...

#tbt Dieren leeuw tijger beer liefde go with the vlo

Gepubliceerd op 3 maart, 2016 door Danny Post

0

Een les in liefde van drie harige musketiers

Baloo de beer, Leo de leeuw en Shere Khan de tijger zijn al vijftien jaar onafscheidelijk. Op deze Throwback Thursday leren we hoe deze unieke liefde ontstond en bladeren we ongegeneerd door hun ontroerende fotoalbum. Eén voor allen, allen voor één!

Een beer, leeuw en tijger, die dikke maatjes zijn. Volgens de wetten van de natuur kan het eigenlijk niet. In het wild lopen ze meestal in een grote boog om elkaar heen of vliegen ze elkaar in de haren. Maar dat geldt niet voor dit gezellige drietal in het Amerikaanse dierenasiel Noah’s Ark. Baloo de beer, Leo de leeuw en Shere Khan de tijger kunnen al vijftien jaar niet zonder elkaar. Ze wonen samen, eten samen en spelen samen. Waar de één gaat, volgen de anderen al snel. Ze vormen one big hairy family. Hun diepe vriendschap ontstond doordat ze met elkaar een zeer traumatische gebeurtenis meemaakten. In de zomer van 2001 vonden agenten de drie dieren tijdens een inval in het huis van een drugsdealer in Atlanta. Ze leefden opgesloten in zijn kelder (hij beschouwde hen als statussymbolen) en waren er zeer slecht aan toe.

Beer leeuw tijger liefde Noah's Ark go with the vlo

Dit trio bewijst dat we diep vanbinnen allemaal hetzelfde zijn.

Leeuw tijger Noah's Ark liefde spelen go with the vlo

Na enkele ellendige maanden vonden Shere Khan en Leo het geluk bij Noah’s Ark.

Leeuw en tijger jonkies Noah's Ark go with the vlo 2

“We zitten niet langer opgesloten in een donkere kelder, yeah!”

Leeuw beer tijger liefde jonkies go with the vlo

Langzaam ontdekten zij en Baloo dat mensen ook goed konden zijn.

Baloo de beer Shere Khan liefde go with the vlo

“Ik ben nog steeds zo dankbaar dat ze je konden oplappen. Ik houd zoveel van jou.”

Leeuw tijger beer bal huis Noah's Ark go with the vlo

Rond Huize Roofdier wordt regelmatig een balletje getrapt.

Hoewel ze pas enkele maanden oud waren, hadden ze in die korte tijd de verschrikkelijkste dingen meegemaakt. Ze waren bang, ondervoed en zaten vanbinnen en vanbuiten onder de parasieten. Toen de Georgia Department of Natural Resources hen naar het dierenasiel Noah’s Ark in Locust Grove bracht, moesten de medewerkers hun tranen wegslikken. Hoe konden mensen zulke majestueuze dieren zo walgelijk behandelen? Shere Khan de tijger had nog het meeste geluk gehad. Hij was ‘slechts’ te mager en had last van de parasieten. Dat was met een goed dieet redelijk snel verholpen. Bij Leo de leeuw duurde het herstel langer. Hij was te klein voor zijn leeftijd en had een lelijke, geïnfecteerde wond op zijn neus. Die was veroorzaakt door de te kleine kooi waarin men hem had opgesloten. Baloo de beer was er het ergst aan toe. Zijn tuigje had zich diep in zijn huid gegraven, omdat het nooit losser was gemaakt toen hij groter werd. Zijn vlees was eromheen en zelfs eroverheen gaan groeien. Een operatie was nodig om het tuigje te verwijderen en Baloo’s ernstige wonden te reinigen en verzorgen.

Een knuffel voor de mensheid
De operatie van Baloo was de enige keer dat de broers van elkaar gescheiden werden. Shere Khan en Leo raakten compleet in paniek toen dat gebeurde. Ze liepen onrustig in het rond en brulden dat hun vriend snel moest terugkeren. Sindsdien zijn ze altijd met zijn drieën geweest. Als een stel verstokte vrijgezellen leven ze in één huis en hebben ze geen vrouwtje nodig. Ze vinden genoeg liefde bij elkaar en willen samen oud worden. “Ze houden alledrie evenveel van elkaar,” zegt hun verzorgster Allison Hedgecoth van Noah’s Ark. Zij maakte dit in haar loopbaan ook nog niet eerder mee en noemt iedere dag met Baloo, Leo en Shere Khan een geschenk waar ze intens van geniet. “Het is verbazingwekkend om te zien hoe ze met elkaar omgaan. Voor zover ik weet, is dit de enige vriendschap tussen een beer, leeuw en een tijger ter wereld.”

Leeuw tijger beer drie musketiers go with the vlo

Vrienden voor het leven. Hier komt geen vrouwtje tussen.

Leeuw knuffelsessie Noah's Ark go with the vlo

“Kroel nou even lekker met me, toe nou!”

Leeuw tijger beer eten Noah's Ark go with the vlo

“Blegh, dit spul is echt niet te vreten.”

Tijger Noah's Ark poseur go with the vlo

Speelse klauwtjes. Shere Khan houdt wel van een dolletje.

Leeuw tijger beer Noah's Ark huis go with the vlo

“Waar ga je naartoe, Baloo?”

Baloo de beer bad Noah's Ark go with the vlo

“Plons, naar mijn warme jacuzzi!”

Volgens Allison hebben de dieren zelden ruzie. De Bengaalse tijger Shere Khan vindt het leuk om de anderen af en toe te bespringen en een tik uit te delen, maar dat is zijn speelse aard. “Shere Khan is altijd ondeugend geweest. Zelfs nu hij ouder begint te worden, verandert dat niet.” Leo is een stuk rustiger dan Shere Khan. Hij ligt het liefst op de veranda van hun huis te tukken. Behalve rond etenstijd of wanneer zijn verzorgers een nieuw speeltje voor hem hebben. Dan is hij er als de kippen bij (mocht je jezelf trouwens afvragen waarom hij geen manen heeft: Leo is net als Baloo en Shere Khan op zeer jonge leeftijd gecastreerd, dus dan krijg je als leeuw geen Tina Turner hairdo). En Baloo? Die is gewoon een vrolijke goedzak. Hij laat het zich graag aanleunen als Shere Khan hem voor de zoveelste keer kopjes geeft of wil wassen. Want van knuffelen krijgen de mannen nooit genoeg. In hun liefdesuitingen schuilt ook een les voor ons stelt Jama Hedgecoth, de directrice en oprichtster van Noah’s Ark: “Ik denk dat veel mensen willen zijn zoals zij. Ze leren ons hoe je kunt samenleven in harmonie. Ze hebben overduidelijk niet dezelfde kleur, behoren niet tot hetzelfde ras, ze komen niet eens uit hetzelfde land. En toch houden ze van elkaar. Ze zijn broers en ze leren je hoe je moet liefhebben.”

Kijk voor nog meer aandoenlijke kiekjes van de BLT (Bear-Lion-Tiger), zoals ze ook wel worden genoemd, op noahs-ark.org. Volg hen en de vele andere bijzondere dieren van Noah’s Ark eveneens op Instagram: noahsarkclub.

 

Leeuw tijger beer bezoekers Noah's Ark go with the vlo

De mensheid kan nog iets opsteken van zoveel verdraagzaamheid.

Leeuw tijger flamingo liefde Noah's Ark go with the vlo 2

“Brullll, die flamingo light is van mij!”

Beer leeuw liefde Noah's Ark go with the vlo

Voor Baloo is er maar één Lion King.

Beer leeuw Noah's Ark liefde go with the vlo

“Katachtigen en hun rare fascinatie voor papier en karton, ik zal het nooit begrijpen.”

Leeuw tijger beer knuffelen Noah's Ark go with the vlo

“In dit licht zie je eruit om te zoenen. Nog één kusje.”

Tijger beer knuffelen likken liefde Noah's Ark go with the vlo

“Vooruit dan, ouwe knuffelkont. Je krijgt er eentje terug.”

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

Tags: , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑