...

Gespot RataPlan Delft vintage dressoir go with the vlo

Gepubliceerd op 17 april, 2020 door Danny Post

0

Een dressoir dat schatjager Drew te gek zou vinden

Als je het programma Salvage Hunters met Drew Pritchard volgt, dan weet je dat de Britse antiekhandelaar een voorliefde heeft voor ‘statement pieces’. Bij RataPlan Delft staat een dressoir dat hij meteen in zijn witte bus zou laden. Gelukkig voor ons zit hij thuis. 

Ik vind de meubels bij RataPlan Delft meestal niet zo heel spannend, maar dit dressoir is een beestachtige uitzondering. Echt, wat een prachtig gevaarte. Mijn meetstok schoot gewoon in de stress bij het opmeten van de lengte: precies tweeënhalve meter. De breedte en hoogte zijn iets normaler, respectievelijk 86 en 88 centimeter. De prijs bedraagt 399 euro.
Wat deze kolos speciaal maakt, zijn de zwarte accenten (ten minste één ladeknop is helaas niet meer origineel), de gekke deurtjes aan weerszijden en zijn mooie doorleefde uiterlijk.

Vintage dressoir kringloop RataPlan Delft go with the vlo

Ik heb geen idee waar dit dressoir vandaan komt. Hij heeft ook wel iets weg van een oude werkbank.

Vintage kast kringloopwinkel RataPlan Delft go with the vlo

De deurtjes aan de zijkanten zijn erg apart.

Dressoir laden vintage kringloop RataPlan Delft go with the vlo

Niet alle knoppen zijn meer origineel.

Prijs vintage dressoir kringloop RataPlan Delft go with the vlo

Eén euro per kilo? Denk niet dat je dit dressoir in je uppie kunt sjouwen. Tenzij je smacht naar een rughernia.

Het is zo’n kast waar Drew Pritchard naar speurt tijdens zijn strooptochten in antiekloodsen en Britse landhuizen. Groot, oud en aanwezig. Hij zou niet aarzelen bij het zien ervan. Inpakken en meenemen! Ik hoor het hem zeggen: “Mijn klanten vinden zulke karakteristieke meubels fantastisch, bijvoorbeeld voor in hun loft of winkel. Als ik hem online zet, is-ie nog dezelfde dag verkocht.”
Mocht je geïnteresseerd zijn, dan is het wel te hopen dat je net als Drew een transportbus hebt. Want dit dressoir til je niet even je achterbak in. Of je maakt slim gebruik van de bezorgservice van RataPlan. Tegen een klein bedrag wordt hij keurig bij je thuis bezorgd. Als je op de begane grond woont, brengen ze hem nog binnen ook. Wie hoger woont, moet het zwaargewicht alsnog zelf naar boven zeulen.

RataPlan Delft
Turbineweg 16a
2627 BP Delft
Tel. 088-8282799
rataplan.nl

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑