...

Gespot Apothekerskast Industrieel en Zo monster go with the vlo

Gepubliceerd op 14 augustus, 2018 door Danny Post

0

Een monster van een bibliotheekkast

Jan en Caroline Linders van Industrieel & Zo moesten even flink slikken toen ze deze bibliotheekkast in Hongarije tegenkwamen. Hoe kregen zij het monster naar Nederland? Maar het lukte en – goed nieuws voor ons – ze is nu te koop.

In de jaren dat Jan en Caroline Linders hun winkel Industrieel & Zo in Ospel runnen, zijn ze gewend geraakt aan het sjouwen met enorme meubelstukken. Maar deze bibliotheekkast was zelfs voor hen een behoorlijke uitdaging. Ze is maar liefst 4,60 meter lang, 1,80 meter breed en 2,60 meter hoog. “Zo’n grote kast heb ik nog nooit gezien,” lacht Caroline. Ze vonden de kast in Hongarije, het land waar ze tien jaar geleden verliefd op werden en een vakantiehuis kochten. “Wij komen er meerdere keren per jaar. Omdat wij heel veel van mooie oude gebruikte spullen houden, houden we altijd onze ogen open. Zo komen we regelmatig bijzondere zaken tegen. Eigenlijk ligt de oorsprong van Industrieel & Zo ook daar. We hebben steeds wat dingen meegenomen naar Nederland, allereerst om in ons eigen interieur te gebruiken en erna ook om te verkopen. Met de verkoop van kloostertafels is dat uitgegroeid tot een heus bedrijf met een winkel van duizend vierkante meter.”

Apothekerskast Industrieel en Zo vintage go with the vlo

Een stoeltje ervoor om de grootte aan te geven. Hopelijk woont de nieuwe eigenaar op de begane grond.

Apothekerskast Industrieel en Zo hout go with the vlo

Geen houtworm te bekennen.

Apothekerskast Industrieel en Zo kast go with the vlo

Met deze bibliotheekkast heb je geen andere opbergruimte meer nodig.

Apothekerskast Industrieel en Zo glas go with the vlo

Tijdens het vervoer naar Ospel verloren Jan en Caroline heel wat liters zweet.

Apothekerskast Industrieel en Zo go with the vlo

Gelukkig had een vriend een aanhanger waar de kast net op paste.

De kast is 150 jaar oud. “Ze heeft vele jaren dienst gedaan in een bibliotheek en een museum,” aldus Caroline. “Tien jaar geleden is de kast zeer vakkundig gerestaureerd, waarna zij stof stond te happen in een magazijn. Hoe zonde!!!” Toen Jan en Caroline getipt werden dat deze schoonheid dringend op zoek was naar een nieuw onderkomen, haastten ze zich erheen. “Wij haalden de kast uit het magazijn en vervoerden haar met bloed, zweet en tranen naar onze zaak in Ospel. De kast is zo groot, zo zwaar, dat wij er slapeloze nachten van hebben gehad. Dit was bepaald geen normaal transport, kan ik je zeggen. Een bevriende ondernemer bij ons uit het dorp heeft ons gelukkig zijn aanhanger geleend, die net groot genoeg was om de kast op te zetten. Op zo’n moment is de heftruck je beste vriend.”
Caroline hoopt dat de kast ergens een prominente plaats zal krijgen. “Denk aan een museum, winkel, of om een hele grote verzameling in onder te brengen. De kast verdient een ruimte die breed, lang en hoog genoeg is om haar tot zijn recht te laten komen. De kwaliteit en het vakmanschap rechtvaardigen een vraagprijs van 9.750 euro, vinden wij. De houtsoort is prachtig, niet aangetast door de tand des tijds. Zelfs de zo gevreesde houtworm kreeg op deze kast geen vat, er is geen enkel gaatje gevonden.” Wie beschikt over een sterke rug en gaat ervoor?

Interesse? Industrieel & Zo is iedere zondag open van 12.00 tot 17.00 uur en verder op afspraak. Adres: Gebbelsweg 25a in Ospel. Meer info: industrieelenzo.nl, Facebook-pagina industrieelenZo.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑