...

Vlo nieuws Kylie Christmas concert disco go with the vlo Royal Albert Hall

Gepubliceerd op 16 december, 2015 door Danny Post

7

Een ouderwetse Kylie Christmas in Londen

Iedereen die afgelopen vrijdag bij het Kylie Christmas-concert van Kylie Minogue was, jingle bellt nog een beetje na. In de Londense Royal Albert Hall zong de diva vele kerstklassiekers en ontving ze gasten als Chrissie Hynde en Dannii Minogue. Duizenden fans gingen uit hun dak, maar Kylie zelf ook. “Jongens, wat een feest! Zullen we dit voortaan ieder jaar doen?”

Nergens kunnen ze zo goed kerstvieren als in Engeland. Dus als mijn man Evren en ik horen dat Kylie Minogue een ouderwets kerstconcert zal geven in de Royal Albert Hall om haar kersverse album Kylie Christmas te vieren, móeten we er gewoon bij zijn. Een bijna 150 jaar oude concertzaal in hartje Londen (the capital of Christmas wat ons betreft), vele kerst evergreens, een heus orkest en meer camp dan een pakhuis vol kersttruien, dit concert heeft alle ingrediënten in huis om een onvergetelijk kerstfeest te worden. Gelukkig willen onze goede vrienden en collega Kylie-fans Boban en Henrico ook en zijn ze bevriend met een Engelse die onmiddellijk naar de kassa van de Royal Albert Hall holt om kaartjes voor iedereen te halen. Binnen een uurtje is onze kerstdate met Kylie geregeld. Dit wordt de piek van december!

Kylie Christmas Royal Albert Hall Londen kertsmis

Kylies tip voor een stoute kerst? Laat jezelf lekker uitpakken!

Kylie Christmas Royal Albert Hall gay roze

Roze kerstmis. De dichtheid aan homo’s was hoger dan tijdens Amsterdam Gay Pride.

Kylie Christmas Royal Albert Hall kleding

Terwijl Kylie zelf Dolce & Gabbana droeg, kozen fans voor een goedkopere Kylie kersttrui.

Royal Albert Hall Kylie Christmas menigte kerstmis Londen

Sinds 1871 traden alle groten der aarde op in de Royal Albert Hall. En nu ook een hele kleine superster. 

Dat ons voorgevoel juist was, blijkt meteen tijdens de opening. Gehuld in een rode cape laat de 47-jarige Kylie zich door een stel danseressen het podium opdragen waar ze wordt opgewacht door een neon kerstboom en een zangkoor dat verkleed is als kerstpuddingen. It’s the Most Wonderful Time of the Year zingt de vamp en te oordelen aan het oorverdovende gejuich dat opklinkt vanaf de balkons zijn de fans het roerend met haar eens. Niet.normaal.wat.een.geluid. De imposante concertzaal waar alle grootheden der aarde optraden, trilt op zijn grondvesten. Zo moet het Colosseum in Rome geklonken hebben tijdens de gladiatorengevechten. Enige verschil: op de stoelen zitten geen families die bloed willen zien, maar samengestelde gezinnen van gays & girls (in ons clubje van zes is er welgeteld één heteroman die voor de gezelligheid aanhaakte) die vooral uit zijn op heel veel glamour en glitter. Zelfs Kylie, die na meer dan 25 jaar in de business toch wel wat gewend is, is onder de indruk van alle liefde die haar kant opkomt. “Ik ben behoorlijk overdonderd,” zegt ze. “Zijn jullie er klaar voor om een Kylie Christmas met me te vieren?” Daarover hoeft niemand lang na te denken. Jaaaaaaaaa!!!

Merry Kitschmas!
Het eerste uur wordt een grote blur van halfnaakte, dansende yeti’s ofwel verschrikkelijk sexy sneeuwmannen (Kylie: “Nooit geweten dat yeti’s zo cute waren.”), pailletten, razendsnelle kostuumwisselingen en kerstklassiekers die door zo’n vijfduizend kelen enthousiast worden meegebruld. De akoestiek van de Royal Albert Hall wordt tot het uiterste getest. Wanneer Kylie zegt dat ze tussendoor ook een aantal van haar eigen klassiekers zal zingen en we de eerste klanken van Wow horen, lijken de muren het te begeven. Naast me springt Boban van zijn stoel. Ik schiet in de lach. Met zijn rode kerstmutsje is hij net een blije kabouter die op en neer stuitert. Niet dat het ding mij veel beter staat. Door mijn enorme baard die ik weer veel te lang heb laten doorwoekeren, oog ik als de Nederlandse broer van Santa Claus, Santa Kees. Maar ja, Kylie dicteerde vooraf dat iedereen zo’n muts op moest. Ze lagen klaar op onze stoelen. En wie durft er tegen de wensen van een diva in te gaan, ook al is ze maar 1.52 meter lang? Wij niet.

Kylie Christmas Royal Albert Hall kerstmis concert Londen

De kerstballen van de dansers floepten nog net niet uit hun minuscule broekjes.

Kylie Christmas Royal Albert Hall kerstmis Londen

Boban, ik en Evren. Ik probeerde mijn mutsje tevergeefs nog wat street cred te geven. (Boban Krstic)

Kylie Minogue Royal Albert Hall concert publiek kerstfeest Londen go with the vlo

Gelukkig liepen zo’n 5.997 andere mensen ook voor schut.

Kylie Christmas Royal Albert Hall optreden sneeuw kerstmis go with the vlo

Wij willen nu ook zo’n neon kerstboom in de woonkamer. 

En dan is het tijd voor de eerste grote verrassing van de avond. Tijdens haar cover van 2000 Miles, de weemoedige kerstplaat van The Pretenders uit 1983 (over de dood van een goede vriend), krijgt Kylie gezelschap op het podium van Chrissie Hynde. Kylie bekent dat ze zo bang was dat stoere Chrissie het niets zou vinden dat ze ‘haar’ nummer zou coveren, dat ze de rocker er pas over vertelde toen het lied eenmaal was opgenomen. Ze hoefde zich geen zorgen te maken. Chrissie kan de 2.0 versie wel waarderen en reageerde enthousiast op de uitnodiging voor een duet. Samen zingen ze de sterren van de hemel. De een druipend van de kitsch, de ander in een simpel zwart kostuum met warrige haren. Twee iconen uit totaal verschillende werelden zijn voor één avond verenigd in melancholie. Zelfs de hysterische nicht op de eerste rij die om de vijf minuten zijn liefde verklaart aan Kylie, houdt voor even zijn mond. Kippenvel.

All we want for Christmas is Dannii
Echt los gaat het tijdens de tweede helft van het concert. Kylie komt na de pauze op in een gouden creatie, zingt On a Night Like This en glijdt dan quasi-achteloos over in een praatje over kerst in haar geboorteland Australië. “Iedereen moet zo’n warme kerst tenminste een keer uitproberen,” raadt ze aan. “Het is fun.” De zaal joelt want iedereen weet wat er nu gaat komen: het duet 100 Degrees met haar zus Dannii. En ja hoor. Als Kylie de eerste regels heeft gezongen, duikt Dannii op vanachter de kerstboom. Haar opkomst krijgt het hardste applaus van de avond. Het publiek schreeuwt alsof het kindeke Jezus is geboren. Kylie vertelt dat de zussen grote moeite hadden om hun optreden geheim te houden voor hun ouders en broer die ook aanwezig zijn. Het is een verrassing voor hen. Maar als zij werkelijk verrast zijn, heet ik Dannii Post. Dit concert zou niet compleet zijn geweest zonder het populairste nummer van Kylie Christmas. Sinds het album vorige maand verscheen, is het de onbetwiste fan favorite geworden.

Kylie Christmas Royal Albert Hall Kylie en Dannii

Tijdens het duet van Kylie en Dannii steeg de temperatuur in de Royal Albert Hall met 100 Degrees. 

Kylie Christmas sneeuwen Royal Albert Hall kerstmis go with the vlo

Let it Snow… Plaatselijke sneeuwbui voor het podium. 

Kylie Christmas Royal Albert Hall discobal kerstmis retro

De Drie Wijzen zaten per ongeluk ook in de zaal. Ze verwarden de discobal met de ster boven Bethlehem.

De disco madness duurt nog even voort met de nummers Spinning Around en Your Disco Needs You. Aan het einde van dat laatste nummer gaat Kylies stem zo loepzuiver de hoogte in, dat hij weerkaatst uit alle hoeken van de Royal Albert Hall. Een fanatieke fan grapt dat hij aan de beademing moet, zo mooi vindt hij het. Meerdere hoogtepuntjes volgen: tijdens Let it Snow begint het uit het plafond te sneeuwen, bij All the Lovers komt er een gigantische discobal omlaag en als Kylie de Yazoo-cover Only You inzet, wordt ze bijgeschenen door de lampjes van honderden mobiele telefoons. Oké, aanstekers zijn het niet, maar in het reusachtige gebouw waar zoveel muzikale geschiedenis ligt, zorgt het toch voor een magische en intieme sfeer. Kylie is dankbaar dat de telefoons verder grotendeels in ieders zak blijven, lacht ze: “Ik zie vanavond voor een keer niet zoveel telefoons maar gewoon jullie gezichten. Heerlijk!”

Emo-momentje plus een dikke tongzoen
Natuurlijk heeft Kylie gewoon een album te promoten, dit concert moet de verkoop van Kylie Christmas een flinke duw richting onze huiskamers geven, maar je voelt dat ze boven alles lol wil hebben. Een hilarisch moment is wanneer ze het publiek vraagt of ze de tekst van The Twelve Days of Christmas kennen. Het liedje is erg moeilijk omdat per couplet de lijst van geschenken langer wordt door een kettingrefrein: naast het nieuwe geschenk dat die dag wordt gegeven, moet je ook alle geschenken uit de vorige coupletten weer opnoemen. “Natuurlijk kennen we die,” blèren we. “Goed, laten we hem dan samen zingen,” daagt ze ons uit, niet overtuigd dat we erin zullen slagen. Echter, steeds wanneer ze begint, vult de zaal haar foutloos aan. Het wordt een hele melige sing-a-long. Kylie ligt in een deuk. “Ik sta paf, haha.”

Kylie Christmas album Royal Albert Hall muziek

Al sleeënd kwam Kylie op het idee om een campy kerstalbum te maken. 

Kylie Christmas Royal Albert Hall nagenieten kerstmis Londen

Wat een magisch kerstfeest. Kylie kon het na afloop zelf ook amper bevatten. 

Kylie Christmas vriendje Joshua kerstfeest

Sinds Kylie sexy Joshua ontmoette, kan ze niet van hem afblijven zegt ze.

Tegen het slot van het concert wordt Kylie lichtelijk emotioneel. De loyaliteit van haar fans, die Kylie in veel gevallen al meer dan een kwart eeuw op handen dragen, laat haar niet onberoerd. “Ik heb het al veel vaker gezegd vanavond, maar jullie waren fantastisch. Ik wil jullie stuk voor stuk bedanken. Jullie hebben me geholpen om te komen waar ik nu ben en ik wil dat jullie weten dat ik dat ontzettend waardeer.” Als bedankje nodigt ze ons uit om met haar Especially for You te zingen, de mierzoete hit die ze oorspronkelijk zong met Jason Donovan in 1988. Kylie besluit de avond met I Wish It Could Be Christmas Everyday. De ballonnen komen naar beneden en iedereen gaat nog een laatste keer uit zijn dak. Kylie stuitert van de adrenaline. “Jongens wat een feest. Zullen we er een traditie van maken en dit voortaan ieder jaar doen?” Mijn vriend Boban tettert in mijn oor van enthousiasme: “Oh, ik hou van die vrouw!” Wie ook van Kylie houdt, is haar twintig jaar jongere lover Joshua Sasse. De acteur komt in de laatste minuut het podium opgerend met een grote bos bloemen en kust Kylie vol op de mond. Aan de manier waarop hij haar beetpakt, is te merken dat de twee tortelduifjes nog middenin hun wittebroodsweken zitten. Het is duidelijk: deze dame ligt er héél warmpjes bij met kerst.

Kijk voor alle Kylie-foto’s en -info op haar officiële website kylie.com.

  

Kylie Christmas finale Royal Albert Hall ballonnen

Het leven is een kerstfeest, maar je moet zelf de ballonnen ophangen.

Kylie Christmas Royal Albert Hall concert kerstmis Londen

Can’t Get The Royal Albert Hall Out of My Head. Wat een schitterende en historische locatie.

Kylie Christmas Royal Albert Hall kerst feest concert go with the vlo

Kylies kerstposse. De enige heteroman (vierde van links) bevond zich in ons gezelschap. (Boban Krstic)

Kylie Christmas Royal Albert Hall kerst concert go with the vlo

Volgend jaar weer? Yes please!

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteur7 Responses to Een ouderwetse Kylie Christmas in Londen

  1. Chris Thody says:

    De kerst energie spetterd hier vanaf. Wat een performer! Heerlijk gewoon. Het voelde alsof ik erbij was.

  2. Henrico says:

    “Haar opkomst krijgt het hardste applaus van de avond. Het publiek schreeuwt alsof het kindeke Jezus is geboren.”
    =Geweldig omschreven.

    Je hebt er een mooi en goed artikel van gemaakt met die typische humor van je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑