...

Gespot

Gepubliceerd op 7 juli, 2017 door Danny Post

0

Een buffetkast om bij weg te dromen

Stoot je kleine teen ertegen en een onvrijwillige amputatie is het gevolg. Maar boy oh boy, wat is deze massieve buffetkast uit de jaren dertig knap. En: ze verbergt een klein geheim.

Oude buffetkasten zijn er in vele soorten en maten. Persoonlijk heb ik ze het liefst uit de jaren twintig en dertig. Ik houd van hun warme houttonen, ronde hoeken, chique tierelantijnen en de wijze waarop ze altijd de aandacht weten te trekken. Terwijl ik door kringloop Het Goed in Schiedam slenterde, viel mijn oog onmiddellijk op dit enorme exemplaar. Hello gorgeous!
Een medewerker die het kwijl uit mijn mondhoeken zag stromen, kwam naast me staan. Toevallig was het dezelfde man met wie ik laatst nog stond te jubelen over de oude wachtbank. “Wat een mooie kast, hè?” Ik kon niet anders dan betoverd knikken. “Kijk dan,” zei hij en opende een paneel tussen de twee vitrineruiten. Voor me openbaarde zich een verborgen, met marmer beklede ruimte. “Hierin hielden mensen hun flessen drank koel.” (reactie van lezeres Elly van Vliet: “Het marmeren vak was niet voor drank maar voor levensmiddelen. Zo konden de muizen er niet bij. Mijn overgrootmoeder had zo’n soort kast met een metalen kastje erin. Bewaarde ze het brood in.”)

buffetkast-het-goed-schiedam-art-deco-go-with-the-vlo

Nog veel mooier in het echt.

het-goed-schiedam-kringloop-buffetkast-go-with-the-vlo

Nee, de medewerker kwam niet net uit de gym. Het was bloedheet in de winkel. Vandaar de handdoek.

buffetkast-art-deco-het-goed-go-with-the-vlo-2

Surprise! Geheim koelingsvak dat op elegante wijze werd weggewerkt.

buffetkast-art-deco-marktplaats-go-with-the-vlo

Die vreemde spijl moet vervangen worden, maar verder is de kast dik in orde.

buffetkast-schiedam-het-goed-kringloop-go-with-the-vlo

De buffetkast bleef vandaag onverkocht. Staat er morgenvroeg een kudde geïnteresseerden voor de deur?

We stonden nog wat te mijmeren samen en ik vroeg de medewerker of hij de kast zelf niet had willen kopen. “Bijna wel,” lachte hij en streelde met zijn hand langs de deurtjes. “Ik vind de tekening van het hout zo prachtig.” Hij toonde me erna nog het enige kleine gebrek van de kast: een spijl die ooit kennelijk kapot ging en werd vervangen door een lelijk latje. Of zat er nooit iets en timmerde een onhandige Harry een spijl zodat de deurtjes bij het sluiten meer ‘ruggengraat’ kregen? Hoe dan ook, gelukkig is dit euvel eenvoudig te verhelpen.
De prijs is 325 euro en dat is best veel. Toch weet de medewerker heel zeker dat deze stijlvolle buffetkast de winkel uit zal vliegen. “Het zou me verbazen als we haar morgen niet al kwijt zijn.”

Kringloop Het Goed
‘s-Gravelandseweg 274
3125 BK Schiedam
Tel. 010-2450023
hetgoed.nl

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑