...

Flea your style vintage-route-rotterdam-winkels-go-with-the-vlo

Gepubliceerd op 10 december, 2016 door Danny Post

0

Een rondje vintage door Rotterdam

Dankzij de Vintage Route Rotterdam hoef je niet langer te zoeken naar de leukste shops van de havenstad. Met deze handige folder en plattegrond in je zak ga je voortaan regelrecht op je vintage doel af. En de schatkaart is nog gratis ook. 

Het is een bekend probleem: je bent in een grote stad, je weet dat er veel winkels zijn die tweedehands, vintage of antiek verkopen, maar je hebt geen idee waar ze zich allemaal bevinden. In Rotterdam hoef je niet langer als een kop zonder kip rond te hollen, want daar bedacht David Tokkie de Vintage Route Rotterdam. David runt de populaire winkel Tony’s Garage Sale in de stad en merkte dat er behoefte was aan een dergelijk initiatief. “Ik kreeg van klanten in de zaak regelmatig de vraag of ik nog meer leuke vintage winkels wist. Soms waren ze op zoek naar iets specifieks en soms wilden ze zich juist breed oriënteren of laten inspireren. Ik kon dan altijd maar een paar winkels opnoemen.” David besloot om een lijstje te maken dat hij aan klanten mee kon geven, maar toen hij aan het googlen sloeg ontdekte hij dat er wel een heleboel coole vintage adressen in Rotterdam zijn. “Het idee ontstond om het professioneler aan te pakken.” David benaderde vormgeefster Helianthe Jonker van Helianthe’s Kaartenhuis en samen maakten ze een handige folder en plattegrond met daarop 27 vintage hotspots.

margootje-vintage-vintageroute-go-with-the-vlo

Je kunt de Vintageroute Rotterdam te voet, met de auto of op de (bak)fiets afleggen.

vintageroute-rotterdam-go-with-the-vlo

Dorstig onderweg? Bij de dames van het derde Servies staat de koffie klaar.

demonfuzz-records-rotterdam-go-with-the-vlo

Demon Fuzz Records: of je nu Sinatra op vinyl zoekt of nineties house en hiphop, ze hebben het.

vintage-rebels-vintageroute-rotterdam-go-with-the-vlo

Bij Sweet-Rebels slagen zowel mannelijke als vrouwelijke rebellen.

very-cherry-vintageroute-rotterdam-go-with-the-vlo

Zoet geluk. Very Cherry is dé ontmoetingsplaats voor urban pin-ups.

Er doen een hoop toppers mee aan de Vintage Route Rotterdam waaronder Very Cherry, Sweet-Rebels, Margootje Vintage, Demon Fuzz Records, het derde Servies en natuurlijk ook Tony’s Garage Sale. Op de lijst vind je verder een aantal markten. “We zijn erg trots op het resultaat,” zegt David. “We hebben een hele gevarieerde groep deelnemers bij elkaar gekregen.” De gratis folder leidt je langs hele bijzondere plekken. Zelfs de Rotterdammers zullen nieuwe adresjes ontdekken. De Vintage Route Rotterdam is echt niet alleen interessant voor toeristen. Zo kende ik de vintage brillen van opticien Ad Flinterman niet (sorry Ad). David hoopt dat zich nog meer ondernemers bij de route zullen aansluiten en kijkt al voorzichtig verder dan de stadsgrenzen. “Het is ons streven om uit te groeien tot hét platform op het gebied van vintage en ook in andere steden zulke routes op te zetten.” Leu-euk!

De Vintage Route Rotterdam kun je gratis meepakken bij de deelnemende zaken plus nog een aantal andere punten in Rotterdam. De folder wordt ieder half jaar opnieuw gedrukt, maar op vintagerouterotterdam.com vind je ook een digitale versie met alle adressen. Geïnteresseerde ondernemers die zich bij de route willen aansluiten, kunnen zich via de website aanmelden.

 

vintage-route-rotterdam-shoppen-go-with-the-vlo

Race ook naar Tony’s Garage Sale.

tonys-garage-sale-meubels-go-with-the-vlo

Daar zijn net weer ontzettend smakelijke meubels binnengekomen.

 

Deel dit artikel!
Facebookgoogle_plusmail

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Over de auteurGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Omhoog ↑