...

Vlo nieuws charles-diana-medische-dossiers-go-with-the-vlo

Gepubliceerd op 9 oktober, 2016 door Danny Post

0

Een oude archiefkast vol koninklijke geheimen

Genânt: in een afgedankte archiefkast in Engeland zijn vertrouwelijke medische dossiers van prins Charles en Lady Diana aangetroffen. En nog gênanter: ze lagen daar al tijden.

Verhalen over gevoelige informatie die per ongeluk op straat belandt, blijven me verbazen. Of het nu gaat om top secret dossiers van ministeries die door hersendode medewerkers bij de boom zijn gezet, vertrouwelijke papieren van de Belastingdienst die bij de kringloop opduiken, het houdt niet op. Toch smul ik er ook van. Zoals nu van het verhaal dat in een oude archiefkast in Engeland medische dossiers van kroonprins Charles en zijn overleden ex-vrouw Lady Diana zijn opgedoken. De vondst van de documenten, die in twee mappen zaten en achterin een la lagen, werd gedaan door de Britse Maggie Lidiolo. Ze hielp haar vriend Steve Williams, die in kantoormeubelen handelt, bij het opruimen van zijn loods in Wales. “Mijn ogen sprongen zowat uit hun kassen,” vertelt ze in tabloid The Sun. “Ik ben verbijsterd. Als ze in verkeerde handen gevallen waren, hadden ze zomaar gebruikt kunnen worden voor allerlei duistere doeleinden. Aanvankelijk dacht ik dat het een grapje was of een vervalsing, maar het werd me al snel duidelijk dat ze echt waren. Het is ongelooflijk dat men zo’n beveiligingsblunder kon begaan. We hebben het over twee van de beroemdste mensen op de planeet.”

charles-diana-geheimen-go-with-the-vlo-3

De medische dossiers van Charles en Di bleven een slechtbewaard geheim.

charles-diana-geheimen-go-with-the-vlo-4

“Jij zei toch dat die dokter Copeman te vertrouwen was? We liggen gewoon – hoe volks – op straat!”

De dossiers werden bijgehouden door de gerenommeerde dermatoloog Peter Copeman uit Londen, die Charles en Di in de jaren tachtig en negentig als patiënten had. Tussen de papieren zat ook een briefje van Diana waarin ze Peter innig bedankt. Behalve de dossiers van het blauwbloedkoppel lagen er in de archiefkast ook dossiers van twintig andere patiënten.

Het mysterie van de zwervende kast
Hoe zulke privé-informatie op straat kwam te liggen, weet niemand. Ook voor dokter Peter Copeman is het een groot vraagteken. “Enige tijd geleden kregen we nog een telefoontje hierover. Er werd ons (door het paleis) op het hart gedrukt om deze gegevens te vernietigen en ik verkeerde in de veronderstelling dat we dat hadden gedaan. Ongeveer tien jaar geleden stookten we een groot vreugdevuur, maar deze papieren moeten we toen over het hoofd gezien hebben.” De dermatoloog heeft geen idee wanneer de archiefkast uit zijn praktijk verdween. Meubelboer Steve kan zich ook niet meer herinneren waar hij het ding op de kop tikte. “We kopen en verkopen dagelijks kantoormeubilair dat overal vandaan komt. Ook uit het centrum van Londen, dus ik heb geen idee wat de herkomst van dit specifieke kastje is. Het stond waarschijnlijk al maanden in mijn magazijn.” Een hele lange tijd waarin van alles had kunnen gebeuren. Gelukkig spotte Maggie de inhoud, anders hadden ze de kast – met koninklijke inhoud en al – doorverkocht. En dan waren de dossiers opnieuw gaan rondzwerven.

charles-diana-geheimen-go-with-the-vlo

We kennen al vele geheimen van het ‘sprookjespaar’, maar wat er in hun dossiers staat blijft privé.

charles-diana-geheimen-go-with-the-vlo-2

De tabloids zullen echter altijd ‘subtiel’ blijven graven naar andere vuiligheid.

Maggie nam contact op met The Sun en een medewerker van deze krant heeft de dossiers gisteren namens haar en Steve afgegeven bij Clarence House, de Londense woning van prins Charles. “Ik wilde het enige juiste doen,” legt ze uit. “En dus heb ik de krant opgebeld om ervoor te zorgen dat de papieren weer in het bezit kwamen van de koninklijke familie.” De woordvoerder van de prins bedankte hen hartelijk voor hun goede daad. “Ik ben blij dat we ervoor hebben kunnen zorgen dat de dossiers van de koninklijke familie vertrouwelijk blijven,” aldus Steve. Het nobele tweetal kan ons helaas niet vertellen welke juicy dingen erin stonden. Maggie: “Ik heb de medische gegevens niet gelezen.” Of de roddelkonten van The Sun dezelfde ijzeren zelfbeheersing hadden voordat ze de dossiers bezorgden? Natúúrlijk.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑