 uurtjes om hun spullen te verkopen. Daardoor lijkt een deel van hen langzaam af te haken. Kortom gemeente Schiedam, doe iets aan die krankzinnige maatregel.

Door weer en wind
Een ander minpuntje van deze rommelmarkt is de weersgevoeligheid. Omdat de kramen pal aan de Nieuwe Waterweg staan, is het zeker ’s winters bikkelen voor handelaren en bezoekers. Maar zelfs als het regent en je tepels er door de kou vanaf lijken te vriezen, is het nog de moeite waard om even te gaan kijken. Juist dan staan de prijzen op scherp.

Rommelmarkt Schiedam leeuwenprent

Inladen maar!

West-Germany rommelmarkt Schiedam

Voor een reis van het oosten naar West-Germany…

Antieke reiskoffer rommelmarkt Maasboulevard

…heb je een grote antieke koffer nodig.

Een tot op het bot verkleumde handelaar was vorige winter dankbaar dat er tenminste nog iemand belangstelling toonde voor zijn antieke reiskoffer. “Neem hem voor zeventien euro maar mee”, rilde hij. “Dan heb ik tenminste nog iets verdiend.” Gelukkig ben ik de lulligste niet en hielp ik hem graag van zijn last af. Behalve prachtig was de koffer op dat moment ook precies wat ik nodig had. Extra bergruimte!

Meer weten? Check beukers-evenementen.nl en willys-evenementen.nl voor alle laatste info.
 
Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

Drukke rommelmarkt in leeg Schiedam Danny Post
Antiek/design
Koopjesgehalte
Gezellige meukgehalte
Sfeer

Summary:

3.5


Tags: , , , , , , , , , , , ,


Over de auteur3 Responses to Drukke rommelmarkt in leeg Schiedam

  1. Deborah says:

    Hoi kan ik gewoon gaan staan bij de kofferbakverkoop met mijn spulletjes aan het einde van de maand?

    • Danny Post says:

      Je kunt het beste even contact opnemen met de organisator. Heb hun website onder het artikel geplaatst. Op 18 mei vindt er weer één plaats. Have fun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑