...

Lelijk ding McDonald's Happy Meal zes jaar oud go with the vlo

Gepubliceerd op 9 februari, 2016 door Danny Post

1

Durf jij dit vintage Happy Meal nog op te eten?

Zes jaar lang bewaarde de Amerikaanse Jennifer Lovdahl een Happy Meal van McDonald’s in de kast. De frietjes en kipnuggets zijn nu bijna antiek, maar guess what? Door alle chemische ingrediënten zijn ze nog steeds niet vergaan. Beuh….

Ik was al niet zo’n fan van McDonald’s, maar na het zien van deze foto’s loop ik de fastfoodgigant helemaal hard voorbij. Jennifer Lovdahl zette ze op Facebook om aan te tonen dat de snacks van McDonald’s zoveel chemische ingrediënten bevatten, dat ze het einde van de wereld nog kunnen meemaken als je ze ergens in een kast bewaart. “Het is zes jaar geleden dat ik dit Happy Meal kocht bij McDonald’s,” schrijft de alternatief therapeute uit Alaska. “Al die tijd staat het bij op ons kantoor en is het niet gaan rotten, beschimmelen of vergaan!!! Het ruikt alleen naar karton.” Jennifer hoopt dat het experiment haar patiënten ervan doordringt hoe ongezond dit eten is. “Vooral voor opgroeiende kinderen. Er zitten zoveel chemicaliën in. Kies voor echt voedsel! Appels, bananen, wortelen, selderij … dat is het echte fastfood.”

McDonald's zes jaar Happy Meal smerig chemisch go with the vlo

Crappy Meal. Je kunt deze heerlijkheid gewoon tachtig jaar op kamertemperatuur bewaren.

Experimenten als die van Jennifer zijn vaker gedaan. Op de website van McDonald’s is er ook al een hoofdstuk aan gewijd: Waarom rot uw eten niet? Daarin stelt het bedrijf dat zijn voedsel heus wel vergaat mits er maar genoeg vocht in de lucht zit. “Zonder droogt het simpelweg uit, net als brood dat je laat staan.” Maarre, hoe zit het dan met alle chemische troep? Vorig jaar ontdekte het Amerikaanse programma MythBusters dat de frietjes van McDonald’s niet alleen van aardappelen gemaakt zijn. Ze bevatten maar liefst veertien andere ingrediënten. De ergste zijn dimethylpolysiloxane en tert-butylhydrochinon. De eerste is een siliconensoort die ook wordt gebruikt in borstimplantaten, speelgoedblubber en haarconditioners. Het goedje wordt in de frietjes gestopt om te voorkomen dat het vet gaat schuimen en de frietjes aanbakken. De tweede is een op petroleum gebaseerde chemische stof en antioxidant die wordt gebruikt om de houdbaarheid te verlengen en verkleuring of bederf tegen te gaan. Dat het werkt, blijkt wel uit Jennifers antieke Happy Meal. Misschien kan ze het voorbeeld volgen van de IJslandse Hjortur Smarason. Toen McDonald’s in 2009 al zijn filialen sloot in IJsland, kocht hij het laatste meal en bewaarde deze ook jaren. Voor de grap leende hij zijn aankoop zelfs uit aan het Nationaal Museum in Reykjavik waar het drie jaar werd tentoongesteld. Ondertussen ziet een lolbroek op internet er geen kwaad in om de boel alsnog op te eten. “Als het echt niet bedorven is? Gewoon wat pittige barbecuesaus erover en dan… eet smakelijk mevrouw!”

 
Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurOne Response to Durf jij dit vintage Happy Meal nog op te eten?

  1. Anoniem says:

    OEI … werd dat echt verzonden … verwachte gewoon een weigering omdat niks ingevuld was

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑